Ο Παγκόσμιος Οργ. Υγείας παρουσιάζει το πρώτο Βιβλίο Τσέπης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για Παιδιά και Εφήβους

Ο Παγκόσμιος Οργ. Υγείας παρουσιάζει το πρώτο Βιβλίο Τσέπης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για Παιδιά και Εφήβους

Σήμερα στις 14.30 το μεσημέρι, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείαςσε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιήθει στο Υπουργείο Υγείας θα παρουσιάσει το πρώτο Βιβλίο Τσέπης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για Παιδιά και Εφήβους. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο εγχειρίδιο για γιατρούς, νοσηλευτές και άλλους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που είναι υπεύθυνοι για τη φροντίδα παιδιών και νέων σε χώρους πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Το νέο Pocket Book είναι άμεσο αποτέλεσμα ενός αιτήματος από χώρες της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας του ΠΟΥ κατά τη διάρκεια μιας περιφερειακής συνάντησης το 2017 για τον επανασχεδιασμό της υγείας των παιδιών.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

– Hans Henri P. Kluge, Περιφερειακός Διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη
– Anahit Avanesyan, Υπουργός Υγείας της Αρμενίας
– Alexandru Rafila, Υπουργός Υγείας της Ρουμανίας
– Μίνα Γκάγκα, Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας της Ελλάδας
– Ζωή Ράπτη υφυπουργός Υγείας.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στον παρακάτω σύνδεσμο:

Το πρώτο Βιβλίο Τσέπης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για Παιδιά και Εφήβους

Το νέο Pocket Book είναι άμεσο αποτέλεσμα ενός αιτήματος από χώρες της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας του ΠΟΥ κατά τη διάρκεια μιας περιφερειακής συνάντησης το 2017 για τον επανασχεδιασμό της υγείας των παιδιών. Πρόκειται για ένα εγχειρίδιο για τους εργαζόμενους στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας

Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι η πιο περιεκτική, αποτελεσματική και αποδοτική προσέγγιση για την προώθηση τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής υγείας όλων σε μια κοινότητα – συμπεριλαμβανομένων των παιδιών και των εφήβων. Δυστυχώς, η φροντίδα που λαμβάνουν τα παιδιά και οι έφηβοι στο επίπεδο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας δεν είναι πάντα η βέλτιστη.

Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης δεν έχουν πάντα τις κατάλληλες πληροφορίες και εκπαίδευση ή πόρους για να παρέχουν ποιοτική φροντίδα που είναι προς το συμφέρον του παιδιού ή του εφήβου.

Το Pocket Book στοχεύει να καλύψει αυτό το κενό. Παρέχει ενημερωμένη καθοδήγηση για τη διαχείριση κοινών συνθηκών που αντιμετωπίζουν οι πάροχοι πρωτοβάθμιας φροντίδας με παιδιά και εφήβους. Προορίζεται για χρήση από γιατρούς, νοσηλευτές και επαγγελματίες υγείας που είναι υπεύθυνοι για τη φροντίδα των παιδιών και των εφήβων σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια του ΠΟΥ.

Η Υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Παράλληλα με τη συνεχιζόμενη μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ολοκληρώνουμε τη μεταρρύθμιση της φροντίδας ψυχικής υγείας στην χώρα μας.

Τα μισά από όλα τα προβλήματα ψυχικής υγείας στην ενήλικη ζωή ξεκινούν κατά τη διάρκεια ή πριν από την εφηβεία και η πανδημία Covid-19 έχει επιδεινώσει την κατάσταση της ψυχικής υγείας πολλών παιδιών και εφήβων.

Οι υπηρεσίες φροντίδας ψυχικής υγείας που παρέχονται εντός της κοινότητας και είναι πλήρως ενσωματωμένες στις κύριες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας είναι ζωτικής σημασίας για την προώθηση, την προστασία και τη βελτίωση της ψυχικής υγείας και ευημερίας των παιδιών και των εφήβων μας.

Σήμερα είχα την τιμή να παραδώσω στον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη την προκαταρκτική σύνοψη του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ψυχική Υγεία της Ελλάδας και στο επίκεντρό του βρίσκεται ένα Πρόγραμμα για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων, το οποίο συμπληρώνεται ολοκληρωμένα από το Εγχειρίδιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για Παιδιά και Εφήβους του ΠΟΥ».

Διαβάστε επίσης:

«Mικροί κεραμίστες εν δράσει»: Παιδιά, ελάτε να μάθουμε την τέχνη της κεραμικής στο Μουσείο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής

Μάσκες στα σχολεία: Πότε θα τις πετάξουν τα παιδιά – Τι αποκάλυψε η Μαρία Τσολιά

Κεραμέως: “Επιδότηση στο ρεύμα των φοιτητών με αναδρομική ισχύ από τον Ιανουάριο”