Ο παιδίατρος εξηγεί: Γονείς, ΜΗΝ συγκρίνετε τον κορωνοϊό με την γρίπη

Ο παιδίατρος Γεώργιος Δ. Γλυνός με μια ανάρτησή του εξηγεί γιατί δεν πρέπει σε καμία περίπτωση τόσο οι γονείς όσο και ο υπόλοιπος πληθυσμός να συγκρίνουν τον κορωνοϊό με την κοινή εποχική γρίπη. Μπορεί ο κορωνοϊός Covid-19 όσο και η γρίπη να μεταδίδονται με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με σταγονίδια υγρού από τη μύτη και το στόμα των ασθενών, εν τούτοις, οι ιοί που προκαλούν γρίπη και ο νέος κορωνοϊός έχουν ουσιώδεις διαφορές.

Μάλιστα, η τοποθέτησή του εστιάζεται στον αριθμό των νεκρών. Όπως σημειώνει ο παιδίατρος παραθέτοντας τα στατιστικά δεδομένα που ισχύουν στην Ελλάδα, οι νεκροί από την εποχική γρίπη έχουν προκύψει σε διάστημα 6 μηνών ενώ του κορωνοϊού μόλις σε 40 ημέρες.

Σημειωτέον, πολλοί επιδημιολόγοι έχουν επανειλημμένως επισημάνει ότι ο ιός ΔΕΝ συμπεριφέρεται όπως η γρίπη στη μετάδοση. Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό που δεν θα μεταδώσει καθόλου και ένα μικρό ποσοστό που μεταδίδει πολύ και αυτό έχει αρχίσει ήδη να ξεκαθαρίζει. Τα μοντέλα λοιπόν προβλέπουν ότι τέτοιοι ιοί κάνουν εκρηκτικές επιδημίες (δηλαδή εξάρσεις σε μικρά χρονικά διαστήματα) οι οποίες όμως μπορούν να καταρρεύσουν απότομα.

Η τοποθέτηση του παιδιάτρου

Θάνατοι από γρίπη 97 στο χρονικό διάστημα από 30/9/19 έως 29/3/20 :97
Θάνατοι από covid-19 στο χρονικό διάστημα από 26/2/20 [ όταν καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας ]έως 6/4/20 στις 12.00 : 76
Για μεν τη γρίπη μιλάμε για ένα διάστημα 6 μηνών, για δε τον covid-19 ένα διάστημα 40 ημερών.
Γρίπη :με υπάρχουσα θεραπεία και εμβόλιο.
Covid-19 χωρίς θεραπεία και εμβόλιο.
Γρίπη : χωρίς καραντίνα
Covid-19 : με περιοριστικά μέτρα και καραντίνα σχεδόν από την αρχή.

Όταν λοιπόν κάποιοι κάνουν συγκρίσεις για γρίπη και κορωνοϊό,θα πρέπει να υπολογίζουν διάφορες παραμέτρους.

Δείτε το post του παιδιάτρου

ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑΘάνατοι από γρίπη 97 στο χρονικό διάστημα από 30/9/19 έως 29/3/20 :97Θάνατοι από covid-19 στο χρονικό…

Gepostet von Γιώργος Δ. Γλυνός – Παιδίατρος am Montag, 6. April 2020