Ο παιδίατρος ξεσπά: “Τέλος στη συνταγογράφηση εμβολίων και φαρμάκων στα παιδιά ανασφάλιστων”

Παιδίατρος: Τα άρρωστα παιδιά που δεν έχουν πυρετό πρέπει να βγαίνουν στον ήλιο

Με ανάρτησή του ο παιδίατρος Κυριάκος Δουλγέρης ξεσπαθώνει για την απόφαση της κυβέρνησης να διακοπεί η συνταγογράφηση εμβολίων και φαρμάκων στα παιδιά ανασφάλιστων γονιών.

Τι πρέπει να ξέρουν οι ανασφάλιστοι γονείς

Με βάση την απόφαση του υπουργείου Υγείας, οι ανασφάλιστοι πολίτες θα έχουν πρόσβαση μόνο σε ιατρούς δημόσιων νοσοκομείων και δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, και όχι και σε ιδιώτες γιατρούς όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Συνέπεια αυτού πολλοί ανασφάλιστοι συμπολίτες μας θα αναγκαστούν να επιβαρυνθούν οικονομικά και να αγοράσουν τα φάρμακα με χρήματα από την τσέπη τους, ή να κάνουν διαγνωστικές εξετάσεις με δικό τους κόστος

Η ανάρτηση του παιδιάτρου

Λοιπόν το είπαν και το έκαναν!

Από σήμερα δεν μπορούμε να συνταγογραφήσουμε εμβόλια και φάρμακα στα παιδάκια των ανασφάλιστων γονέων. Οι ανασφάλιστοι γονείς θα πρέπει να βρίσκουν ραντεβού σε δημόσια δομή για να γράψουν τα εμβόλια των παιδιών τους.

Σε μία εποχή όπου η μέση οικογένεια συνθλίβεται από την ακρίβεια, σε μία εποχή όπου τα νοσοκομεία βουλιάζουν από τη νέα έξαρση covid19 και την γρίπη H1N1 που επανεμφανίστηκε δυναμικά. Οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας θα πρέπει να συρρέουν στα νοσοκομεία για να γράφουν τα φάρμακά τους.

Επειδή η ισχύς του μέτρου έχει ήδη δυσκολέψει πολύ τους ανθρώπους από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του ζητάμε από την πολιτεία να το ακυρώσει άμεσα.

Να μην εφαρμόσει μια ανάλγητη κοινωνικά πολιτική σε μία ζοφερή εποχή όπου χρειαζόμαστε κοινωνική στήριξη και μέριμνα για τους οικονομικά αδύνατους συνανθρώπους μας.

Διαβάστε επίσης:

Χειροπέδες σε καθηγητή για άσεμνη χειρονομία σε μαθήτρια σε εκδρομή

Aυτή η παιδική χαρά αναδείχθηκε η καλύτερη σε όλη την Ελλάδα!

Ούτε ιδιαίτερα, ούτε απογευματινά “τρεχάματα”: Βρήκαμε τη λύση για τα μαθήματα του σχολείου