«Ο πατέρας της δεν θα τη δει ποτέ ξανά»: Οι δηλώσεις του μπαμπά της Καρολάιν για την μικρή Λυδία που ζει στις Φιλιππίνες

Αποκλειστικές εικόνες από την βάφτιση της Λυδίας στην Αλόννησο

Για την απόφαση η μικρή Λυδία να μείνει με τους γονείς της Καρολάιν, που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, μίλησε ο πατέρας του θύματος, Ντέιβιντ Κράουτς. Όπως τόνισε, «ο πατέρας της δεν θα τη δει ποτέ ξανά και κανένας δεν θα χρειαστεί να τις δώσει όλες τις αμήχανες εξηγήσεις».

O μπαμπάς της Καρολάιν σπάει τη σιωπή του και περιγράφει τις πρώτες μέρες με την Λυδία στην Αλλόνησο (video)

«Είμαι βέβαιος ότι θα χαρείτε να μάθετε πως το ελληνικό δικαστήριο εξέδωσε απόφαση υπέρ της εγγονής μου, Λυδίας. Θα μείνει στις Φιλιππίνες, ώστε να μεγαλώσει από την αδερφή της Καρολάιν και την οικογένειά της»

δήλωσε αρχικά ο Ντέιβιντ Κράουτς, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως εξήγησε έπειτα, «στον παππού και στη γιαγιά, από την πλευρά του πατέρα της, θα επιτρέπεται να κάνουν μία βιντεοκλήση διάρκειας μιας ώρας, κάθε εβδομάδα, για να επικοινωνούν μαζί της».

Γράμμα στη Λυδία: «Εύχομαι να μεγαλώσεις με αγάπη πολλή. Μείνε μακριά από άνδρες σαν τον μπαμπά σου»

«Φυσικά, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα η Λυδία να κάθεται μπροστά από μία οθόνη, για να ακούει κάποιον που δεν γνωρίζει και που της μιλάει σε μία γλώσσα που δεν καταλαβαίνει.

Είμαι σίγουρος ότι ο παππούς και η γιαγιά από τον πατέρα της θα σταματήσουν την προβληματική παρενόχλησή τους

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η οριστική απόφαση του εισαγγελέα για την μικρή Λυδία

Φυσικά, είμαι ευχαριστημένος, διότι αυτό σημαίνει ότι ο πατέρας της Λυδίας δεν θα τη δει ποτέ ξανά και κανένας δεν θα χρειαστεί να της δώσει όλες αυτές τις αμήχανες εξηγήσεις. Επίσης, όταν συνειδητοποιήσουν ότι στην πραγματικότητα είναι αδύνατο να επιβάλλεις σε ένα βρέφος να συμμετέχει σε μία βιντεοκλήση, είμαι σίγουρος ότι ο παππούς και η γιαγιά, από την πλευρά του πατέρα, θα σταματήσουν την προβληματική παρενόχλησή τους, υπογράμμισε έπειτα.

Πλέον, ο πατέρας της Καρολάιν αναμένει να δει «τι θα συμβεί με την έφεση που άσκησε ο δολοφόνος, στις 28 του μήνα».

Τέλος, αναφερόμενος στην κατάσταση της συζύγου του και μητέρας της Καρολάιν, ο κ. Κράουτς δήλωσε πως η γυναίκα δεν είναι πια ίδια και «ο δολοφόνος της κόρης μας αφαίρεσε δύο ζωές».

Η νέα ζωή της Λυδίας στις Φιλιππίνες

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2021 εκδόθηκε οριστική απόφαση που ανέθετε την επιμέλειά της στους γονείς της Καρολάιν, αναγνωρίζοντας και δικαίωμα επικοινωνίας με τους γονείς του δολοφόνου της μητέρας της. Έναν χρόνο αργότερα,  η Σουζάνα Κράουτς με την Λύδια μετακόμισαν στις Φιλιππίνες, προκειμένου το ανήλικο παιδί να μεγαλώσει με την οικογένεια της αδελφής της Καρολάιν, Ντόνα.

«H ΛΥΔΙΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΦΟΒΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ. ΣΠΑΡΑΖΕΙ ΣΤΟ ΚΛΑΜΑ ΟΤΑΝ Η ΓΙΑΓΙΑ…..»

Σε πρόσφατες τηλεοπτικές της δηλώσεις η ψυχίατρος, Άλκηστις Ηγουμενάκη, η οποία είναι η πραγματογνώμονας της οικογένειας της Καρολάιν τόνισε ότι το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι η Λυδία να νιώσει μια σταθερότητα, κάτι που μπορεί να της προσφέρει η γιαγιά της και η οικογένεια της θείας της στις Φιλιππίνες.

«Το παιδί έχει ζήσει ένα τραυματικό γεγονός, κι αυτό έχει “γράψει” υποσυνείδητό του.

Έχει βιώσει την εγκατάλειψη, ο πατέρας της το άφησε πάνω στη νεκρή μητέρα του και βίωσε και τον βίαιο σκοτωμό του σκύλου της οικογένειας. Ήδη εμφανίζει φόβο εγκατάλειψης.

Κάθε φορά που η θεία ή η γιαγιά φεύγουν από το δωμάτιο, στο οποίο βρίσκεται σπαράζει στο κλάμα», είπε η κ. Ηγουμενάκη.

Η ίδια υποστήριξε τέλος πως το παιδί έχει ανάγκη να γνωρίζει ποιο θα είναι αυτό το άτομο που θα το στηρίξει σε περίπτωση που κάποιος από την οικογένεια πάθει κάτι κακό και πως η πυρηνική οικογένεια είναι το πιο κατάλληλο μοντέλο για να μεγαλώσει η Λυδία.

Ο πατέρας της Κάρολαιν πριν λίγο καιρό είχε μιλήσει για τη νέα ζωή της Λυδίας στις Φιλιππίνες

«Η εγγονή μου ζει με την αδελφή της Καρολάιν σε ένα μεγάλο σπίτι στις Φιλιππίνες με τα τρία παιδιά της και περνάει υπέροχα. Είναι πολύ καλά, είναι χαρούμενη και διασκεδάζει πολύ» είπε στη συνέντευξή του στη Ρία Τσοχαντάρη.

Η Λυδία είναι ευτυχισμένη στις Φιλιππίνες στο σπίτι της αδερφής της Καρολάιν.

Είμαι σε επαφή μαζί της τακτικά και έχω πολλές φωτογραφίες να παίζει με τα άλλα παιδιά, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει και το σχολείο.

Ο κ. Κράουτς δηλώνει θυμωμένος με τους άλλους παππούδες της Λυδίας, τους γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, που θέλουν να φέρουν πίσω την Λυδία στην Ελλάδα και να πάρουν την επιμέλεια, τη στιγμή που η Λυδία είναι ευτυχισμένη στις Φιλιππίνες. Χαρακτήρισε λάθος να θέλουν να έχουν σχέσεις με το παιδί οι γονείς του δολοφόνου της μητέρας του.

«Η Λυδία δεν θα έχει σχέση με τους γονείς του δολοφόνου»

Σε αυτό το σημείο τόνισε πως δεν θέλει καμία σχέση με τους γονείς του Αναγνωστόπουλου: «Νιώθω πολύ θυμωμένος που οι γονείς του πατέρα της (Λυδίας) θέλουν την επιμέλεια της εγγονής μου. Πώς μπορούν να μεγαλώσουν την κόρη της γυναίκας που δολοφόνησε ο γιος τους; Αυτό είναι τρελό».

Συνέχισε λέγοντας: «Δεν τους θέλω στο σπίτι και δεν θέλω η Λυδία να έχει καμία σχέση μαζί τους. Όταν η Καρολάιν ζούσε στην Αθήνα τους είδε μόνο τρεις φορές. Είμαι θυμωμένος, δεν θέλω καμία σχέση μαζί τους».

«Ο πατέρας δεν λέει τίποτα, απλά κοιτάζει το πάτωμα και δεν λέει τίποτα, αλλά η μητέρα πιστεύει ότι ο γιος της είναι υπέροχος και αθώος. Και όσο το πιστεύει αυτό, δεν θέλω να έχει καμία σχέση με τη Λυδία» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Η food artist μαμά που βρήκε τον ευφάνταστο τρόπο να τρώνε τα παιδιά της τα πάντα!

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις: “Η μητέρα κυοφορούσε το νεκρό μωρό από 5 έως 7 ημέρες» – Η δραματική ιστορία που ήρθε στο φως

«Θα τα άντεχα όλα για να τιμωρηθεί ο γιατρός που έστειλε στον τάφο τον 9χρονο γιο μου» – Ξεσπά η μαμά του Δημήτρη – H ποινή στον γιατρό