Ο πίνακας αυτού του 10χρονου για την εργασία της γυναίκας στην οικογένεια κερδίζει το ενδιαφέρον του πολιτικού κόσμου

Ούτε που θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί τι έκταση θα έπαιρνε η ζωγραφιά του, ο 12χρονος Anujath από την Κεράλα της Ινδίας, ο οποίος αποφάσισε να την κάνει ως φόρο τιμής στη μητέρα του, για τους κόπους της όλα αυτά τα χρόνια που τους φρόντιζε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New India Express, η ζωγραφιά του έφηβου με τίτλο «Η Μητέρα μου και Μητέρες της Γειτονιάς» επιλέχθηκε ως εξώφυλλο σε επίσημο έγγραφο για τον προϋπολογισμό της χώρας, από το αρμόδιο κυβερνητικό γραφείο της Ινδίας. Η ζωγραφιά έφτασε εκεί χάρη στη δασκάλα του που την έστειλε στον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών της χώρας.

Ο Anujath, ο οποίος κέρδισε διεθνή αναγνώριση χάρη στο έργο του, έχασε τη μαμά του τον περασμένο Νοέμβριο, λόγω προβλημάτων υγείας και η οικογένειά του πασχίζει να ανακάμψει από αυτή την τρομερή απώλεια.

Όπως λέει ο πατέρας του, μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης, είναι ευτυχής που αναγνωρίστηκε τόσο το έργο του γιου του: «Περισσότερο υπερήφανος είμαι για το θέμα που επέλεξε για τη ζωγραφιά του. Την ζωγράφισε όταν ήταν 10 χρονών κι όμως μεταφέρει ένα σπουδαίο μήνυμα. Του μιλούσαμε πολύ συχνά για τον αγώνα που κάνει η μητέρα του, και όλες οι μαμάδες του κόσμου, για να φροντίσουν τα παιδιά τους.»