Ο σπάνιος ιός που “χτύπησε” την κόρη του Σρόιτερ και παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή

Η Ιωάννα Μπούκη και ο Αντώνης Σρόιτερ έχουν δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια με πολυτιμότερα αποκτήματά τους τις κόρες τους Νάντια και Παυλίνα.

Σε χθεσινή της τηλεοπτική συνέντευξη στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή, η Ιωάννα Μπούκη, αναφέρθηκε στην περιπέτεια υγείας που πέρασε η δεύτερη κόρη τους, Παυλίνα, λίγες μέρες μετά τη γέννησή της καθώς η μικρούλα λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του από έναν σπάνιο ιό.

Η εξομολόγηση της Ιωάννας Μπούκη

Ήταν ότι πιο δύσκολο έχω περάσει στη ζωή μου. Ήταν μια περίοδος χαράς επειδή είχε γεννηθεί το δεύτερο παιδί μου. Ήταν 16 ημερών και κόλλησε ένα ιό που δε γνώριζαν στην Ελλάδα. Το μωρό ανέβαζε κάθε μέρα πυρετό, ήταν 16 ημερών οπότε το 37 ήταν ανησυχητικό. Θεωρήσαμε στην αρχή ότι ήταν μια ίωση ήταν και καλοκαίρι.

Πήγαμε στο νοσοκομείο, περνούσαν οι μέρες, δε βρίσκαμε τι έχει το παιδί μέχρι που φτάσαμε να νοσηλευτεί το παιδί στη μονάδα ΜΕΘ Νεογνών και έμεινε εκεί μέχρι 40 ημερών. Την πήρα στο σπίτι σχεδόν δυο μηνών. Ήταν μια περίοδος δύσκολη. Παίρνεις το μωρό σου πας στο σπίτι και κάποια στιγμή μετά δεν είχα μωρό, ήταν άδεια η κούνια.

Πέρασα πάρα πολλές ψυχολογικές διακυμάνσεις εκείνη την περίοδο. Νεύρα, στεναχώρια, αναρωτιόμουν αν φταίω εγώ, σταμάτησα τη Νάντια για λίγες ημέρες από το σχολείο, κάναμε όλοι εξετάσεις για να δούμε από που είναι αυτός ο ιός και η αλήθεια είναι πως επρόκειτο για έναν ιό που δεν γνώριζαν στην Ελλάδα, λεγόταν Παρεκοϊός.

Ήταν πολύ σύνηθες στην Αμερική οπότε μετά τις εξετάσεις που έπαιρνε το παιδί αντιβίωση που δεν έριχνε τον πυρετό, τις τελευταίες ημέρες το παιδί μπορεί και να έφευγε, είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά.

Η παιδίατρός μου πήρε τον κουμπάρο της που είναι στην Αμερική και της είπε ότι πρέπει να βάλουμε πλάσμα στο παιδί γιατί είχε μολυνθεί όλο του το αίμα και έτσι σώθηκε το παιδί μου… Μετά από αυτό νομίζω ότι δε θα με πειράξει κάτι άλλο στη ζωή μου, δε θα με στεναχωρήσει” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής