Αρχική Νέα O τοίχος της καλοσύνης: Ένα Δημοτικό Σχολείο στη Σαλαμίνα γίνεται παράδειγμα για όλα τα υπόλοιπα

O τοίχος της καλοσύνης: Ένα Δημοτικό Σχολείο στη Σαλαμίνα γίνεται παράδειγμα για όλα τα υπόλοιπα

Μια φωτογραφία από ένα σχολείο της Σαλαμίνας έχει γίνει τον τελευταίο καιρό το απόλυτο viral και, όπως θα δείτε  όχι άδικα.

Μαθητές, δάσκαλοι και γονείς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σαλαμίνας στην περιοχή του Αγίου Νικολάου έστησαν σε έναν τοίχο τους σχολείου τους έναν «τοίχο καλοσύνης» .

Όπως – ίσως – ήδη γνωρίζετε ο «τοίχος της καλοσύνης» είναι μια δράση που ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια με πρωτοβουλία ιδιωτών και σιγά σιγά εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα, μοιράζοντας καθαρό φαγητό και άλλα αναγκαία σε άτομα που έχουν πραγματική ανάγκη.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σαλαμίνας, λοιπόν, και η γειτονιά του Αγ. Νικολάου δημιούργησαν έναν τοίχο καλοσύνης ως προσφορά αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας. Ο τοίχος στο σχολείο της Σαλαμίνας δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2016 και από τον περασμένο μήνα γέμισε τα χρονολόγιά μας στο Facebook με την ομορφιά της.

Τι ακριβώς είναι ο τοίχος καλοσύνης και πώς μπορείτε να βοηθήσετε;

Η ιδέα πίσω από τον τοίχο καλοσύνης είναι απλή: Καθαρά ρούχα και φαγητό σε όσους τα χρειάζονται, τοποθετούνται σε επιλεγμένους τοίχους ώστε να μην αναζητούνται στις σακούλες που οι πολίτες αφήνουν δίπλα σε κάδους απορριμμάτων ή ακόμη και μέσα σε αυτούς. Στους τοίχους αυτούς εθελοντές έχουν τοποθετήσει κάποιες κρεμάστρες στις οποίες, όποιος επιθυμεί, μπορεί να αφήσει κάτι για τον άγνωστο συνάνθρωπό του που το έχει ανάγκη: μια μερίδα καθαρό φαγητό, λίγα ρούχα ή ίσως φάρμακα ευρείας χρήσης.

Έτσι, οι κρεμάστρες, που είναι τοποθετημένες σε τοίχους σε κεντρικά σημεία πόλεων σε όλη την Ελλάδα, γεμίζουν από εκείνους που δεν έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη για εκείνους τα χρειάζονται περισσότερο.

«Άφησε το αν σου περισσεύει. Πάρε το, αν το χρειάζεσαι» είναι το μήνυμα που διαβάζει κανείς σε κάθε τοίχο καλοσύνης, που θα βρει σε 50 σημεία σε όλη την χώρα. Μάλιστα το σχολείο της Σαλαμίνας δεν είναι το μόνο δημοτικό σχολείο που φιλοξενεί έναν τοίχο καλοσύνης. Ενδεικτικά αναφέρουμε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Νέων Μουδανιών στην Χαλκιδική, το 10ο δημοτικό σχολείο της πόλης των Χανίων στη συνοικία της Χαλέπας και το 40ο δημοτικό σχολείο Αθηνών στο Γκύζη. Δείτε εδώ τον χάρτη με τους τοίχους καλοσύνης στο κέντρο της Αθήνας.

Η συγκίνηση και η χαρά για τέτοιου είδους πράξεις είναι μεγάλη, ειδικά όταν σε αυτές εμπλέκονται και παιδιά. Οι εκπαιδευτικοί και η γειτονιά του Αγίου Νικολάου Σαλαμίνας - αλλά και όλοι όσοι έχουν προβεί σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες - αξίζουν συγχαρητήρια, ενώ όλοι μας πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους και να βοηθήσουμε όπως μπορούμε εκείνους που πραγματικά μας χρειάζονται.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter