Ο Γιώργος Ευγενειάδης είναι μια ξεχωριστή περίπτωση Εκπαιδευτικού Ειδικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχει γίνει ευρύτερα γνωστός εξαιτίας του βιβλίου του με τις συνταγές “Απλά και Διαφορετικά”.
Οι μαθητές του είναι άτομα από όλο το φάσμα του αυτισμού, με νοητική υστέρηση, διάσπαση προσοχής ή υπερκινητικότητα, και μέσα από το μάθημά τους τους μαθαίνει πώς να φτιάχνουν πεντανόστιμες συνταγές αρτοζαχαροπλαστικής.
Η αγάπη του για τους μαθητές και η μαεστρία με την οποία παραδίδει αναλυτικά όλα τα βήματα πριν την ολοκλήρωση των συνταγών, τον καθιστούν έναν εκπαιδευτικό μοναδικό στο είδος του, που έχει καταφέρει κάτι σπάνιο. Έκανε το επάγγελμά του, λειτούργημα και το υπηρετεί με ιδιαίτερη ζέση και μεράκι, ανοίγοντας μαγειρικούς δρόμους στους μαθητές Ειδικής Αγωγής.
Σήμερα μοιράζεται μαζί μας την συνταγή που έφτιαξε με τους μαθητές για τα Σχολικά Επαναστατικά Μπισκότα προς τιμήν της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Όπως χαρακτηριστικά γράφει “??Σχολικά Επαναστατικά Μπισκότα?? Η 25η Μαρτίου μας βρήκε μακριά από το σχολειο μιας και είμασταν κλειστά λόγω COVID. Γιορτάζουμε όμως σήμερα με επαναστατικά μπισκότα από τους μαθητές μας! ????”
Υλικά:
•200 γρ. παγωμένο βούτυρο
•375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•125 γρ. ζάχαρη
•1 αυγό
•μισό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
•μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση:
•κόβω το βούτυρο σε κύβους
•βάζω όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ
•τα χτυπάω με το μίξερ μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη
•συνεχίζω με τα χέρια
•μεταφέρω τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και την χωρίζω σε δυο ίσα μέρη
•τοποθετώ το ένα μέρος σε ένα μπολ
•ρίχνω το χρώμα ζαχαροπλαστικής
•ζυμώνω με τα χέρια μέχρι να γίνει μια μπλε ζύμη
•σχηματίζω με κούπατ σχήματα
•ψήνω στους 160 βαθμούς για 10 λεπτά