Οδοιπορικό στο Καστελλόριζο με τον Κώστα Κρομμύδα

Το ταξίδι μου για το Καστελλόριζο έγινε με αφορμή την παρουσίαση του νέου μου βιβλίου, που ανακάλυψα πως ήταν και η πρώτη που έγινε ποτέ στο νησί! Δεν είχα ξανάρθει και πάντα ήθελα να επισκεφτώ το ανατολικότερο άκρο της χώρας μας.

Θα μπορούσα να γράψω πολλά για αυτό το μικρό αλλά πανέμορφο τόπο. Θα προτιμήσω να μείνω στα βασικά και τα υπόλοιπα είναι καλύτερα να τα ανακαλύψετε μόνοι σας με την πρώτη ευκαιρία που θα επισκεφτείτε το νησί. Αν η φήμη του νησιού συμβάδιζε με την επισκεψιμότητα, τότε στην κυριολεξία θα βούλιαζε!

Η πρόσβαση στο Καστελλόριζο είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα για να έρθει κάποιος εδώ. Το καράβι κάνει αρκετές ώρες, οπότε η ιδανικότερη λύση είναι το αεροπλάνο… ή μάλλον, τα αεροπλάνα αφού στη Ρόδο θα πρέπει να πάρετε την ανταπόκριση για το αεροδρόμιο του Καστελλόριζου. Αν κλείσετε τις θέσεις σας νωρίς δεν κοστίζει ακριβά. Το ταξίδι σας από την Αθήνα θα διαρκέσει συνολικά περίπου τρεις ώρες με την ενδιάμεση αναμονή.

Από τη στιγμή που το αεροπλάνο προσγειώθηκε, ένιωσα το νησί να επιβάλλει τους δικούς του ρυθμούς. Το παλιό αεροδρόμιο σαν από άλλη εποχή, σου δίνει την πρόγευση αυτών που θα επακολουθήσουν. Πλησιάζοντας στο λιμάνι ανακαλύπτεις αυτό που για όσες μέρες μείνεις δεν θα χορταίνεις να κοιτάς. Την όμορφη και σπάνια αρχιτεκτονική με την οποία είναι χτισμένα σχεδόν όλα τα κτίρια, εναρμονισμένη αρμονικά με το περιβάλλον.

Η ιστορία του νησιού είναι μεγάλη, αλλά θα προτιμήσω να μείνω στο παρόν. Πάντα υποστηρίζω πως οι πραγματικές διακοπές γίνονται πριν ή μετά από το φουλ της σεζόν του καλοκαιριού. Εδώ είναι το ιδανικό μέρος για όσους λατρεύουν την ησυχία. Το μόνο πράγμα που άκουγα στο δωμάτιο που έμενα ήταν ο ήχος της θάλασσας. Αντιλαμβάνομαι πως όσο πλησιάζει το καλοκαίρι οι ρυθμοί αλλάζουν.

Τι να κάνετε:

Νούμερο ένα στις δραστηριότητες σας είναι μια επίσκεψη με βαρκάκι στη γαλάζια σπηλιά. Δεν θα πιστεύετε αυτό που θα αποκαλυφθεί στα μάτια σας, όταν μπείτε από τη μικρή σπηλιά στα σπλάχνα του βουνού που είναι πλημμυρισμένα από το έντονο γαλάζιο της θάλασσας. Τα γύρω μικρά βουνά προσφέρονται για πεζοπορίες και λήψη εξαιρετικών φωτογραφιών από ψηλά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο infowoman.gr