Οι 10 καλύτερες δωρεάν παιδικές εκδηλώσεις για το σαββατοκύριακο 12-13 Μαΐου

Το σαββατοκύριακο βρίσκεται προ των πυλών κι εσείς αναζητάτε πρωτότυπους τρόπους για να ψυχαγωγήσετε τα παιδιά σας; Οι προτάσεις του Infokids.gr για το σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαΐου ποικίλουν και ικανοποιούν τα ενδιαφέροντα όλων των παιδιών -πάνω απ’όλα όμως, είναι δωρεάν!

ΟpenWalkAthens: Βιβλιοθήκες της Αθήνας

Την Κυριακή 13 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα με την ευκαιρία της διεθνούς διάκρισης της Αθήνας από την UNESCO ως παγκόσμιας πρωτεύουσας του βιβλίου για το 2018, οι Atenistas σας καλούν να γνωρίσετε 35 βιβλιοθήκες (και αρχεία) της Αθήνας που ανοίγουν τις πόρτες τους για να μας ξεναγήσουν στις εγκαταστάσεις και τις συλλογές τους. Περισσότερο ή λιγότερο γνωστές στο ευρύ κοινό, δημόσιες ή ιδιωτικές, ελληνικές ή ιδρυμάτων άλλων χωρών, παιδικές ή επιστημονικές, αφιερωμένες στην τέχνη, τον πολιτισμό, τη φύση και το περιβάλλον, τηνιστορία ή τις θετικές επιστήμες, οι βιβλιοθήκες που συμμετέχουν στον ανοικτό περίπατο καλωσορίζουν τους κατοίκους της Αθήνας στον κήπο της γνώσης για να μοιραστούν τους θησαυρούς της.  Με οδηγούς τους υπεύθυνους των βιβλιοθηκών, επιμελητές και βιβλιοθηκονόμους που γνωρίζουν σε βάθος τις συλλογές τους, οι Αθηναίοι θα περιηγηθούν στα αποθετήρια της γνώσης είτε είναι ειδικοί και ερευνητές, μελετητές ή αναγνώστες, μικροί ή μεγάλοι σε ηλικία.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και κάντε την προκράτησή σας εδώ.

Για παιδιά 7+

«Οι μύθοι του Πλάτωνα!» στο Ψηφιακό Μουσείο της Ακαδημίας Πλάτωνος

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων συμμετέχει στις εκδηλώσεις της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, κατόπιν σχετικής διάκρισής του από την UNESCO, με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων για μικρούς και μεγάλους.

Το Σάββατο 12 Μαΐου από τις 12:00 έως τις 14:00 στο  Ψηφιακό Μουσείο της Ακαδημίας Πλάτωνος θα διεξαχθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι μύθοι του Πλάτωνα!». Μια παρουσίαση με ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό τρόπο των μύθων από την «Πολιτεία» του Πλάτωνα. Στόχος είναι να γνωρίσουν μικροί και μεγάλοι στοιχεία της φιλοσοφίας του Πλάτωνα

Για παιδιά 8+

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά

Πληροφορίες στο 210 5142138

Ψηφιακό Μουσείο – Ακαδημία Πλάτωνος

Μοναστηρίου & Κρέοντος 1, Ακαδημία Πλάτωνος

“Φτιάξε το δικό σου βιβλίο” στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, στο πλαίσιο της εικαστικής δράσης City Reads, και οι εκδόσεις Μεταίχμιο προσφέρουν στους μικρούς φίλους του βιβλίου την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Φτιάξε το δικό σου βιβλίο!» το Σάββατο 12 Μαΐου στις 12:30 το μεσημέρι στον Πολυχώρο των εκδόσεων.

• Από τι είναι φτιαγμένο ένα βιβλίο;
• Πώς ήταν τα βιβλία παλιά και πώς είναι σήμερα;
• Πόσα διαφορετικά βιβλία μπορούν να υπάρξουν;
• Τι είναι εκδοτικός οίκος και ποιοι επαγγελματίες απασχολούνται σε αυτόν;
• Πώς μπορώ να φτιάξω το δικό μου βιβλίο;

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στοχεύει να διευρύνει την αντίληψη και τις γνώσεις των παιδιών σχετικά με την παραγωγή του βιβλίου, και ταυτόχρονα να τα προσκαλέσει σε ένα ταξίδι γνωριμίας με έναν εκδοτικό οίκο.  Στο πρώτο μέρος του προγράμματος, τα παιδιά παρατηρώντας αντικείμενα που σχετίζονται με το βιβλίο, γνωρίζουν επαγγελματικές ειδικότητες που έχουν σχέση με την παραγωγή και την προώθηση του βιβλίου και καλλιεργούν τη φαντασία και την εκφραστικότητά τους μέσω παιχνιδιών δραματοποίησης (παντομίμα, θεατρικό παιχνίδι). Στο δεύτερο μέρος, τα παιδιά δημιουργούν τα δικά τους βιβλία με θέμα τα αντικείμενα και τους ανθρώπους που σχετίζονται με το βιβλίο: εφαρμόζουν απλή μέθοδο βιβλιοδεσίας και, ενεργοποιώντας τη φαντασία τους, χρησιμοποιούν ποικιλία υλικών για να εικονογραφήσουν τα εξώφυλλα των βιβλίων τους.

Διάρκεια: 90 λεπτά

Αριθμός παιδιών: Μέχρι 25 παιδιά

 Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr

Για παιδιά 6-9 ετών

Πολυχώρος Μεταίχμιο
Ιπποκράτους 118, Αθήνα

«Επιχείρηση Μαμά!» στον Δημοτικό Κινηματογράφο Καλλιθέας “Καλυψώ”

Οι λιλιπούτειοι λάτρεις του σινεμά θα παρακολουθήσουν δωρεάν την παιδική κινηματογραφική ταινία “Επιχείρηση Μαμά!” στο Δημοτικό Κινηματογράφο “Καλυψώ” την Κυριακή 13 Μαϊου στις 12:00. Είναι μια συγκινητική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια.

Η υπόθεση της ταινίας:

Ο Γιόχαν είναι ένας μικρός κούνελος που ζει ευτυχισμένος με την οικογένειά του, στη μακρινή Κουνελοχώρα. Όταν η μητέρα του θα χαθεί ξαφνικά, ο Γιόχαν θα αποφασίσει να ξεκινήσει ένα περιπετειώδες και δύσκολο ταξίδι για να την φέρει πίσω. Στη διαδρομή, θα συναντήσει παράξενα πλάσματα, αξιολάτρευτους συμμάχους και τρομερές δυσκολίες, μέχρι να φτάσει στο Βασίλειο του πιο ισχυρού αντίπαλου του: του Βασιλιά του Φτερού. Βραβευμένο σε τέσσερα διεθνή Φεστιβάλ Κινουμένων σχεδίων, το «Επιχείρηση: Μαμά!» είναι μελαγχολικό ταξίδι σε ένα ονειρικό σύμπαν, επηρεασμένο από τους μαγικούς κόσμους της Άστριντ Λίντγκρεν (συγγραφέα του αγαπημένου «Πίπη Φακιδομύτη»), του περίφημου Ιαπωνικού Studio Ghibli, της Ελληνικής Μυθολογίας ( Ορφέας και Ευρυδίκη).

Για παιδιά 5+

Δημοτικός Κινηματογράφος Καλλιθέας “Καλυψώ”

Γρ. Λαμπράκη & Καλυψούς, Καλλιθέα

Open Day, Ανοιχτή μέρα μουσικής στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας

Την Κυριακή 13 Μαϊου το Ωδείο Φίλιππος Νάκας διοργανώνει την Open Day, Ανοιχτή Ημέρας Μουσικής. Μια μοναδική ευκαιρία ψυχαγωγίας, ενημέρωσης, επιμόρφωσης, ανοιχτή και ελεύθερη για όλους, που περιλαμβάνει πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες. Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ

Ναι, πρέπει να δηλώσει συμμετοχή

α) εφόσον επιθυμεί να παρευρεθεί στα δωρεάν δοκιμαστικά μαθήματα για βρέφη από 10 μηνών και νήπια έως 6 ετών. Στην περίπτωση αυτή είναι απαραίτητο να κρατήσει τηλεφωνικώς θέση στο παράρτημα που τον ενδιαφέρει.

β) εφόσον επιθυμεί να πάρει μέρος στα δωρεάν δοκιμαστικά μαθήματα που θα γίνουν για όλα τα μουσικά όργανα

γ) εφόσον επιθυμεί να παρευρεθεί στα ειδικά εργαστήρια

Πώς δηλώνει κάποιος συμμετοχή;

Με ένα απλό τηλεφώνημα στο 210 3634000 (Αθήνα)

Τι μπορούν να κερδίσουν οι παρευρισκόμενοι;

Δωρεάν μουσικά όργανα, δωρεάν εγγραφή και υποτροφίες φοίτησης.

Μία σύγχρονη και διασκεδαστική δραστηριότητα µε παιχνίδια ειδικά σχεδιασµένα για µικρούς και µεγάλους θα διεξαχθεί το Σάββατο 12 Μαΐου  στις 19:00 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Οι γονείς ενθαρρύνονται να παίξουν και να συνεργαστούν µε τα παιδιά τους στο Πάρκο, συµµετέχοντας στα εκπαιδευτικά ερεθίσµατά τους και στην ανάπτυξη της ευρηµατικότητάς τους.

Για παιδιά 4-9

Έως 50 συµµετοχές

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλούμε να βρίσκεστε στον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης 30’ νωρίτερα

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

21 6809 1000

“Θα φάμε τα μουστάκια μας!” στο Κινηματοθέατρο Έφη

Η Θεατρική Εταιρία ΜΠΟΕΜ παρουσιάζει την παιδική θεατρική παράσταση «Θα φάμε τα μουστάκια μας…» την Κυριακή 13 Μαΐου στις 11 στο Κινηματοθέατρο Κ. Γαβράς στο Περιστέρι.

Λίγα λόγια για το έργο

Πρόκειται για μια αστεία ιστορία, με αντιπολεμικό χαρακτήρα. Οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι, οι γάτοι και τα ποντίκια, θα ξεκαθαρίσουν μια για πάντα τους λογαριασμούς τους. Αντιμέτωποι θα βρεθούν οι δύο αρχηγοί τους: ο Ζεράρ, ένας γαλλόφωνος γάτος ποιητής και ο Μήτσος, ένας ποντικός που τρέχει να κρυφτεί από τις ευθύνες του. Τι γίνεται όμως όταν οι λαοί ζητάνε πόλεμο και οι ηγέτες δεν θέλουν;Οι γάτοι και τα ποντίκια μαζεύουν με μανία όλα τα φαγητά της περιοχής και, αντί να τα φάνε, τα χρησιμοποιούν ως πολεμικό υλικό, για να χτυπήσουν τους εχθρούς. Και μόνο όταν τελειώνουν όλα τα φαγητά και κάνει την εμφάνισή της η πείνα, συνειδητοποιούν το λάθος που έκαναν. Και αυτό τους κάνει να αναρωτηθούν: Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη της ειρήνης και ποιος συνεχίζει να πολεμά με το στομάχι του άδειο; Όπως και στη ζωή, έτσι και εδώ, οι δυσκολίες φέρνουν τους ήρωες πιο κοντά και τους κάνουν να σκεφτούν ότι «όσο διαφορετικοί και αν φαίνονται οι άλλοι, κάποιες στιγμές είναι ακριβώς ίδιοι με σένα».

Για παιδιά 5+

Κινηματοθέατρο “Κ. Γαβράς” (πρώην ΕΦΗ)

Βασιλικών 6, Περιστέρι

Tennis Festival 2018 στον Όμιλο Αντισφαίρισης Κορωπίου

O Όμιλος Αντισφαίρισης Κορωπίου, σας προσκαλεί στο Festival Tennis για παιδιά ηλικίας 3-12 ετών, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Μαϊου, στο Κορωπί. Αγώνες Τένις, Παρουσιάσεις Βιβλίων, Απονομές Μεταλλίων, Δώρα, Εικαστικές Κατασκευές,  Πωλητήριο Βιβλίων & Αξεσουάρ Τένις, Αθλητικό Παιχνίδι, Φωτογράφηση και πολλές άλλες Εκπλήξεις περιμένουν τους μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους που θα επισκεφθούν το Koropi Tennis Club.

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ

Για παιδιά 5+

Όμιλος Αντισφαίρισης Κορωπίου

Κοσμά Νικολού 16, Κορωπί

210-6620329

Το MILKO 3X3  παίζει μπάσκετ με όλα τα παιδιά

Τα MILKO Τουρνουά 3Χ3 συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ελλάδα, ταξιδεύοντας σε πόλεις, χωριά, δήμους και πλατείες. Το επόμενο ραντεβού έχει δοθεί το Σαββατοκύριακο 12 & 13 Μαΐου στο Ηράκλειο ΑττικήςΑγόρια και κορίτσια έως 18 ετών που αγαπούν το μπάσκετ μπορούν να φτιάξουν την ομάδα τους (3 άτομα ανά ομάδα) και να δώσουν ραντεβού στο 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής για να αγωνιστούν μεταξύ τους με στόχο ένα γεμάτο, αθλητικό διήμερο και βλέμμα, πάντα, στους μεγάλους τελικούς σε πανελλαδικό επίπεδο. Εκπλήξεις και δώρα περιμένουν τους συμμετέχοντες και τους νικητές, με μεγαλύτερη, όμως, επιβράβευση την χαρά του Αθλητισμού.  Το τουρνουά Milko 3×3 διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής.

Δηλώσεις συμμετοχής ομάδων online εδώ

1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής

Πεύκων 50, Ηράκλειο

Πάμε για Safari με τα Playmobil στο AVENUE

Τo Σάββατο 12 Μαΐου από τις 12:00 έως τις 20:00, όλα τα παιδιά θα ταξιδέψουν σε μια PLAYMOBIL «ζούγκλα» με καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες, λιοντάρια, μαϊμούδες και τουκάν σε φυσικό μέγεθος και θα παίξουν σε μια αφρικάνικη καλύβα με τζιπ στο εμπορικό κέντρο AVENUE.

Μάθετε περισσότερα εδώ

Για παιδιά 2+

Εμπορικό Κέντρο AVENUE

Λ. Κηφισίας 41-47 Μαρούσι

2106100901