Οι δημιουργοί του Mimi&Mou μας ανοίγουν την καρδιά τους και το υπέροχο στέκι τους για μικρούς καλλιτέχνες!

Γνωρίστε τον Δημήτρη και τη Δήμητρα: Γνωρίστηκαν ως φοιτητές στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, έγιναν πολύ καλοί φίλοι και τελικά εξαιρετικοί συνεργάτες. Ο Δημήτρης συνέχισε τις σπουδές του στο σχέδιο μόδας κι έπειτα ασχολήθηκε και με τον σχεδιασμό κοσμημάτων, ενώ η Δήμητρα ασχολήθηκε με την υποκριτική. Έπειτα από όλα αυτά, έκαναν μαζί και ένα μεταπτυχιακό στη Λαογραφία και τον Πολιτισμό.

Και ύστερα ήρθε το MIMI & MOU, αφού και οι δύο συμφώνησαν στην κοινή τους ανάγκη να δημιουργήσουν έναν χώρο ως φυτώριο για νέα ταλέντα κάθε ηλικίας, “που να ενθαρρύνει τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, την ελευθερία και τα όνειρα”, όπως μας λέει ο Δημήτρης Ζαφειρίου.

“Ως παιδαγωγοί ονειρευόμαστε ανθρώπους που να σέβονται τον εαυτό τους, να μπορούν κάθε στιγμή να εκφράζονται δημιουργικά και -γιατί όχι;- να φτιάξουν κι έναν καλύτερο κόσμο αντλώντας τη δύναμή τους από την τέχνη”, προσθέτει η Δήμητρα Βλάχου.

Γιατί αξίζει να γνωρίσει το παιδί σας το Mimi&Mou

To Mimi&Mou είναι ένας υπέροχος χώρος στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος, χωρισμένος σε δύο ορόφους, υποδέχεται μικρούς και μεγάλους που ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν στο θέατρο και τις τέχνες.

Σύμφωνα με τους ιδρυτές του, ειδικά η θεατρική αγωγή αποτελεί σπουδαίο όχημα για την ανάπτυξη των μικρών παιδιών: “Από πολύ μικρή ηλικία τα παιδιά δίνουν ρόλους στον εαυτό τους και στους γύρω τους και βουτάνε στον κόσμο της φαντασίας. Ζωντανεύουν τα αντικείμενα και τους δίνουν φωνή. Αυτόν τον πλούσιο κόσμο του παιδιού αξιοποιούμε στα θεατρικά μας εργαστήρια. Μέσα από τη δημιουργική διαδικασία του θεατρικού παιχνιδιού τα παιδιά ανακαλύπτουν και ενεργοποιούν το σώμα τους, βρίσκουν τη θέση τους στο χώρο, παίζουν με ρυθμούς και ήχους, αυτοσχεδιάζουν, έρχονται σε επαφή με νέους φίλους. Είναι πολλά και ποικίλα τα οφέλη που αποκτά ένα παιδί όταν βουτά ελεύθερο στην τέχνη του θεάτρου”, μας λέει η Δήμητρα.

Ο δε Δημήτρης συμπληρώνει, αναφερόμενος στις υπόλοιπες τέχνες που διδάσκονται εκεί: “Με την ζωγραφική, την γλυπτική και με οτιδήποτε δημιουργούν τα παιδιά με τα χέρια τους, αναπτύσσουν την δική τους εικαστική γλώσσα. Η τέχνη δίνει ερεθίσματα στα παιδιά, τα ενθαρρύνει, τονώνει την αυτοπεποίθησή τους και την καλλιτεχνική τους έκφραση. Χαρίζει χαμόγελα και καλλιεργεί την φαντασία και την αισθητική τους”.

Το πρόγραμμα του Mimi&Mou για τη νέα σεζόν

Στο πλαίσιο το φετινού παιδικού προγράμματος λαμβάνουν χώρα μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικών τεχνών για παιδιά από 4 έως 12 ετών, εργαστήρια θεάτρου, εικαστικών και μόδας για εφήβους. Παραμένουν δε τα τμήματα προετοιμασίας για καλλιτεχνικά Γυμνάσια στις αντίστοιχες κατευθύνσεις.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των εργαστηρίων για τον φετινό χειμώνα:

Κάποιες από τις εκδηλώσεις που σχεδίαζαν, όπως οι παιδικές παραστάσεις, δεν θα πραγματοποιηθούν για φέτος, τουλάχιστον για αρχή με τις επικρατούσες συνθήκες. “Οι δε παρουσιάσεις βιβλίων, οι εκδηλώσεις μας, κάποια φεστιβάλ που σχεδιάζουμε, καθώς και τα θεματικά πάρτυ μας, θα πραγματοποιηθούν υπό νέες συνθήκες κι αν αυτό επιτραπεί”, επισημαίνει η ομάδα.

Σε κάθε περίπτωση, δεδομένων των συνθηκών, εφαρμόζονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, με απολυμάνσεις, αποστάσεις, συγκεκριμένο αριθμό μαθητών και υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Η συμμετοχή των παιδιών στα παραπάνω εργαστήρια μπορεί να είναι με μεμονωμένα μαθήματα ωστόσο καλύτερο θα ήταν να παρακολουθήσουν τα ετήσια προγράμματα προκειμένου να παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη δουλειά στο τέλος της χρονιάς.

“Έχουμε ανάγκη τις τέχνες και τις καλλιτεχνικές κοινότητες”

Συμπληρώνοντας σχεδόν έναν χρόνο λειτουργίας από τη μέρα που πρωτοάνοιξε, το Mimi&Mou έχει ήδη αποκτήσει καλούς φίλους και έχει διαμορφώσει το πρόγραμμά του έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.

Όπως διαπιστώνουν οι δημιουργοί του, Γονείς και παιδιά αναζητούν την επαφή με κάθε μορφή τέχνης, την επικοινωνία, την ελεύθερη έκφραση και φυσικά να αισθάνονται ότι είναι μια μεγάλη δημιουργική παρέα. Εμείς νιώθουμε ότι έχει αρχίσει να δημιουργείται μια μεγάλη καλλιτεχνική κοινότητα, την οποία θέλουμε συνεχώς να τη βλέπουμε να μεγαλώνει κι άλλο.”

Προγράμματα για τη μαμά και τον μπαμπά

Στο πρόγραμμα του Mimi&Mou περιλαμβάνονται, βέβαια, και μαθήματα για ενήλικες: “Τα θεατρικά εργαστήρια περιλαμβάνουν υποκριτική, αυτοσχεδιασμό και σωματικό θέατρο, ενώ στα εικαστικά εργαστήρια έχουμε τμήματα σχεδίου μόδας και styling.

Από τα εργαστήρια αυτά, άλλα αφορούν επαγγελματίες κι άλλα ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη και θέλουν να τη γνωρίσουν από κοντά” μας λένε η Δήμητρα και ο Δημήτρης.

Όσοι γονείς ενδιαφέρονται μπορούν να μπουν στο ανανεωμένο site www.mimiandmou.com, στα εργαστήρια ενηλίκων και να αντλήσουν αναλυτικά όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται.

Info:

Mimi&Mou

Ζωοδόχου Πηγής 58

Τηλ. 697 780 0278

fb page: facebook.com/mimiandmou

Instagram: https://www.instagram.com/mimiandmou

 

 

 

Πηγή Κεντρικής Φωτογραφίας: Ioanna Chatziandreou @shooterio