Αρχική Καλοκαιρινός Οδηγός Επιβίωσης Oι φυσαλίδες που παρατηρούμε κάποιες φορές στη θάλασσα υποδηλώνουν κάποια πηγή ρύπανσης;

Oι φυσαλίδες που παρατηρούμε κάποιες φορές στη θάλασσα υποδηλώνουν κάποια πηγή ρύπανσης;

swim2Πήγατε όλo χαρά στη θάλασσα και φτάνοντας στην ακτή παρατηρείτε ότι το νερό έχει κάποιες φυσαλίδες. Δεν ξέρετε αν πρέπει να κολυμπήσετε ή όχι γιατί φοβάστε μήπως πρόκειται για κάποιου είδους ρύπανση που τυχόν μπορεί να προκαλέσει και δερματικά προβλήματα.Όπως μας εξηγεί η κ. Αργυρώ Ζενέτου, διευθύντρια Ερευνών στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.), η παρουσία τέτοιων φυσαλίδων ενδεχομένως να οφείλονται σε διάφορους μικροοργανισμούς που έχουν προέλθει για παράδειγμα από μια βροχή ή από ένα ποτάμι που πέφτει στη θάλασσα. Δεν πρόκειται για ένδειξη βρώμικης, αλλά διαταραγμένης θάλασσας. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει μια μορφή φυσαλίδων, τα «τοξικά μπλουμ», που είναι επικίνδυνα. Πρόκειται για τοξικούς οργανισμούς φυτοπλαγκτόν που μπορεί να γίνουν επικίνδυνοι για τον άνθρωπο, επηρεάζοντας για παράδειγμα τις καλλιέργειες μυδιών και στρειδιών και μεταφέροντας έτσι ασθένειες σε όσους αργότερα θα τα καταναλώσουν.

Η εικόνα τους έχει ως εξής:


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter