Οι γονείς απαντούν στα ερωτήματα για την “εξωτερική παρέμβαση” στον απινιδωτή της Τζωρτζίνας

Ανατροπή: Γιατί ανέλαβε το τμήμα Ανθρωποκτονιών Αθήνας την υπόθεση με τα 3 νεκρά κοριτσάκια από την Πάτρα;

Δεν έχουν τέλος οι εξελίξεις στο θρίλερ του θανάτου των 3 αδερφών από την Πάτρα που “‘έσβησαν” αιφνίδια μέσα σε 3 χρόνια.

Χθες ήρθε στο προσκήνιο μια νέα αποκάλυψη που προβληματίζει και δίνει νέα τροπή στην διερεύνηση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας. Ειδικότερα, ο αστυνομικός συντάκτης της εφημερίδας «Τα Νέα» και το «Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος ανέφερε στο δελτίο ειδήσεων του MEGA ότι υπάρχουν οι online καταγραφές του απινιδωτή και του βηματοδότη που είχαν τοποθετηθεί στην μικρή Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο, για να φανεί εάν παρουσιάζει καρδιακές αρρυθμίες που να εξηγούν τις καρδιακές ανακοπές που πάθαινε όταν στο δωμάτιο δεν βρισκόταν κάποιος γιατρός ή νοσηλευτής.

 Ο απινιδωτής της Τζωρτζίνας «δείχνει» εξωτερική παρέμβαση

Αυτές οι καταγραφές δεν έδειχναν κανένα πρόβλημα και ο βηματοδότης που είχε τοποθετηθεί δεν είχε ενεργοποιηθεί. Ωστόσο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες διαπιστώθηκε ότι ο βηματοδότης ενεργοποιήθηκε για λίγα δευτερόλεπτα πριν το κορίτσι αφήσει την τελευταία της πνοή στο Αγλαΐα Κυριακού. Σύμφωνα με τους γιατρούς το κορίτσι παρουσίασε βραδυκαρδία μετά από κατάρρευση του μυοκαρδίου.

«Αυτή είναι η αλήθεια για τον απινιδωτή της Τζωρτζίνας» – Οι γονείς μέσω του δικηγόρου τους απαντούν

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους γονείς των τριών ανήλικων κοριτσιών που έφυγαν από τη ζωή στην Πάτρα μέσα σε τρία χρόνια, Δημήτρης Καράμπελας, δηλώνει στο ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

«Όσον αφορά στο θέμα που έχει προκύψει στα ΜΜΕ για τον απινιδωτή, ένα έχω να σας πω: Δεν ισχύει σε καμία των περιπτώσεων. Δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια παρέμβαση- επειδή μιλήσαμε και χθες το βράδυ με εξειδικευμένο γιατρό πάνω σε αυτά τα θέματα– ήταν απόλυτος ότι δεν μπορεί να γίνει παρέμβαση από εξωγενή παράγοντα στο συγκεκριμένο μηχάνημα».

Σε διευκρινιστική ερώτηση του newsit.gr εάν μπορεί να γίνει παρέμβαση από κάποιον που γνωρίζει το μηχάνημα, η απάντηση του δικηγόρου των γονιών, είναι ότι δεν μπορεί να γίνει παρέμβαση από κανέναν.

«Από την στιγμή που μπαίνει το μηχάνημα στο ανθρώπινο σώμα, δεν μπορεί να γίνει τέτοια παρέμβαση.

Έχουμε σήμερα ραντεβού με έναν άλλον γιατρό για να μας διαφωτίσει σε κάποια ιατρικά θέματα και μέσα στην ημέρα θα εκδοθεί αναλυτικά νέα ανακοίνωση της οικογένειας.

Αναμένουμε τις τοξικολογικές εξετάσεις που εκτιμώ ότι μέχρι τέλος Φλεβάρη θα τις έχουμε. Όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα για εμάς για να τελειώσει αυτή ιστορία».

Ο κος Καράμπελας δηλώνει στο newsit.gr ότι είναι λογικό για κάποιον που ακούει την ιστορία των τριών θανάτων μέσα σε μία τριετία, να του μπαίνουν πολλά στο νου αλλά συστήνει υπομονή.

«Και εμένα μου είχε προκαλέσει αρχικά εντύπωση – γιατί στην οικογένεια χειριζόμουν κάποιες μικρόυποθέσεις που είχαν πολλά χρόνια τώρα – πως γίνεται τόση γκαντεμιά-με συγχωρείτε για την έκφραση- πάνω τους.

Είναι λογικό για όποιον ακούει για 3 θανάτους τριών παιδιών πολλά να πάνε στο μυαλό του. Είναι ψυχολογικά ράκη και οι δύο τους. Είναι νέοι, είναι 30 χρονών. Στην παρούσα φάση δεν έχουν ψυχολογική υποστήριξη αλλά η δική μου προτροπή είναι να απευθυνθούν σε ψυχολόγο.
Εν συνεχεία ενδεχομένως να απευθυνθούν. Υπομονή και αυτοσυγκράτηση από όλους μας.

Να δούμε τα επίσημα πορίσματα και του τελευταίου παιδιού και τις ιατρικές αναλύσεις, παράλληλα με την έρευνα που διεξάγεται από το Ανθρωποκτονιών ώστε να μην εξάγουμε ανακριβή, πρόωρα και αυθαίρετα συμπεράσματα.

Αυτό θα ήταν το πιο σώφρον στην μνήμη τριών μικρών παιδιών. Φανταστείτε να είχε συμβεί σε εμάς κάτι τέτοιο; Πως θα θέλαμε να μας αντιμετωπίσει η κοινή γνώμη; Είναι ανθρώπινο. Μην βλέπουμε παντού υποθέσεις Μπάμπη Αναγνωστόπουλου».

Οι γονείς απαντούν στα ερωτήματα για την "εξωτερική παρέμβαση" στον απινιδωτή της Τζωρτζίνας

Παιδοκαρδιολόγος Τζορτζίνας: Ο απινιδωτής δεν μπορεί να δώσει πληροφορίες ότι κάποιος έκανε κάτι εξωτερικά (video)

Ο Γιάννης Παπαγιάννης, παιδοκαρδιολόγος που είχε αναλάβει την 9χρονη Τζορτζίνα μίλησε στην ΕΡΤ για τις εκτιμήσεις, παρεξηγήσεις και εσφαλμένες γνώμες, όπως τις χαρακτήρισε, που διατυπώνονται δημοσίως για τα αίτια θανάτου της μικρής από την Πάτρα.

«Η τοποθέτηση του απινιδωτή έγινε με γνώμονα ότι υπήρχε ένα ανεξήγητο συμβάν στο παιδί, της απώλειας συνείδησης που συνδεόταν με σπασμούς που δεν ξέραμε ακριβώς σε τι οφείλονταν. Επιπλέον, είχαμε δύο αιφνίδιους θανάτους στην οικογένεια», δήλωσε.

Ο απινιδωτής μπήκε για να αποφευχθεί αιφνίδιος θάνατος

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο γιατρός που εξέτασε την Τζορτζίνα, το τρίτο κοριτσάκι της ίδιας οικογένειας που έχασαν τη ζωή του, ανεξήγητα, μέσα σε τρία χρόνια δήλωσε: «Εμείς αναλάβαμε το παιδί από το νοσοκομείο του Ρίο, στην Πάτρα, όπου το παιδί είχε εξετασθεί και δεν βρέθηκαν σαφή αίτια. Μας ζητήθηκε και από τους γιατρούς και από την οικογένεια να τοποθετήσουμε τον απινιδωτή για να το διασφαλίσουμε από τυχόν αρρυθμιολογικά συμβάντα».

Σύμφωνα με τον ίδιο η εξέταση στο παιδί δεν είχε δείξει κάποιο πρόβλημα αρρυθμιών, ούτε κάποια σχετικά σύνδρομα, αλλά όπως ανέφερε στην εκπομπή «υπάρχουν καταστάσεις οι οποίες διαφεύγουν ενός βασικού ελέγχου και μπορούν να συμβούν μόνο υπό σπάνιες συνθήκες. Γι’ αυτές τις σπάνιες καταστάσεις τοποθετήσαμε τον απινιδωτή».

Αναληθές ότι υπήρξε παρέμβαση στον απινιδωτή

Σχολιάζοντας τις φήμες ότι υπήρξε εξωτερική παρέμβαση στον απινιδωτή ο κ. Παπαγιάννης ξεκαθάρισε ότι η συσκευή που είχε τοποθετηθεί στην 9χρονη «δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα στη λειτουργία της, ούτε κατέγραψε κάποια αρρυθμία που να εξηγεί στα επεισόδια του παιδιού». Διευκρίνισε, ακόμη, ότι ο βηματοδότης περιλαμβάνεται μέσα στον απινιδωτή.

«Επειδή γράφτηκαν στον Τύπο πράγματα που δεν είναι ακριβή, ότι αποδεικνύεται από τα στοιχεία του απινιδωτή ότι υπήρξε εξωτερική παρέμβαση, αυτό είναι απολύτως αναληθές. Δεν υπάρχει δυνατότητα ο απινιδωτής να μας πει αν κάποιος επέδρασσε και πώς στην καρδιά. Εκείνο που μπορεί να δείξει είναι αν υπήρχε καλή λειτουργία του μηχανήματος, αν υπήρχαν αυξημένες αντιστάσεις, αν υπήρχε ηλεκτρονική παρεμβολή -που δεν υπήρχε- και αν υπήρχαν αρρυθμίες, τις οποίες δεν ανιχνεύσαμε».

Διαβάστε επίσης:

Αδιανόητο: 15χρονος σκότωσε την οικογένειά του μετά από καβγά για τους βαθμούς

Δ. Αθηναίων: Δωρεάν Ιατρικές και Οδοντιατρικές εξετάσεις σε παιδιά και εφήβους στην Τεχνόπολη (21-25/2)

Η φωτογραφία της ημέρας: Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη στην αγκαλιά των μανάδων της Γαρυφαλλιάς και της Ερατούς