Οι Μαμάδες στο Δρόμο χρωματίζουν τις διαβάσεις σε Καματερό και Αγ. Αναργύρους για την ασφάλεια των μαθητών

Η δραστήρια ομάδα “Μαμάδες στο Δρόμο” σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερό έδωσαν ραντεβού χθες το πρωί έξω από το σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το 6ο & 7ο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Καματερού (Μιαούλη και Κωστή Παλαμά) και εν συνεχεία στην πλατεία Κοκκινοπούλου στους Αγίους Αναργύρους, σήκωσαν τα μανίκια, πήραν τα πινέλα ανά χείρας και έβαψαν με χρώματα τις διαβάσεις αφενός για λόγους αισθητικής αφετέρου ούτως ώστε οι οδηγοί να είναι περισσότερο προσεκτικοί όταν περνούν από τη διάβαση και έτσι οι μαθητές να μετακινούνται από και προς το σχολείο με ασφάλεια.

Ένας επικίνδυνος δρόμος γέμισε χρώμα για την ασφάλεια των μαθητών

Η οδός Κωστή Παλαμά είναι ένας εξαιρετικά επικίνδυνος δρόμος. Σε μικρή απόσταση από το σχολείο ο δρόμος στενεύει και τα πεζοδρόμια εξαφανίζονται.
Ένα πρόσφατο  τροχαίο, που έγινε γνωστό για τη σφοδρότητά του, σημειώθηκε σε κοντινό σημείο. Εκτός από αυτό, τρείς ακόμη θανατηφόρες παρασύρσεις πεζών έχουν σημειωθεί στην ίδια οδό. Όπως καταλαβαίνετε, η εν λόγω δράση ήταν απαραίτητη για την ασφάλεια των μαθητών αλλά των συνοδών τους και ευχόμαστε η πρωτοβουλία αυτή θα γίνει πράξη και σε άλλα σχολεία

Μικροί και μεγάλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, ένωσαν τις δυνάμεις τους και με χαρά ζωγράφισαν τις γκρίζες διαβάσεις.  Έβαλαν όλοι μαζί ένα  λιθαράκι στο να γίνει η πόλη τους λίγο πιο όμορφη και ασφαλής. Γιατί αν οι διαβάσεις είναι όμορφες και πολύχρωμες τα παιδιά θα έχουν κίνητρο να τις χρησιμοποιούν. Γιατί αφομοιώνοντας από τώρα, βιωματικά, τους κανόνες της οδικής ασφάλειας, τα παιδιά θα γίνουν υπεύθυνοι χρήστες του δρόμου όταν μεγαλώσουν.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν εκτός από γονείς και μαθητές, παρίστατο ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Σταύρος Τσίρμπας, η Άννα Καπνιά – Μπούνα, πρόεδρος Πολιτισμού, η Άννα Αθανασίου, αντιπρόεδρος Πρωτοβάθμιας Επιτροπής, ο Ηλίας Αποστόλου, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, ο Δημήτριος Ζαλακούδης, Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας, Παναγιώτης Σταφυλάς και ο αντιδήμαρχος, Δημήτριος Βαβλαδέλης.

Δείτε τις φωτογραφίες της δράσης