Οι μαθητές του 41ου Δημ. Σχ. Πειραιά μας συστήνουν το “σχολείο της καρδιάς τους” – Δείτε γιατί ξεχωρίζει

Με ιδιαίτερη χαρά λαμβάνουμε καθημερινά ενημέρωση και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων που μας δείχνουν τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν σε συνεργασία τόσο με τους Δήμους όσο και τους διευθυντές των σχολείων θέλοντας να αναβαθμίσουν την εικόνα των σχολικών υποδομών τους και να κάνουν το σχολικό περιβάλλον ελκυστικό για τους μαθητές.

Σήμερα, σας παρουσιάζουμε το 41ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά που το τελευταίο διάστημα γονείς και εκπαιδευτική κοινότητα έχουν βαλθεί να το εξωραΐσουν. Η αρχή έγινε με τις πολύχρωμες τοιχογραφίες που κοσμούν πλέον τους εξωτερικούς τοίχους του σχολείου δίνοντας μια εντελώς διαφορετική όψη στο κλασικό γκρίζο χρώμα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα σχολεία της χώρας.

Η χρωματική παρέμβαση στους χώρους του σχολείου δημιούργησε μια υπέροχη ατμόσφαιρα που έγινε δεκτή από τους μαθητές με ενθουσιασμό και χαρά. Ποιος δεν θα ήθελε να περνά καθημερινά την πόρτα ενός σχολείου που είναι φωτεινό, κυριαρχεί παντού το χρώμα και η αισιοδοξία και όπου κι αν κοιτάξεις θα δεις όμορφες ζωγραφιές;

Μάλιστα, όπως μάθαμε το σχολείο, αποκαλείται από γονείς και μαθητές και ως “Σχολείο της καρδιάς μας”, χαρακτηρισμό που του έχει αποδώσει ο διευθυντής κ. Γεώργιος Μαριόλης, και η αλήθειά είναι ό,τι βλέποντας και εμείς πόσο καλή δουλειά γίνεται εκεί και πόσο όλοι μοχθούν από κοινού για να παραδώσουν ένα σχολείο κόσμημα στους μαθητές θεωρούμε ότι δικαίως ονομάζεται έτσι.

Οι υπέροχες τοιχογραφίες του σχολείου

Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Αναστασία Αμβράζη μιλώντας στο Infokids.gr για τις εικαστικές παρεμβάσεις στο χώρο του σχολείου ανέφερε ότι ” Έχουμε ζωγραφίσει όλοι μαζί, γονείς και παιδιά, διάφορα σημεία του σχολείου με φωτεινές τοιχογραφίες με θέμα τον γλάρο, εμπνευσμένοι τόσο από το αγαπημένο βιβλίου του Λουίς Σεπούλβεδα «Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ΄ ένα γλάρο να πετάει» όσο και από το έργο “Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον”. Ονειρευόμαστε τα παιδιά μας να βρίσκουν πάντα τον τρόπο να ονειρεύονται και να ελπίζουν. Να ανοίγουν τα φτερά τους στην μετάβαση τους από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο και να κατακτούν ότι ονειρεύονται. Η προσπάθεια για αισθητική αναβάθμιση του σχολείου δεν σταματά εδώ καθώς διαρκώς κάνουμε παρεμβάσεις.

Μια τοιχογραφία γροθιά κατά του bullying

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να κάνουμε στην τοιχογραφία που υπενθυμίζει στους μαθητές ότι το bullying δεν έχει καμία απολύτως θέση στο σχολείο τους. Με σύνθημα “Τα όμορφα χέρια μας δεν είναι για να δέρνουν μονάχα Αγάπη ολόγυρα να δίνουν και να παίρνουν” θέλουν να δημιουργήσουν γενιές παιδιών που θα από μικρά θα είναι ευαισθητοποιημένα για τους συμμαθητές τους, δεν θα ανέχονται κανένα περιστατικό βίας  και ούτε φυσικά να είναι θύτες τέτοιων καταστάσεων.