Οι μαθητές του E.Ε.Ε.ΕK. Ξάνθης και του 10ου Δημοτικού Σχ. Ξάνθης ένωσαν τις φωνές τους

Οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Ξάνθης τραγουδούν το τραγούδι «Κλόουν» του Μίλτου Πασχαλίδη μαζί με μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης στέλνοντας ένα μήνυμα συνεργασίας και αλληλεγγύης.

Το 10ο δημοτικό σχολείο Ξάνθης διατηρεί εδώ και αρκετά χρόνια μια σταθερή συνεργασία με σχολεία και δομές ειδικής αγωγής της πόλης. Κι όλα αυτά μέσα από επισκέψεις στον χώρο τους, φιλοξενία στο δικό μας σχολείο, κοινές εμφανίσεις σε μουσικές εκδηλώσεις, βιωματικά παιχνίδια και δράσεις και ανταλλαγές αυτοσχέδιων δώρων και αναμνηστικών. Είναι συγκινητικός κάθε φορά ο ενθουσιασμός των παιδιών και η διάθεσή τους να πάρουν μέρος σε τέτοιου είδους συνεργασίες. Γι’ αυτό δεν θα μπορούσαμε ν’ αρνηθούμε την πρόσκληση που μας έκανε λίγο πριν από τις γιορτές του Πάσχα ο καθηγητής μουσικής του ΕΕΕΕΚ Ξάνθης Γιώργος Καραγιάννης», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Αμπατζίδου.

«Στόχος ήταν μια μουσική συνεργασία των μαθητών των δύο σχολείων, ένα τραγούδι- αφιέρωμα στους μαθητές που φέτος αποφοιτούν απ’ το ΕΕΕΕΚ», εξηγεί η κ. Αμπατζίδου, η οποία δηλώνει συγκινημένη από τον εντυπωσιακό τρόπο που σκέφτονται και συναισθάνονται οι μικροί μαθητές της, μπαίνοντας στη θέση παιδιών της ηλικίας τους που αντιμετωπίζουν μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα.

Ας απολαύσουμε το τραγούδι των μαθητών του 10ου Δημοτικού Σχολείου και του ΕΕΕΕΚ Ξάνθης:

Μίλτος Πασχαλίδης – Κλόουν

Μουσική: Μάριος Τόκας

Στίχοι: Άλκης Αλκαίος

Συμμετείχαν οι μουσικοί:

Αμπατζίδου Αθηνά, τσέλο

Αμπατζίδου Ιωάννα, ενορχήστρωση – τραγούδι

Καραγιάννης Γιώργος, πιάνο

Λεβάκης Δημήτρης, κιθάρα

Μανανά Μαρία, βιολί