Όλα τα νεότερα για την 13χρονη Φωτεινή που τραυματίστηκε σοβαρά, πέφτοντας από κούνια

Την περασμένη Παρασκευή έγινε γνωστός ο σοβαρός τραυματισμός της 13χρονης Φωτεινής, όταν κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής, έπεσε από κούνια.

Υπέστη κάκωση νωτιαίου μυελού – Κίνδυνος να μείνει παράλυτη

Η μαθήτρια υπέστη κάκωση του νωτιαίου μυελού και η κατάσταση της υγείας της χαρακτηρίζεται σοβαρή καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των νευρολόγων η 13χρονη έχει μετατόπιση σπονδυλικής στήλης, κάτι που μπορεί να σημαίνει ακόμα και παραλυσία.

Το κρίσιμο χειρουργείο

Σε δωμάτιο της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καβάλας νοσηλεύεται η 13χρονη Φωτεινή μετά από την προχθεσινή επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στη σπονδυλική στήλη και διήρκεσε περίπου 3,5 ώρες.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας, Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης μίλησε στο Status Radio για την κατάσταση της υγείας της 13χρονης μαθήτριας:

«Ήταν μια δύσκολη επέμβαση, είχε μεγάλες κακώσεις στην σπονδυλική στήλη. Ο Διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής είναι αισιόδοξος, αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό, καθώς το μέγεθος της βλάβης ήταν αρκετά μεγάλο» ανέφερε ο κ. Κλειτσιώτης.

Οι εκτιμήσεις των γιατρών

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα υπάρχει πλήρης εικόνα μετά από 15 ημέρες ώστε να μπορεί να γίνει αξιολόγηση σε δεύτερο βαθμό, ενώ πρόσθεσε πως η 13χρονη μετά την ανάρρωσή της θα μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης.