«Όταν παίρνω την κόρη μου αγκαλιά σκέφτομαι ότι είναι ολόκληρη» λέει η μάνα που παραλίγο να χάσει το παιδί της από μηνιγγίτιδα Β

Όλοι θυμόμαστε τα περιστατικά μηνιγγίτιδας που εμφανίστηκαν πριν μερικές ημέρες στην Κρήτη, όταν στις 14/5, δύο παιδιά ηλικίας 4 και 10 ετών εισήχθησαν στο Νοσοκομείο Χανίων. Το συμβάν αυτό αναστάτωσε τόσο το νησί της Κρήτης, όσο και ολόκληρη την επικράτεια και έφερε μνήμες από ένα άλλο σοβαρό κρούσμα, επίσης στην Κρήτη, που παραλίγο να κοστίσει τη ζωή ενός μικρού κοριτσιού.

Περισσότερα γι’αυτό μάθαμε στην χθεσινή εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, χθες το απόγευμα στο κανάλι Ε, όταν η κ. Ελένη Φλουράκη, μητέρα ενός 4χρονου σήμερα κοριτσιού, μίλησε για την περιπέτεια που έζησε το 2017, όταν η κορούλα της, ανήμερα 15αυγουστου στην Κρήτη, αρρώστησε από Μηνιγγίτιδα Β και κινδύνευσε να χάσει την ζωή της.

Η οικογένεια που ζει μόνιμα στη Γερμανία, αλλά η μητέρα κατάγεται από την Κρήτη, παραθέριζε στο νησί όταν το όνειρο έγινε εφιάλτης.

Η μητέρα περιέγραψε πόσο ραγδαία εξελίχθηκε η νόσος στο κορμάκι της μικρής της κόρης και ότι δεν πίστευε με τίποτα, ότι αυτό που έχει το παιδί θα μπορούσε να είναι Μηνιγγίτιδα Β. Η μητέρα είπε χαρακτηριστικά:

«Η Μηνιγγίτιδα Β τα θερίζει όλα, δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Είναι σαν το domino, όταν πέσει ένα τουβλάκι πέφτουν όλα και η ζωή σου κρέμεται από μία κλωστή.» Και συνέχισε: «Όταν παίρνω την κόρη μου αγκαλιά σκέφτομαι ότι είναι ολόκληρη, γιατί θα μπορούσε ή να έχει πεθάνει ή να είναι μισή. Και αν καμία φορά είναι ζωηρή, χαίρομαι που έχει και χέρια και πόδια για να μπορεί να είναι ζωηρή

Μετά το video με την συνέντευξη της μητέρας, ακολούθησε συζήτηση με τον παιδίατρο κ. Κώστα Νταλούκα, κατά την οποία έγινε αναφορά στην επικινδυνότητα και στην ύπουλη φύση της νόσου, ενώ ο κ. Νταλούκας επεσήμανε πως υπάρχει τρόπος πρόληψης μέσω του εμβολιασμού και ότι ο ίδιος, ως παιδίατρος, συνιστά στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους για να τα προστατεύσουν από τις συνέπειες της Μηνιγγίτιδας.

Μάλιστα, ενόψει της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου, ο κίνδυνος είναι ακόμα μεγαλύτερος, αφού τα περιστατικά τώρα κορυφώνονται, οπότε ο εμβολιασμός κρίνεται ακόμα πιο καίριος.