«Ό,τι Αγαπώ»: Η πρώτη παιδική & εφηβική έκθεση φωτογραφίας του iFocus είναι γεγονός!

Στην ερώτηση που κάναμε στα πρώτα μαθήματα των παιδιών, τα οποία ξεκίνησαν πιλοτικά πέρυσι τον Οκτώβρη, τι σημαίνει φωτογραφία για εσάς και γιατί φωτογραφίζετε, η πλειοψηφία των παιδιών απάντησε ότι η φωτογραφία είναι Τέχνη, και τους αρέσει να φωτογραφίζουν γιατί είναι ένα ωραίο και δημιουργικό παιχνίδι!

Βουτώντας μέσα στην καθαρότητα των παιδικών ματιών και μετατρέποντας τη φωτογραφία σε παιχνίδι και τη φωτογραφική μηχανή σε όχημα, προσεγγίσαμε ουσιαστικά κι όχι επιδερμικά μεγάλους φωτογράφους ξεκινώντας από τον Lartigue, την Maier, τον Erwiitt, τον Arthur Tress, τον Bresson καταλήγοντας στον Κωνσταντίνο Μάνο και τον Νίκο Οικονομόπουλο.

Στη διάρκεια της χρονιάς επισκεφτήκαμε φωτογραφικές εκθέσεις και μουσεία, μιλήσαμε με σπουδαίους φωτογράφους και παίξαμε αρκετά με τις φωτογραφικές μηχανές μας. Μάθαμε τους κανόνες με σκοπό να τους καταρρίψουμε, γιατί όπως μάς είπε και ο Όρφέας (7 ετών) «Εμένα δεν μου αρέσουν οι κανόνες, κι ύστερα ποιος είναι αυτός που φτιάχνει τους κανόνες;».

Το θέμα που δουλέψαμε είναι και αυτό με το οποίο κάνουμε την παρθενική μας εμφάνιση σαν ομάδα: απλό αλλά όχι απλοϊκό. Δεν είναι άλλο από την αγάπη, και η αγάπη δεν δημιουργείται από το να κοιτάει ο ένας τον άλλο, αλλά με τη ματιά προς τα έξω, όλοι μαζί προς την ίδια κατεύθυνση. Έτσι τα παιδιά βλέποντας καθαρά, μόνο με την καρδιά τους μας διδάσκουν πως ό,τι είναι ουσιαστικό είναι αόρατο για τα μάτια. Είναι εντυπωσιακό πώς κατόρθωσαν να αποτυπώσουν το αόρατο στις φωτογραφίες τους και εμείς περήφανοι και χαρούμενοι πιστέψαμε στις δυνατότητές τους. Τώρα βάζουμε τα δυνατά μας να τα βοηθήσουμε να παρουσιάσουν στον κόσμο πώς βλέπουν τα ίδια την ΑΓΑΠΗ.

1η Παιδική & Εφηβική Έκθεση Φωτογραφίας iFocus Junior & Teens

Εγκαίνια: Κυριακή 1η Οκτωβρίου, στις 18:00 μ.μ.

Διάρκεια: 1-10 Οκτωβρίου 2017

Τοποθεσία: iFocus– Photo Gallery
Ακαδημίας 57 & Ιπποκράτους 13, εντός Στοάς Όπερας (μετρό Πανεπιστήμιο, έξοδος Εθνική Βιβλιοθήκη)

Εισηγητές – Επιμελητές: Δώρα Λαβαζού & Κώστας Δελχάς

Φωτογράφοι (από τους μικρότερους στους μεγαλύτερους): Νικόλ-Θαλασσινή Ζ. (5 ετών), Δέσποινα, Αμάντα, Αρετή, Βασίλης, Γρηγόρης, Αλέξανδρος, Γιώργος, Δανάη Γ., Νάγια, Δανάη Ν., Παναγιώτης Κ., Παναγιώτης Δ., Παντελής, Φώτης, Γιάννης, Αναστάσης, Ευστάθιος-Αναστάσιος Ζ. (aka Άκης)