Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας: Η πρώτη πάνα για πρόωρα μωρά είναι γεγονός!

Με αφορμή την Ημέρα Προωρότητας, στις 17 Νοεμβρίου, η P&G και τα Pampers παρουσιάζουν τα Pampers Preemie Protection, τη μικρότερη πάνα στον κόσμο ειδικά σχεδιασμένη για πρόωρα βρέφη, και δωρίζουν στα μαιευτήρια της χώρας πάνω από 250.000 πάνες, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες των μονάδων νοσηλείας πρόωρων βρεφών.

Τα Pampers για πάνω από 50 χρόνια φροντίζουν για την υγιή ανάπτυξη των μωρών. Ήδη από το 2002, τα Pampers δημιούργησαν την πρώτη πάνα για πρόωρα βρέφη. Όταν όμως οι ανάγκες απαιτούσαν να σχεδιαστεί μια πάνα για μωρά τόσο μικρά όσο 800 γραμμάρια, όλοι στα Pampers, συνεργάστηκαν με τις Μαίες Μονάδων Νοσηλείας Νεογνών των ΗΠΑ για να σχεδιάσουν τη νέα πάνα Pampers Preemie Protection σε 3 μεγέθη μικρότερα από τις πάνες των νεογέννητων, ώστε η πάνα να εφαρμόζει ακόμα και στα πιο μικρά και ευάλωτα πρόωρα μωρά που γεννήθηκαν στο δεύτερο τρίμηνο και ζυγίζουν από 800 γραμμάρια και πάνω.

Σε πρόσφατη έρευνα[1], οι μαίες τόνισαν ότι οι διαθέσιμες πάνες για πρόωρα βρέφη δεν εφάρμοζαν σωστά σε ένα πρόωρο μωρό. Η νέα πάνα Preemie είναι αποτέλεσμα έρευνας τριών χρόνων και περισσότερων από 10.000 ωρών της ομάδας ανάπτυξης προϊόντων Pampers σε συνδυασμό με αναλυτικές έρευνες σε καταναλωτές και πάνω από 100 μαίες. «Όλοι εμείς στα Pampers έχουμε δουλέψει στενά με μαιευτήρια, παιδιάτρους και μαίες και γνωρίζουμε ότι ένα τρυφερό άγγιγμα αγάπης είναι απαραίτητο για την υγεία και την ανάπτυξη των μωρών», δήλωσε η Amy Tally, επικεφαλής ερευνών της P&G. «Για τα μικρότερα μεγέθη της πάνας μας Preemie, στόχος μας είναι να ανταποκριθούμε στις μοναδικές ανάγκες των πρόωρων βρεφών και των μαιών που τα φροντίζουν. Το αποτέλεσμα είναι μια πάνα σχεδιασμένη να παρέχει άνεση και προστασία χωρίς να παρεμποδίζει την ιατρική περίθαλψη».

Τα Pampers γνωρίζουν ότι η ευαίσθητη επιδερμίδα των πρόωρων μωρών απαιτεί τα πιο απαλά υλικά. Οι πάνες αυτές, λοιπόν, έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να βελτιώνουν την άνεση κάθε μωρού και να βοηθούν στη φροντίδα της επιδερμίδας του, στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών των μαιευτηρίων. Διαθέτουν μοναδική απορροφητική επένδυση Absorb Away Liner™ που απομακρύνει την υγρασία από την επιδερμίδα του μωρού και τις συνεχείς διαρροές. Επίσης, παρέχουν στις μαίες την ευελιξία να τοποθετούν την πάνα εύκολα, χωρίς να διαταράσσουν το μωρό, διότι οι πλαϊνές ταινίες εφαρμόζουν κυκλικά και τα υλικά είναι εξίσου απορροφητικά στο μπροστινό και το πίσω μέρος. Αυτό σημαίνει, ότι οι μαίες δεν χρειάζεται πλέον να κόβουν ή να διπλώνουν μεγαλύτερες πάνες για να βρουν τη σωστή εφαρμογή για τα μικρότερα μωρά!

Επιπλέον, ο καμπυλωτός, στενός πυρήνας που διαθέτει η πάνα Pampers Preemie συμβάλλει στη σωστή ανάπτυξη των νεογνών. Οι πάνες με ευρύ πυρήνα, που χρησιμοποιούνταν μέχρι πρότινος, συχνά δεν επέτρεπαν στους γοφούς και τα πόδια ενός πρόωρου μωρού να αναπτυχθούν σωστά, γεγονός που μπορεί να διαταράσσει την υγιή του ανάπτυξη (σύμφωνα με το 99% των μαιών).

Η Μοσχάκη Βικτωρία, Πρόεδρος Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Θεσσαλονίκης, δήλωσε σχετικά με τη δημιουργία της νέας πάνας Pampers για πρόωρα μωρά: «Στις εντατικές μονάδες νεογνών σήμερα νοσηλεύονται πρόωρα νεογνά που όχι μόνο επιβιώνουν, αλλά έχουν και καλή ποιότητα ζωής. Είναι πολύ βασικό οτιδήποτε χρησιμοποιούμε για την φροντίδα και την νοσηλεία αυτών των νεογνών να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Η πάνα θα πρέπει να είναι ειδικά σχεδιασμένη για το πολύ μικρό σώμα των προώρων, ώστε να μην ενοχλεί στην κίνηση και να μην εμποδίζει την ομαλή ανάπτυξη των ισχύων τους, καθώς και να μας επιτρέπει τους χειρισμούς μας κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους. Οι μικροσκοπικοί αυτοί ασθενείς, αν και είναι σκληροί αγωνιστές, δείχνουν εξαιρετικά αδύναμοι μέσα σε μια πάνα που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους και είναι  κατασκευασμένη για πολύ μεγαλύτερα νεογνά. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σήμερα υπάρχουν τα Pampers Preemies για να καλύψουν τις ανάγκες των πρόωρων νεογνών.»

Τα υλικά των Pampers Preemie Protection χρησιμοποιούνται ήδη στα μαιευτήρια και σε όλες τις πάνες Pampers εδώ και πολλά χρόνια. Τα Pampers συνεργάζονται με κορυφαίους παιδίατρους, παιδιατρικούς δερματολόγους και ειδικούς για να επιβεβαιώσουν ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι απολύτως ασφαλή για τα μωρά.

Δείτε το συγκινητικό video και γνωρίστε τα Pampers Preemies:

* USΑ Neonatal Intensive Care Unit Nurses (NICU)

[1] Μια ανεξάρτητη έρευνα σε πάνω από 150 μαίες που διεξήχθη τον Αύγουστο του 2016 στο COINN – Council of International Neonatal Nurses Conference in Canada