Παγωτό φυστίκι

Ποιος μπορεί να πει όχι σε ένα δροσιστικό, σπιτικό παγωτό φυστίκι; Εμείς το φτιάξαμε και ενθουσιαστήκαμε οικογενειακώς. Μια γλυκιά απόλαυση με άρωμα και γεύση φυστικιού!

Υλικά:

200 γρ. Φυστίκια Αιγίνης χωρίς κέλυφος και έξτρα για σερβίρισμα

250 γρ. ζάχαρη καστανή

2 κ.γ. κορνφλάουρ

600 ml γάλα 3,5 % λιπαρά

600 ml γάλα εβαπορέ

4-5 κ.σ. ανθόνερο

3-4 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής πράσινο

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μπλέντερ τα φυστίκια και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη. Ρίχνουμε μέσα και το κορνφλάουρ ανακατεμένο σε 1 κ.σ. από το γάλα και ανακατεύουμε για ένα λεπτό. Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τα υπόλοιπα γάλατα και τα φέρνουμε σε βρασμό σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας για να μην κολλήσουν. Μόλις βράσουν, ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τα φυστίκια, ανακατεύουμε πολύ καλά με τη βοήθεια ενός σύρματος και όταν το μείγμα έρθει ξανά σε βρασμό σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει.Εκτός φωτιάς ρίχνουμε το ανθόνερο και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε καλά.Στο σημείο αυτό δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον χρώμα ζαχαροπλαστικής και επιπλέον ανθόνερο.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με μεμβράνη. Με δύο μεμβράνες μάλιστα. Η πρώτη ακουμπάει πάνω στην επιφάνεια της κρέμας μας έτσι ώστε να παρεμποδιστεί ο σχηματισμός πέτσας. Με την δεύτερη κλείνουμε από πάνω καλά το μπολ.Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει καλά πριν το βάλουμε στην παγωτομηχανή ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή της.

Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή βάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο στην κατάψυξη για 4 ώρες ανακατεύοντας με ένα κουτάλι κάθε μία ώρα για να μη δημιουργηθούν κρυσταλλάκια. Πριν το σερβίρουμε το βγάζουμε από την κατάψυξη για 20 λεπτά. Πασπαλίζουμε με φυστίκια και σερβίρουμε.

Διαβάστε επίσης:

Παγωτό σοκολάτα μπανάνα

Μακαρονάδα της Μεσογείου με λαχανικά

Πεπόνι: Γνωρίστε το αντίπαλο δέος του καρπουζιού και φτιάξτε παγωτό!