Παιδιά, ακούστε υπέροχα παραμύθια από αγαπημένους Έλληνες ηθοποιούς!

Την ώρα που κάθονται ήρεμα και ζωγραφίζουν ή την ώρα που ξεκουράζονται και ζητούν από εσάς ένα παραμύθι, τα παιδιά μπορούν χάρη στην τεχνολογία (και την πλατφόρμα YouTube) να απολαύσουν μοναδικές ιστορίες με αφηγητές αγαπημένους Έλληνες ηθοποιούς, όπως η Ξένια Καλογεροπούλου, ο Αλέκος Αλεξανδράκης και η Αλίκη Βιουγιουκλάκη.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε κάποιες από αυτές, τις οποίες είμαστε βέβαιοι, ότι θα απολαύσετε μαζί με τα παιδιά σας, καθώς πολλές από αυτές θα σας ταξιδέψουν στα παιδικά σας χρόνια…

Ξεκινάμε, με την ολοκαίνουργια καταχώρηση των εκδόσεων Μάρτης «Παραμύθια με την Ξένια», μία σειρά παραμυθιών από όλον τον κόσμο που η κ. Ξένια Καλογεροπούλου επέλεξε, ξαναέγραψε και αφηγείται με τον δικό της μοναδικό τρόπο, και συγκεκριμένα με την ιστορία «Το Σπίτι με τις Γάτες»:

Μία ακόμα εξαιρετική σειρά είναι «Τα Ωραιότερα Παραμύθια», από το κανάλι της Cobalt Music ‘Cobalt Kids’, στο οποίο θα βρείτε δεκάδες παιδικά τραγούδια και παραμύθια, μεταξύ των οποίων τα: «Η πεντάμορφη και το τέρας», «Η κοκκινοσκουφίτσα», «Η Χιονάτη και οι 7 νάνοι» κ.α. Στις αφηγήσεις θα ακούσετε την Ξένια Καλογεροπούλου, τον Γιάννη Φέρτη, τον Θόδωρο Έξαρχο κ.α.

Απολαύστε εδώ την «Χιονάτη»:

Και ακούστε εδώ τα υπόλοιπα παραμύθια της σειράς.

Τα παραμύθια Άμπρα Κατάμπρα κυκλοφόρησαν την δεκαετία του ’80. Επρόκειτο για μια σειρά εικονογραφημένων τευχών, κάθε ένα εκ των οποίων περιλάμβανε 5-8 παραμύθια, συνοδευόμενα από κασέτα μαγνητοφώνου με αφηγήσεις παραμυθιών από γνωστούς καλλιτέχνες (πρόσφατα η σειρά κυκλοφόρησε με αντικατάσταση των κασετών από CD). Σε αυτά θα ακούσετε τις φωνές του Αλέκου Αλεξανδράκη, της Έλλης Φωτίου, του Στέφανου Ληναίου, της Αλίκης Βουγιουκλάκη κ.α.

Ακούστε εδώ τον Τσαγκάρη και τα Ξωτικά:

Και δείτε εδώ τη λίστα με όλα τα παραμύθια.

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην συμπεριλάβουμε στη λίστα μας τη θρυλική «Λιλιπούπολη», την παιδική ραδιοφωνική σειρά που διήρκεσε από το 1976 μέχρι το 1980 και που τα παιδιά τότε άκουγαν στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, υπό τη διεύθυνση του Μάνου Χατζιδάκι.

Θα ακούσετε να τραγουδούν οι: Αντώνης Κοντογεωργίου, Σαββίνα Γιαννάτου, Λένα Πλάτωνος και, μεταξύ άλλων, να ερμηνεύουν οι Λευτέρης Βογιατζής (Πρίγκιπας του Παραμυθιού), Δημήτρης Χρυσομάλλης (Κουκουτούζ), Σταμάτης Φασουλής (Μπιξ – Μπιξ), Μίρκα Παπακωνσταντίνου (Μπομπίλα). Η μουσική είναι των Νίκου Κυπουργού, Δημήτρη Μαραγκόπουλου, Λένας Πλάτωνος σε στίχους Μαριανίνας Κριεζή.

*Κεντρική φωτογραφία από το juniorsclub.gr