Αρχική Νέα Παίζουμε με τα παιδιά

Παίζουμε με τα παιδιά

Σίγουρα κάποιοι από εσάς βρίκεστε ακόμα σε διακοπές. Αλλά και όσοι έχετε επιστρέψει θα βρείτε χρόνο για παιχνίδι με τα παιδιά, μιας και τα παιχνίδια που σας προτείνουμε είναι σούπερ διασκεδαστικά.

Α. “Ζωγραφική με άμμο”!

Απαραίτητα Υλικά: Αμμος, υγρή κόλλα, χαρτόνι, τέμπερες κι ένα σφουγγάρι.

Επιστρέφοντας από την παραλία, μαζέψτε σε ένα κουβαδάκι άμμο. Γυρνώντας στο σπίτι, ιχνογραφήστε στο χαρτόνι μια ζωγραφιά με μεγάλα σχέδια (π.χ. βουνό, θάλασσα, σπίτι...)

Σε ένα κεσεδάκι, αδειάστε την υγρή κόλλα και με το σφουγγάρι απλώστε τη στην επιφάνεια του σχεδίου σας. Είναι σημαντικό η κόλλα να απλωθεί καλά, και να μην βγεί από το περίγραμμα του σχεδίου.

Μετά ρίξτε σιγά- σιγά την άμμο επάνω στην κόλλα και απλώστε την απαλά με το χέρι. Οταν στεγνώσει, χρωματίστε την άμμο με τις τέμπερες!

Π.χ. με μπλε την άμμο στο σχέδιο της θάλασσας, με καφέ τέμπερα την άμμο στο σχέδιο του βουνού...

Υστερα, μπορείτε να προσθέσετε μικρές ζωγραφιές- σχέδια με ξυλομπογιές. Π.χ. Παιδάκια, πουλιά, λουλούδια... Τίποτα δεν πρέπει να σας περιορίσει!

Και τέλος, κρεμάστε την δημιουργία σας στο μπαλκόνι! Το παιδί θα χαίρετε όταν θα έρχονται καλεσμένοι και θα θαυμάζουν το δημιούργημά του!

Β. “Αγώνες με ένα κουταλάκι”!

Πρόκειται για ένα παιχνίδι πάρα πολύ απλό και άλλο τόσο διασκεδαστικό! Θα χρειαστούμε μόνο 1 κουτάλι/ ανά παίκτη και ένα μπαλάκι του πιγκ-πογκ!

Μετά, παίρνει ο κάθε παίκτης το μπαλάκι μέσα στο κουτάλι του και ξεκινάμε! Ο στόχος είναι να διασχίσουμε το σπίτι, από γωνία σε γωνιά χωρίς να μας πέσει το μπαλάκι. Οποιος βιαστεί και τρέξει, μάλλον θα βγει χαμένος, γιατί το μπαλάκι θέλει ισορροπία και ηρεμία!

Μετά, οι κανόνες του παιχνιδιού δυσκολεύουν: κρατόντας το κουτάλι με το μπαλάκι, πρέπει να διασχίσουμε το σπίτι με κουτσό!

Κι όταν τελειώσει και αυτός ο κύκλος, αντικαθιστούμε το απλό κουταλάκι, βάζοντας το μπαλάκι σε σε ένα κουτάλι για το σιρόπι του βήχα!

Αν τα παιδιά είναι πολλά στην παρέα, μπορείτε να τους ζητήσετε να παίξουν κρυφτό ή κυνηγητό κρατώντας το κουτάλι με το μπαλάκι!

Καλή διασκέδαση!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.