Πανελλήνιες 2021: Οδηγίες για τα self-test κατά τη διάρκεια των εξετάσεων

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή υποψηφίων, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 προϋποθέτει την προηγούμενη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ και την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr ή χειρόγραφης δήλωσης.

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος σε αυτοδιαγωνιστικό τεστ, το τεστ θα πρέπει να επαναληφθεί σε δημόσια δομή.

Εδώ η λίστα με τις διαθέσιμες δημόσιες δομές για διενέργεια επαναληπτικού τεστ από Δευτέρα έως Παρασκευή: https://self-testing.gov.gr/eody-stathera-simeia.pdf

Και εδώ οι δομές που λειτουργούν τις Κυριακές: https://self-testing.gov.gr/eody-stathera-simeia-kiriakis.pdf

Οι 2 κρίσιμες ημερομηνίες για τη διενέργεια των self test

Oι μαθητές της Γ Λυκείου προκειμένου να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες 2021 απρόσκοπτα έπρεπε να υποβληθούν στο πρώτο self test στις 10 Ιουνίου και να προγραμματίσουν το αμέσως επόμενο για τις 18 Ιουνίου.

Κ. Κούβαρης: Κανένα θέμα με τα self test για τους υποψήφιους των Πανελληνίων – Καλυμμένοι όλοι μέχρι τις αρχές Ιουλίου

Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τη χορήγηση δωρεά self test στους υποψήφιους των Πανελληνίων εξετάσεων, στους μαθητές και σε όλους τους εργαζόμενους, οι οποίοι είναι καλυμμένοι έως τις αρχές Ιουλίου, έδωσε ο Κωνσταντίνος Κούβαρης, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Έχουμε και λέμε», με τον Στέλιο Βραδέλη.

«Σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση, τα φαρμακεία θα χορηγούν δωρεάν self test για δυο μήνες. Εμείς δώσαμε και 2 εβδομάδες περαιτέρω χρόνο, προκειμένου να καλυφθούν και οι πρώτες ημέρες του Ιουλίου. Επομένως όλοι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών, όσοι θα δώσουν ειδικά μαθήματα, οι μαθητές των δημοτικών θα είναι πλήρως καλυμμένοι, καθώς οι φαρμακοποιοί μέχρι και τις 19 Ιουνίου χορηγούν τρία δωρεάν self test. Δεν υπάρχει κανένα θέμα», είπε χαρακτηριστικά.