Πανικός στη Κρήτη: Λαγοκέφαλος επιτέθηκε σε 16χρονο και τον τραυμάτισε

Σε εφιάλτη μετατράπηκε το μπάνιο στη θάλασσα για ένα 16χρονο που παρέα με τους φίλους του βρέθηκαν σε παραλία της Σητείας.

Του επιτέθηκε λαγοκέφαλος

Ο 16χρονος κολυμπούσε στην παραλία που βρίσκεται στο camping του Ξηρόκαμπου όταν ξαφνικά δέχθηκε επίθεση από λαγοκέφαλο.

Σύμφωνα με το neakriti.gr ο 16χρονος μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία του ψαριού, φοβήθηκε και προσπάθησε να απομακρυνθεί, ωστόσο ο λαγοκέφαλος είχε άγριες διαθέσεις, του επιτέθηκε και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του έκοψε κομμάτι από τη φτέρνα.  Βγαίνοντας από το νερό ο 16χρονος δέχτηκε τη φροντίδα των φίλων του.

Μείνετε μακριά από αυτό το επικίνδυνο ψάρι

Ο λαγοκέφαλος είναι ένα σαρκοφάγο ψάρι. Διαθέτει ένα ισχυρό ράμφος με το οποίο σπάει και τρώει όστρακα, καβούρια, σουπιές, χταπόδια και άλλα ψάρια. Μάλιστα, το ράμφος του είναι τόσο ισχυρό, που μπορεί να κόβει αλιευτικά εργαλεία και δίχτυα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βασικός κίνδυνος από τον λαγοκέφαλο σχετίζεται με την επικίνδυνη τοξίνη που βρίσκεται στο σώμα του, κυρίως στις ωοθήκες, στο συκώτι, στο έντερο και στο δέρμα. Η τοξίνη αυτή μπορεί να επιφέρει στον άνθρωπο αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση, ακόμη και θάνατο. Για αυτό το λόγο απαγορεύεται αυστηρά το ψάρεμά του και κατ΄ επέκταση και η κατανάλωσή του.

Πώς θα ξεχωρίσετε το λαγοκέφαλο

  • Το χρώμα της ράχης του είναι μπλε ασημί και έχει πολλές μαύρες βούλες.
  • Το κεφάλι του μοιάζει με του λαγού, από εκεί άλλωστε πήρε το όνομά του
  • Εχει κοφτερά δόντια και φουσκώνει όταν απειλείται