Πανικός στο Νοσοκομείο Ζακύνθου: Πατέρας απήγαγε την ανήλικη κόρη του – Η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά

Ένα 44χρονο Αφγανό και την ανήλικη κόρη του, την οποία χθες το απόγευμα πήρε από το νοσοκομείο Ζακύνθου στο οποίο διέμενε μετά από εισαγγελική εντολή, αναζητά η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου.

Στο τμήμα έχει προσαχθεί και έχει σχηματιστεί δικογραφία εναντίον της για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, η υπεύθυνη βάρδιας της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Ζακύνθου, καθώς δεν εμπόδισε ή δεν αντιλήφθηκε, τον 44χρονο πατέρα να προχωρήσει στην αρπαγή της κόρης του.

Πατέρας μπήκε και άρπαξε το παιδί του από το Νοσοκομείο αλλά… συνελήφθη νοσηλεύτρια

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ζακύνθου, ο 44χρονος Αφγανός που διαμένει μόνιμα στο νησί με την επίσης 44 ετών, Ζακυνθινή σύζυγό του, έχουν δύο ανήλικα κορίτσια. Τον Αύγουστο, μετά από καταγγελίες για κακές συνθήκες διαβίωσης των δύο παιδιών στο σπίτι που ζουν με τους γονείς τους, έγινε αυτοψία και με πρόταση της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου, η εισαγγελία Ζακύνθου αποφάσισε την αφαίρεση της επιμέλειας και από τους δύο γονείς και την μεταφορά των κοριτσιών σε κοινωνική δομή.

Από τότε, τα δύο κορίτσια, ηλικία 16 και 6 ετών, διέμεναν προσωρινά και μέχρι να βρεθεί δομή να τα φιλοξενήσει, στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Ζακύνθου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες είχε βρεθεί η κοινωνική δομή που θα φιλοξενούσε τα δύο αδελφάκια.

Ωστόσο ο πατέρας τους, πιθανόν και επειδή το πληροφορήθηκε, πήγε στο νοσοκομείο, πήρε την μεγαλύτερη του κόρη και εξαφανίστηκε. Πλέον ο 44χρονος Αφγανός που αναζητείται, βαρύνεται με το κακούργημα της αρπαγής ανηλίκου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, περισσότερα από 70 παιδιά που έχουν απομακρυνθεί από τις οικογένειές τους εξαιτίας του ακατάλληλου οικογενειακού περιβάλλοντος, διαμένουν προσωρινά σε παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας, λόγω έλλειψης μονάδων πρόνοιας.

Η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά

Καμπανάκι για τα κρούσματα στα παιδιά: Σε ΜΕΘ Covid νοσηλεύεται 2 μηνών βρέφος

Ο κ. Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, «καταγγέλλει» πως οι προνοιακές μονάδες παραμένουν κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που θα επικρατήσει τον χειμώνα στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας, εάν η αρμόδια Υπουργός, κα Ζαχαράκη δεν προβεί σε άμεσες ενέργειες.

Αναλυτικά η δήλωσή του κ. Γιαννάκου, προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ:

«Απίστευτο και όμως αληθινό. Νοσηλεύτρια του νοσοκομείου Ζακύνθου συνελήφθη χθες βράδυ και κρατείται στην αστυνομία επειδή πατέρας άρπαξε το παιδί του από το νοσοκομείο που φιλοξενείται με εισαγγελική εντολή. Τι δουλειά έχουν τα νοσοκομεία να κάνουν αυτή τη δουλειά;

Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Πάνω από 70 παιδιά φιλοξενούνται στα νοσοκομεία της χώρας με εισαγγελική εντολή λόγω προβληματικού οικογενειακού περιβάλλοντος. Τα περισσότερα στα παιδιατρικά νοσοκομεία. Φιλοξενούνται για μήνες λόγω έλλειψης προνοιακών μονάδων.

Η αρμόδια υπουργός κα Ζαχαράκη δεν καταδέχεται να μας ακούσει. Απίστευτο αυτό που συμβαίνει στο νοσοκομείο της Ζακύνθου. Στην παιδιατρική κλινική φιλοξενούνται δυο παιδιά με εισαγγελική εντολή από 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ. Γιατί; Τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους.

Χθες βράδυ ο πατέρας άρπαξε το ένα παιδί και εξαφανίσθηκε. Η αστυνομία συνέλαβε τη νοσηλεύτρια βάρδιας της παιδιατρικής κλινικής και κρατείται στο τμήμα. Έλεος. Προφανώς εξετάζεται εάν θα περάσει αυτόφωρο. Τι άλλο θα μας συμβεί. Υπάρχουν δεκάδες κλίνες φιλοξενίας παιδιών στις προνοιακές μονάδες που είναι κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού. Το χειμώνα θα αυξηθούν κατά πολύ τα παιδιά στα νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή.

Τα παιδιά αυτά βιώνουν το κακό οικογενειακό περιβάλλον και μετά την αναλγησία του κράτους φυλακισμένα σε ένα νοσοκομείο. Το νέο υπουργείο, η νέα υπουργός που βρίσκεται»;

Διαβάστε επίσης:

Πολλαπλά κτηριακά προβλήματα στην ιδιωτική εκπαίδευση αναφορά προς τον υπουργό Παιδείας

Η κουβέντα της Ελένης Μενεγάκη με την 8χρονη κόρη της, Μαρίνα – «Θέλουμε να καταλαβαίνουν τι γίνεται στην έξω ζωή»

Βίντεο σοκ με την απαγωγή Ισραηλινής με τα δύο μωρά παιδιά της – Ζευγάρι έκρυψε τα 10 μηνών δίδυμά του σε καταφύγιο πριν σκοτωθεί