Πάνω από 20.000 τα κρούσματα στα παιδιά – Τι δείχνει η διασπορά στα σχολεία

Πάνω από 20.000 τα κρούσματα κορωνοϊού στα παιδιά ηλικίας 4-18 ετών, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

20.308 κρούσματα στα παιδιά σε μια εβδομάδα

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του Οργανισμού για την εβδομάδα 4-10 Απριλίου, το σύνολο των ασθενών covid-19, ηλικίας 4-18 ετών είναι 20.380, αποτελώντας το 20% (-5% από την προηγούμενη εβδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων.

Το ποσοστό θετικότητας ήταν 6,25% σε σύνολο 1.638.253 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 1,14% σε σύνολο 1.874.931 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 2,96%.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών ήταν 2.463, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 2.477. Ο λόγος εισαγωγών νέων ασθενών προς εξιτήρια λόγω ίασης ήταν 0,99.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ

Στα «ύψη» τα κρούσματα στα παιδιά - Πρόταση να κλείνει το τμήμα για 3 ημέρες μόλις εντοπιστεί κρούσμα

Η πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας όπου αναρτώνται τα σχολεία και τα τμήματα σχολείων όπου αναστέλλουν προσωρινά τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων επανενεργοποιήθηκε και μπορείτε να τη δείτε εδώ

Υπενθυμίζεται πως βάσει πρωτοκόλλου προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας τμημάτων για 14 ημέρες σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος μαθητή ή εκπαιδευτικού που ανήκει στο τμήμα.

Για την αναστολή λειτουργίας συνολικά της σχολικής μονάδας απαιτούνται τουλάχιστον 3 μη σχετιζόμενα μεταξύ τους κρούσματα, ενώ σε περίπτωση κρούσματος σε εκπαιδευτικού που διδάσκει σε περισσότερα από ένα τμήμα, γίνεται εκτίμηση κινδύνου βάσει της ιχνηλάτησης των στενών επαφών του κρούσματος.

Βελτιώνεται η επιδημιολογική κατάσταση στα σχολεία της Αχαΐας

Για βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης στα σχολεία της Αχαΐας κάνει λόγο σε ανακοίνωση του, ο Τάσος Σταυρογιαννόπουλος, Διευθυντής της Α/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες διαπιστώνεται συρρίκνωση των νοσούντων μαθητών και εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα τα σχολεία μας να λειτουργούν πολύ καλύτερα.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ για δύο και πλέον μήνες οι απόντες καθημερινά μαθητές λόγω νόσησης από τον covid ξεπερνούσαν τους πεντακόσιους (500) τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται περίπου εκατό (100) απουσίες μαθητών σε καθημερινή βάση, που έχουν να κάνουν με την πανδημία.

Αντίστοιχα, στους εκπαιδευτικούς, που το προηγούμενο διάστημα είχαμε καθημερινά 80 -100 απουσίες λόγω covid, τις τελευταίες ημέρες οι απόντες έχουν περιοριστεί περίπου λίγο πάνω από τους είκοσι (20). Επίσης, τα μαθητικά τμήματα στα οποία διαπιστώνεται νόσηση μαθητών ή εκπαιδευτικών από covid σήμερα ήταν μόλις 81 έναντι τριακοσίων και τετρακοσίων του προηγούμενου μήνα. Φαίνεται μια μείωση των απόντων από τις σχολικές αίθουσες γύρω στο 80% σε σχέση με ότι συνέβαινε το προηγούμενο διάστημα.

Επιστροφή στα σχολεία μετά το Πάσχα χωρίς self test

Καταργείται η υποχρέωση για telf test στα σχολεία από την 1η Μαΐου, σύμφωνα με τις νέες ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων που ίσχυαν για τον κορωνοϊό. Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο υπουργός στη σημερινή ενημέρωση, από την 1η Μαΐου καταργούνται τα τακτικά self test στα σχολεία. Έτσι, η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία μετά το Πάσχα θα γίνει χωρίς self test. Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης διευκρίνισε ότι θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις για το τι θα συμβαίνει σε περίπτωση που κάποιος έρθει σε επαφή με κρούσμα.

Διαβάστε επίσης:

Ο Παντελής Τουτουνζής μιλά για τον σύντροφό του και τα 2 τους παιδιά που είναι όλη τους η ζωή

Οι “ύποπτες” ερωτήσεις της Ρούλας για το παιδάκι με την εγκεφαλοπάθεια – Η πίεση στους γιατρούς – Η τέταρτη εγκυμοσύνη

Σοκ στις ΗΠΑ: Συνελήφθη μητέρα για τον θάνατο των 2 παιδιών της – “Δεν τα θέλω πια”