Παράδοση στην παιδαγωγική – Πρωτοπορία στην εξέλιξη: Αυτό είναι το σχολείο που αναζητάς για το παιδί σου

Είναι λίγα τα σχολεία των οποίων η ιστορία γράφτηκε παράλληλα με αυτήν της χώρας μας, από την απελευθέρωση και μετά, και που ενώ προοδεύουν εκπαιδευτικά και τεχνολογικά, διατηρούν τις ίδιες αρχές και αξίες αναφορικά με την διαπαιδαγώγηση των μαθητών, διατηρώντας υψηλά τα ιδανικά της ευρύτερης παιδείας που οφείλει να έχει ένας πολίτης του κόσμου: Σεβασμός της αξιοπρέπειας κάθε ανθρώπου, σεμνότητα, δικαιοσύνη, εργατικότητα, αλληλεγγύη, ειρήνη, υπευθυνότητα.

Η Λεόντειος Σχολή Νέας Σμύρνης έχει την αξεπέραστη παράδοση 180 ετών εκπαιδευτικής πορείας, κατά την οποία έχει προσφέρει άριστες γνώσεις στους μαθητές της, μα και άριστους απόφοιτους στον κόσμο. Στην πάροδο αυτών των ετών το σχολείο τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για την παιδαγωγική του προσφορά, αναπτύχθηκε ως προς τις εγκαταστάσεις και τα προγράμματά του, φιλοξένησε κορυφαίους εκπαιδευτικούς, και σήμερα έχει να καμαρώνει για την αρτιότητα με την οποία διαχειρίστηκε τις δυσκολίες του τελευταίου έτους της πανδημίας: Μέσα από την απόκτηση και πλήρη ένταξη νέας εκπαιδευτικής πλατφόρμας σε όλη την εκπαιδευτική δραστηριότητα, όπου επέτρεψε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η μαθησιακή διαδικασία καθ’ όλη την διάρκεια της τηλεεκπαίδευσης.

Ένα σύγχρονο σχολείο με μακρά παράδοση

Όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες της Λεοντείου Σχολής στεγάζονται στις σύγχρονες, ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του σχολείου που εκτείνονται σε 21 στρέμματα στη Ν. Σμύρνη. Εκεί, μαζί με τα δύο Δημοτικά («Δημοτικό Άγιος Διονύσιος Αρεοπαγίτης» και «Δημοτικό Χρυσόστομος Σμύρνης») το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Εκπαιδευτηρίου, θα λειτουργεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το ολοκαίνουργιο «Διαμαντίδειο» Νηπιαγωγείο – Παιδικός Σταθμός».

Στις εγκαταστάσεις αυτές, οι μαθητές απολαμβάνουν αίθουσες εξοπλισμένες με διαδραστικούς πίνακες, ενώ παράλληλα λειτουργούν πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια φυσικών επιστημών και πληροφορικής, σχολική δανειστική βιβλιοθήκη, δύο θέατρα εκδηλώσεων, κλειστό γήπεδο μπάσκετ, γυμναστήριο και στούντιο ηχογραφήσεων, προκειμένου οι μαθητές και οι μαθήτριες να έχουν στην διάθεσή τους τα καλύτερα δυνατά υλικοτεχνικά μέσα.

Η εκπαίδευση, όμως, των μαθητών/-τριων δεν περιορίζεται στους τοίχους των αιθουσών: Εγχώρια και διεθνή μαθητικά συνέδρια, εκπαιδευτικές εκδρομές υψηλού ενδιαφέροντος (π.χ. CERN), ανταλλαγές μαθητών με σχολεία του εξωτερικού, αθλητικές συναντήσεις κ.α. είναι κάποιες μόνο από τις δυνατότητες που δίνει το σχολείο να ανοίξουν τα παιδιά τους γνωστικούς και πνευματικούς τους ορίζοντες και να αποκτήσουν πολύτιμες για το μέλλον τους εμπειρίες. Σημαντικός του στόχος και η καλλιέργεια των αξιών της προσφοράς και της αλληλεγγύης στους μαθητές και στις μαθήτριές του, με επιστέγασμα την ετήσια Εξόρμηση Αγάπης, κατά την οποία τα παιδιά επισκέπτονται κοινωφελή ιδρύματα προσφέροντας χαμόγελο και είδη πρώτης ανάγκης στους συνανθρώπους μας.

Διαμαντίδειο Νηπιαγωγείο – Παιδικός Σταθμός: Τα πρώτα βήματα στον όμορφο κόσμο του σχολείου

Το «Διαμαντίδειο Νηπιαγωγείο-Παιδκός Σταθμός» είναι η νέα εκπαιδευτική βαθμίδα που θα στεγάζεται από το επόμενο εκπαιδευτικό έτος σε νέο κτήριο των εγκαταστάσεων της Λεοντείου, με τα πλέον σύγχρονα εκπαιδευτικά μέσα.

Στον Παιδικό Σταθμό θα φοιτούν παιδιά ηλικίας 2,5 ετών και άνω και στο Νηπιαγωγείο παιδιά ηλικίας από 4 έως και 6 ετών. Το παιδαγωγικό πρόγραμμα θα διαμορφώνεται με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες όλων των παιδιών, κυρίως μέσα από βιωματικές δραστηριότητες στο πλαίσιο ενός διευρυμένου ωραρίου.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά στο τηλέφωνο του σχολείου.

Το Δημοτικό στη Λεόντειο: Ένα σχολείο χαράς και δημιουργικών εμπειριών!

Η ιστορία του σχολείου ξεκινά από τα Δημοτικά «Χρυσόστομος Σμύρνης» και «Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης» της Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης. Το πρώτο ιδρύθηκε το 1838 στην Πλάκα, στα πρώτα κιόλας χρόνια του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους, και το δεύτερο το 1963, οπότε το σχολείο μεταστεγάστηκε στη Ν. Σμύρνη και πήρε το όνομά του προς τιμήν του Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Τα δύο Δημοτικά λειτουργούν με βάση το πρόγραμμα σπουδών που ορίζεται από το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, με διευρυμένο, ωστόσο, ημερήσιο πρόγραμμα το οποίο αξιοποιείται για τη διδασκαλία της Γαλλικής γλώσσας, που αποτελεί την κύρια ξένη γλώσσα του Σχολείου μας, της Αγγλικής γλώσσας, καθώς και για την ενίσχυση των βασικών μαθημάτων.

Το πρωινό πρόγραμμα, λοιπόν, ολοκληρώνεται στις 14.25΄(Δευτέρα ως Πέμπτη) και στις 14.05΄( Παρασκευή), με δυνατότητα παραμονής των παιδιών έως τις 17.00, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα των απογευματινών δραστηριοτήτων.

Για τη φοίτηση στην Ά Δημοτικού του σχολείου οι προεγγραφές ξεκινούν από τον Οκτώβριο του προηγούμενου σχολικού έτους μέχρι την κάλυψη των κενών θέσεων. Μετά την προεγγραφή, πραγματοποιείται μια σύντομη και άτυπη διερεύνηση σχολικής ετοιμότητας του παιδιού με μέλη της ψυχοπαιδαγωγικής ομάδας του Σχολείου μας.

Για φοίτηση σε κάποια ενδιάμεση τάξη, οι ενδιαφερόμενοι γονείς υποβάλλουν αίτηση στην Κεντρική Γραμματεία του Σχολείου.

Για τη μετακίνηση των μαθητών, τα σχολικά λεωφορεία του σχολείου καλύπτουν όλες τις περιοχές του κέντρου και των νοτίων προαστίων.

Το Γυμνάσιο στη Λεόντειο: Πρώτα βήματα στον κόσμο

Όπως είναι λογικό, η κάλυψη των θέσεων για την 1η Γυμνασίου πραγματοποιείται κατά προτεραιότητα από μαθητές που τελειώνουν την Στ’ Δημοτικού του σχολείου και στην συνέχεια οι εξωτερικοί μαθητές καλύπτουν τις επιπλέον θέσεις που τυχόν υπάρξουν.

Για την εισαγωγή τους στο Σχολείο, οι εξωτερικοί μαθητές θα πρέπει να αξιολογηθούν από ένα σύστημα εισαγωγικών εξετάσεων, βάσει του οποίου τα παιδιά εξετάζονται στην κατανόηση βασικών γενικών γνώσεων που έχουν αποκτήσει έως εκείνη την στιγμή.

Στο Γυμνάσιο το πρόγραμμα σπουδών είναι ενισχυμένο στα κύρια μαθήματα και στις ξένες γλώσσες σύμφωνα με τις ανάγκες των μαθητών.

Το Λύκειο στη Λεόντειο: Σωστές βάσεις για μια ζωή

Οι Αιτήσεις εγγραφής για την ‘Α Λυκείου πραγματοποιούνται καθ’ όλη την διάρκεια του σχολικού έτους και αφορούν κατά προτεραιότητα τους μαθητές που τελειώνουν την Γ’ Γυμνασίου της Λεοντείου Σχολής αλλά και στην συνέχεια σε εξωτερικούς μαθητές, όπως και στην Β’ κ Γ’ Λυκείου. Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους γονείς για φοίτηση στο Λύκειο της Λεοντείου πραγματοποιείται ραντεβού, τόσο με τους γονείς όσο και με τον υποψήφιο μαθητή.

Το περιεχόμενο σπουδών είναι, βέβαια, ενισχυμένο, σε ένα οργανωμένο πλαίσιο λειτουργίας, ωστόσο στις τρεις τελευταίες αυτές τάξεις γίνεται πλέον μεθοδευμένη προετοιμασία για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η διασύνδεση του σχολείου με Πανεπιστήμια του Εξωτερικού, ανοίγει ακόμα περισσότερες πόρτες στις ευκαιρίες του παιδιού να κυνηγήσει το όνειρό του.

Η φοίτηση στο Λύκειο της Λεοντείου, όμως, δίνει και ένα ακόμα προνόμιο: Την εγγραφή του μαθητή στην Ένωση Αποφοίτων Λεοντείου Σχολής. Έναν δυναμικό, ζωντανό οργανισμό που ενισχύει τους δεσμούς των αποφοίτων και στην ενήλικη ζωή, παρέχοντας ένα ουσιαστικό δίκτυο κοινωνικοποίησης και αλληλοστήριξης.