«Διαμαντίδειο»: Η Λεόντειος Σχολή Ν. Σμύρνης αποκτά έναν υπερσύγχρονο παιδικό σταθμό και Νηπιαγωγείο!

Πρόκειται για ένα από τα ιστορικότερα σχολεία της Αττικής, με έτος ίδρυσης το 1838, και τελεί υπό την διοίκηση της καθολικής Μοναστικής Κοινότητας των Μαριανών Αδελφών, μια κοινότητα αφιερωμένη στην εκπαίδευση των νέων.

Σπουδαίες προσωπικότητες έχουν αποφοιτήσει από αυτό, όπως ο Νίκος Χατζηκυριάκος – Γκίκας, ο Μίμης Πλέσσας, ο Τζόρτζιο ντε Κίρικο, ο Στέφανος Ήμελλος,  μα και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ενώ μέχρι σήμερα αμέτρητοι είναι οι γονείς που φιλοδοξούν να φοιτήσουν τα παιδιά τους, είτε στη Λεόντειο Σχολή Αθηνών είτε στη Λεόντειο Σχολή Νέας Σμύρνης.

Κάτι έλειπε, όμως, όλα αυτά τα χρόνια, από τις εκπαιδευτικές βαθμίδες του σχολείου: Μία πρόκληση που πρόκειται να απαντηθεί από τη Λεόντειο Σχολή Νέας Σμύρνης αρχής γενομένης τον Σεπτέμβριο του 2021.

Ο λόγος για το «Διαμαντίδειο Νηπιαγωγείο», το οποίο θα στεγάζεται από το επόμενο εκπαιδευτικό έτος σε ένα νέο κτήριο, με τα πλέον σύγχρονα εκπαιδευτικά μέσα και που θα φιλοξενεί τον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο της Σχολής.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του σχολείου “Το ιστορικό Σχολείο της Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης με βάση τις αρχές που το διέπουν, μέσα σε ένα κλίμα ειλικρίνειας, αμοιβαίου σεβασμού και αλληλεγγύης αποφάσισε να απαντήσει στην πρόκληση της διαπαιδαγώγησης των παιδιών προσχολικής ηλικίας.”

Στον Παιδικό Σταθμό θα φοιτούν παιδιά ηλικίας 2,5 ετών και άνω και στο Νηπιαγωγείο παιδιά ηλικίας από 4 έως και 6 ετών. Το παιδαγωγικό πρόγραμμα θα διαμορφώνεται με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες όλων των παιδιών, κυρίως μέσα από βιωματικές δραστηριότητες στο πλαίσιο ενός διευρυμένου ωραρίου, με στόχο πάντα, όπως λένε και οι ίδιοι οι άνθρωποι του Σχολείου, τα πιο χαμογελαστά παιδικά προσωπάκια!

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά στο τηλέφωνο του σχολείου (210-9418011).