Τρία βιβλία, της Ευαγγελίας Θεοδωρίδου, για τη δύσκολη εφηβεία
Η Δάφνη είναι 18+, κι αν τη ρωτήσεις, θα σου πει πως η ζωή της θα μπορούσε να είναι ΚΟΥΛ. Έχει αγόρι, κολλητή και δυο γονείς που εξακολουθούν να είναι ερωτευμένοι. Ωστόσο, η διαμονή της στην Ουμέα της Σουηδίας είναι η αιτία που η ζωή της είναι ΦΛΟΠ.
Από την πρώτη στιγμή που πατάει το πόδι της σε αυτή την πόλη, περιμένει τη μέρα που θα τελειώσει επιτέλους το σχολείο της. Όμως, διαπιστώνει πως είναι τρομακτικό όταν έρχεται η μέρα αυτή, που ονειρεύεται σε όλη την εφηβεία της. Κι ακόμα πιο τρομακτικό φαντάζει το μέλλον της, γιατί, με μια μάνα φιλόλογο και έναν πατέρα γιατρό, δεν επιτρέπεται να μην έχει βρει τον προορισμό της. Οι επιλογές είναι πολλές, αλλά η απόφαση είναι μία, και αυτή θα καθορίσει την υπόλοιπη ζωή της.
Άραγε η Δάφνη θα καταφέρει να βρει την Ιθάκη της και να ολοκληρώσει το δικό της Παραμ…Ιθάκη;
Η Ευαγγελία Θεοδωρίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενώ αργότερα συνέχισε τις σπουδές της στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Για δεκαπέντε χρόνια εργάστηκε στο ιδιωτικό και δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας, από όπου και παραιτήθηκε το 2013, λόγω μετοίκησης στο εξωτερικό. Από τότε διαμένει μόνιμα με τον σύζυγό της και τις δυο κόρες τους στην πόλη Ουμέα στη βόρεια Σουηδία, όπου και εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε σουηδόφωνο σχολείο. Μιλάει αγγλικά και σουηδικά.
Ένα σεμινάριο δημιουργικής γραφής στο εργαστήριο Tabula Rasa, το οποίο ξεκίνησε να παρακολουθεί εξ αποστάσεως, αποτέλεσε την αιτία για να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη συγγραφή. Διηγήματα και παραμύθια της έχουν βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς.
Συνεργάζεται με διάφορα μπλογκ, όπου αρθρογραφεί για θέματα που αφορούν το παιδί και την εκπαίδευση, καθώς και τη ζωή των Ελλήνων στο εξωτερικό.