Πάτρα: Εξιτήριο για την 3χρονη Βιολέτα που σώθηκε χάρη σε πρωτοποριακή μέθοδο θεραπείας άσθματος

Χάρη στην πρωτοποριακή μέθοδο θεραπείας με ήλιο η 3χρονη Βιολέτα, που εισήχθη με άσθμα βαριάς μορφής στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ στο Ρίο, παίρνει σήμερα εξιτήριο.

Η μάχη της 3χρονης Βιολέτας για ζωή

Η 3χρονη στην εκπνοή του 2020 κινδύνεψε να χάσει τη ζωή της. Νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο στην Κλινική Παίδων με άσθμα βαριάς μορφής. Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη μορφή άσθματος, η οποία επιδείνωσε ραγδαία την υγεία της 3χρονης. Το κοριτσάκι ήταν σε ημιθανή κατάσταση, όπως είπαν οι θεράποντες γιατροί κι αμέσως στήθηκε επιχείρηση για να την κρατήσουν στη ζωή.

Η πρωτοποριακή μέθοδος της Μονάδας ΜΕΘ Παίδων στο Νοσοκομείο του Ρίου

Το κοριτσάκι χρειάστηκε να διασωληνωθεί κι ακολούθως να διακομισθεί στην Κλινική Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου. Εκεί η μικρή ασθενής μπήκε σε ειδική μονάδα και τελικά θεραπεύτηκε με μια πρωτοποριακή μέθοδο αντιμετώπισης αναπνευστικών προβλημάτων σε παιδιά.

Κατά τη μέθοδο αυτή, που εφαρμόζεται μόνο στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο, της χορηγήθηκε μείγμα το οποίο περιείχε και ήλιο προκειμένου να ανοίξει τους βρόγχους στους πνεύμονές της για να λάβει το απαραίτητο οξυγόνο που την κράτησε στη ζωή.

Η Μονάδα ΜΕΘ Παίδων στο Νοσοκομείο του Ρίου είναι η μόνη διαθέτει ολοκληρωμένο σταθμό ηλίου με αντίστοιχο αναπνευστήρα.