Πάτρα: Έρευνα για δεύτερη ουσία στην Τζωρτζίνα – Τα κοινά ευρήματα με τη Μαλένα

Πάτρα: Έρευνα για δεύτερη ουσία στην Τζωρτζίνα - Τα κοινά ευρήματα με τη Μαλένα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από τον θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα που έχασαν τη ζωή τους μέσα σε τρία χρόνια. Ήδη η μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου κρατείται από την Τετάρτη στη ΓΑΔΑ με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας και αναμένεται να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» που ασχολήθηκε για μία ακόμη φορά με την υπόθεση αυτή,  μίλησε η καθηγήτρια Φαρμακολογίας, Χριστίνα Σαρδέλη η οποία αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, ότι η κεταμίνη, που βρέθηκε σε υψηλά ποσοστά στο σώμα της 9χρονης Τζωρτζίνας, αλληλεπίδρασε με άλλο φάρμακο και προκάλεσε το θάνατο του παιδιού.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ένα από τα φάρμακα που έπαιρνε το παιδί για επιληπτικές κρίσεις, γνωρίζουμε ότι αλληλεπιδρά με την κεταμίνη αυξάνοντας τον κίνδυνο για αναπνευστική καταστολή και τελικά επιπλοκές όπως αυτή που είδαμε».

«Το παιδί αυτό λόγω των προβλημάτων υγείας που του δημιουργήθηκαν, έπαιρνε φάρμακα που δεν έπαιρναν παιδιά της αντίστοιχης ηλικίας» σημείωσε.

«Όσα περισσότερα φάρμακα παίρνει κάποιος, ειδικά τα παιδιά, αυξάνουν τον κίνδυνο επιπλοκών. Όλα αυτά επιβεβαιώθηκαν βάσει των στοιχείων από το ιατρικό ιστορικό. Το μόνο φάρμακο που βρέθηκε και δεν είχε χορηγηθεί από το νοσοκομείο ήταν η κεταμίνη», δήλωσε.

Ερευνάται πρόσθετη ουσία – τα κοινα ευρηματα με τη μαλενα

Σε ερώτηση, ύστερα από πληροφορίες της δημοσιογράφου, αν ερευνούν και πρόσθετη ουσία στην Τζωρτζίνα η ίδια απάντησε θετικά και είπε ότι γίνονται κάποιες εξετάσεις αυτή τη στιγμή «υπάρχει τέτοια αξιολόγηση αυτή τη στιγμή και τα αποτελέσματα τα ανακοινωθούν δια της ιατροδικαστικής οδού».

Η Ελένη Ζαγγελίδιου, προϊσταμένη Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης μίλησε για την άψογη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, με σημαντικά αποτελέσματα, η οποίο οδήγησε στην διαλεύκανση της υπόθεσης.

Θα ήταν δυνατόν να βρεθούν στοιχεία που θα έριχναν φως στους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας; Όπως είπε η ίδια: «Τα παιδιά έφυγαν, αλλά έμειναν πίσω τους στοιχεία. Μείνανε στοιχεία από τα όργανα των παιδιών, ευελπιστούμε ότι θα υπάρχουν και βιολογικά δείγματα».

Η ίδια ανέφερε πως υπάρχουν κοινά ευρήματα που έχουν εντοπιστεί στην Μαλένα και την Τζωρτζίνα, καθώς το εργαστήριο που ερεύνησε τον πρώτο θάνατο ερεύνησε και τον τρίτο θάνατο.

Οι άγνωστες ουσίες

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ereportaz.gr και του Πέτρου Κουσουλού, στο σώμα της Τζωρτζίνας  έχουν βρεθεί δύο ακόμη άγνωστες ουσίες.

Συγκεκριμένα, από τον τοξικολογικό έλεγχο που έγινε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών φαίνεται να έχει εντοπιστεί εκτός από την κεταμίνη και νορκεταμίνη (μεταβολίτης της κεταμίνης), καθώς και λιδοκαϊνη και πριλοκαϊνη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πλέον και οι συγκεκριμένες ουσίες έχουν μπει στο στόχαστρο και αναμένεται να πραγματοποιηθεί ποσοτικός έλεγχος.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Τζωρτζίνα τάφηκε με το τάμπλετ – Η ζωγραφιά και το σημείωμα που ανατριχιάζουν

Πάτρα: Η Ρούλα Πισπιρίγκου έψαχνε ποινικολόγο μετά το θάνατο της Ίριδας

Αποκάλυψη – βόμβα: Είχε γίνει καταγγελία για κακοποίηση της Τζωρτζίνας – Τι απαντούσαν τότε οι γονείς