Πέθανε η καθηγήτρια Mary Kay Letourneau που είχε αποκτήσει 2 παιδιά με 13χρονο μαθητή της

Έχουν περάσει πάνω από 20 χρόνια από τότε και πιθανώς οι περισσότεροι να μην το θυμόμαστε, όμως πρόκειται για μία υπόθεση που το 1997 είχε κάνει τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας ανάμεικτες αντιδράσεις.

Πρωταγωνίστρια αυτής η 34χρονη τότε Mary Kay Letourneau, καθηγήτρια από το Σιάτλ των Η.Π.Α., η οποία είχε καταδικαστεί για τον βιασμό 13χρονου μαθητή της, του Vili Fualaau, με τον οποίο, ωστόσο, παντρεύτηκε και έκανε παιδιά. Η γυναίκα το διάστημα εκείνο ήταν παντρεμένη με τον συνομήλικό της Steve Letourneau με τον οποίο είχε αποκτήσει 4 παιδιά. Ο γάμος τους, σύμφωνα με αναφορές, δεν ήταν ευτυχισμένος. Αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα και τελικά αμφότεροι κατέληξαν να έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις.

Λίγο πριν εκτίσει την αρχικά 7ετη ποινή της, και ενώ είχε πάρει διαζύγιο από τον Letourneau, η καθηγήτρια έφερε στον κόσμο το πρώτο της μωρό με τον 13χρονο. Τελικά, κατάφερε να μειώσει την ποινή της σε 6 μήνες φυλάκισης και 3 μήνες σε περιορισμό, υπό όρο να μην έχει καμία άλλη επαφή με τον Fualaau εφ’όρου ζωής.

Αυτό, βέβαια, δεν τηρήθηκε αφού λίγο μετά την αποφυλάκισή της, αστυνομία έπιασε «στα πράσα» την Letourneau και τον Fualaau. Ο δικαστής δεν της χαρίστηκε αυτή τη φορά και η καθηγήτρια επέστρεψε στη φυλακή, για 7μιση χρόνια αυτή τη φορά. Τον 8ο μηνά μετά τη φυλάκισή της, έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί της με τον νεαρό, μια ακόμα κόρη.

Τον Οκτώβριο του 1998 και ενώ έκτιε τη δεύτερη ποινή της, η Letourneau και ο Fualaau έγραψαν μαζί ένα βιβλίο, το οποίο εκδόθηκε στη Γαλλία, με τον τίτλο: Ένα μόνο Έγκλημα, ΑγάπηUn seul crime, l’amour»). Έναν χρόνο μετά κυκλοφόρησε στην Αμερική ένα δεύτερο βιβλίο…

Η γυναίκα αποφυλακίστηκε το 2004 και τον Μάιο του 2005 εκείνη και ο Fualaau παντρεύτηκαν. Έζησαν μαζί μέχρι τον Αύγουστο του 2019, οπότε πήραν διαζύγιο. Ο Vili δεν σταμάτησε ποτέ να υποστηρίζει πως ούτε θύμα υπήρξε ούτε ντράπηκε ποτέ για την σχέση τους, όμως μετά το διαζύγιο παραδέχθηκε πως καταλάβαινε, ότι δεν ήταν υγιής.

Η Letourneau, μητέρα 6 παιδιών, πέθανε την περασμένη Δευτέρα (6/7), στα 58 της χρόνια, από καρκίνο του παχέος εντέρου.