“Πίσω από τις κλειστές πόρτες των σχολείων συμβαίνουν απίστευτα πράγματα”: Συγκινεί η ενσυναίσθηση αυτού του δασκάλου

Ειδικά τη φετινή χρονιά που έχει φέρει τα πάνω-κάτω στη ζωή τους, τα παιδιά μας είναι απόλυτα δικαιολογημένα να αντιδρούν ακόμα και ακραία μερικές φορές όταν νιώθουν ότι διαταράσσεται το πρόγραμμα και η ασφάλειά τους. Θα έχετε παρατηρήσει και εσείς, για παράδειγμα, πως όταν τα σχολεία άνοιξαν ξανά στις 11/1, δεν ήταν όλα τα παιδάκια προετοιμασμένα για μία ακόμα επιστροφή, με αποτέλεσμα κάποια να δυσκολευτούν τρομερά -ορισμένα δυσκολεύονται ακόμα.

Προφανώς το ίδιο ισχύει για όλα τα παιδιά του πλανήτη, όπως αποδεικνύει και η παρακάτω ανάρτηση από σχολείο της Αμερικής (πιθανότατα Νηπιαγωγείο), στην οποία βλέπουμε έναν δάσκαλο να παρηγορεί ξαπλωμένος στο πάτωμα τον μικρό μαθητή του που βιώνει εκείνη τη στιγμή ένα δύσκολο tantrum:

“Χθες, ένα από τα παιδιά μας δεν ήθελε να μπει στην τάξη του. Είχε, λοιπόν, καταρρεύσει κλαίγοντας στο πάτωμα και εμείς προσπαθούσαμε να το ηρεμήσουμε και να το βοηθήσουμε. Τη στιγμή εκείνη ο δάσκαλος κ. Burwick περνούσε στον διάδρομο και μας έβλεπε να πασχίζουμε. Σε δευτερόλεπτα ανέλαβε δράση: Ξάπλωσε στο πάτωμα, δίπλα στον μικρούλη, και άρχισε να του μιλά. Του εξήγησε πως και εκείνος μερικές φορές δεν θέλει να έρχεται στο σχολείο, όμως τελικά το κάνει γιατί περνάει καλά εδώ και μαθαίνει νέα πράγματα.

Αυτά είναι τα πράγματα που συμβαίνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες των σχολείων, τα οποία κανείς γονιός και κανένα υπουργείο Παιδείας δεν βλέπει. Οι δάσκαλοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να κάνουν τα παιδιά να νιώσουν ασφαλή και γεμάτη αγάπη μέσα σε αυτό το κτίριο. Ας αρχίσουμε να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, αντί να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον γκρεμίσουμε. Τα παιδιά μαθαίνουν από τέτοια παραδείγματα. Ας γίνουμε τα πρότυπα που θέλουμε να γίνουν τα παιδιά μας!”

πηγή: Love What Matters