Πόλεμος στην Ουκρανία: Μάνα 12 παιδιών σκοτώθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης

Ουκρανία: Μάνα 12 παιδιών σκοτώθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης

Θυσιάστηκε για την πατρίδα της πολεμώντας στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία. Ο λόγος για μία 48χρονη Ουκρανή γιατρός και μητέρα 12 παιδιών, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στη ρωσόφωνη περιοχή του Ντονέτσκ πολεμώντας τους Ρώσους.

Απαρηγόρητη είναι η οικογένειά της: ο σύζυγός της, τα έξι βιολογικά της παιδιά και άλλα έξι ορφανά που υιοθέτησε.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η οικογένειά της υποστηρίζει ότι δεν έχει λάβει ακόμη τη σορό της καθώς στην περιοχή όπου βρήκε το θάνατο, μαίνονται σφοδρές μάχες.

Η 48χρονη Όλγα Σεμιντιάνοβα σκοτώθηκε στις 3 Μαρτίου, όπως σχολιάζει το βρετανικό δημοσίευμα. Υπηρετούσε στον ουκρανικό στρατό από το 2014 και πέθανε από τραύμα στο στομάχι.

Αν και στη μονάδα της είχαν σκοτωθεί αρκετοί στρατιώτες από τα ρωσικά πυρά, εκείνη συνέχισε απτόητη τη μάχη.

«Ακόμα δεν μπορούμε να τη θάψουμε»

Σε δηλώσεις της στην εφημερίδα «The Sun», η Τζούλια, κόρη της άτυχης Ουκρανής, μίλησε με συγκίνηση για τη μητέρα της: «Προσπαθούσε να σώσει τους στρατιώτες μέχρι το τέλος. Έχουμε φωτογραφίες από την περιοχή όπου σκοτώθηκε, αλλά επειδή ακόμη μαίνονται σφοδρές μάχες, δεν μπορούμε να θάψουμε τη μητέρα μου».

Η γιατρός, που έφερε τον τιμητικό τίτλο «Μητέρα Ηρωίδα» (τίτλος που απονέμεται από το κράτος στις Ουκρανές μητέρες που έχουν γεννήσει πάνω από πέντε παιδιά) βρέθηκε νεκρή μεταξύ του Ντονέτσκ και της Ζαπορίζια, ανέφερε η εφημερίδα «Kyiv Independent».

Στην είδηση του θανάτου της, υψηλόβαθμα στελέχη της ουκρανικής κυβέρνησης έσπευσαν να πλέξουν το εγκώμιο στην θαρραλέα μητέρα.

Ο Άντον Γκεραστσένκο, σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, δήλωσε στην εφημερίδα «Sun»: «Η Όλγα Σεμιντιάνοβα σκοτώθηκε πολεμώντας Ρώσους τραμπούκους. Για μένα είναι εθνική ηρωίδα».

Πολλοί ήταν και οι χρήστες στα social media που υποκλίθηκαν στη γενναιότητα αυτής της μητέρας και την περιέγραψαν ως «ηρωίδα» και «αγία»:

Η Μαρίνα Ιβατσένκο έγραψε στο Facebook: «Αυτή η Ουκρανή είναι πραγματικά μία ηρωίδα». Για άλλον χρήστη, εκτός από ηρωίδα της Ουκρανίας , η Όλγα Σεμιντιάνοβα υπερασπίστηκε με θέρμη τη Ευρώπη»

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Το τραγούδι που είχε γράψει ο μπαμπάς των τριών κοριτσιών για τον χαμό των παιδιών του (video)

Comicdom CON Athens 2022: Η μεγάλη γιορτή των comics επιστρέφει!

Πώς θα σας φαινόταν, αν ο γιατρός συνταγογραφούσε… πολιτισμό για την ψυχική υγεία των παιδιών σας;