Πώς είναι Λευτέρης Ελευθερίου ως μπαμπάς; Ο ηθοποιός μάς μιλά με αφορμή την Γιορτή του Πατέρα

Ο Λευτέρης Ελευθερίου μάς έχει χαρίσει απίστευτες στιγμές γέλιου μέσα από τις δουλειές του σε θέατρο και τηλεόραση. Έχει πάρει μέρος σε παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές, οι οποίες γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. O ταλαντούχος ηθοποιός, όμως, δεν έχει επιτύχει μόνο σε επαγγελματικό επίπεδο.

Έχει δημιουργήσει μια πολύ όμορφη οικογένεια με τη σύζυγό του – επίσης ηθοποιό – Τατιάνα Καλαντζή, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Ιάσονα και την Μυρσίνη. Με αφορμή, λοιπόν, την Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα που γιορτάζεται την Κυριακή 17 Ιουνίου, μιλήσαμε μαζί του και μάθαμε πώς είναι ο Λευτέρης Ελευθερίου ως… μπαμπάς!

Πώς είναι η καθημερινότητα με δύο παιδιά;

Δεν ξέρω πως ακριβώς να περιγράψω την καθημερινότητα με δύο παιδιά. Το μόνο που ξέρω είναι, ότι μέχρι στιγμής είναι γεμάτη εκπλήξεις.

Έχετε καθόλου χρόνο για εσάς και τη σύζυγό σας; Τι κάνετε για να «προστατεύσετε» τη σχέση σας;

O χρόνος που θα διαθέσεις στον άνθρωπό σου, τα κοινά ενδιαφέροντα, ο θαυμασμός είναι στοιχεία για να αντέξει μία σχέση στο χρόνο. Οπότε ναι, προσπαθώ να βρώ χρόνο για τη σχέση…

Καταφέρνετε να έχετε όσο χρόνο θέλετε με τα παιδιά σας;

Όχι, πάντα αισθάνομαι ότι δεν μου φτάνει ο χρόνος.

Έχετε ένα γιο και μία κόρη. Ισχύει αυτό που λένε για την αδυναμία των μπαμπάδων στα κορίτσια τους;

Δεν θα το έλεγα, ανάλογα το φύλο του παιδιού βιώνω και μία ιδιαίτερη σχέση. Με τον γιο μου αισθάνομαι πιο κοντά σε αυτό που ήμουν μικρός και ξέρω ότι με αντιμετωπίζει σαν είδωλο, ακολουθεί το παράδειγμά μου. Σε κάποιο βαθμό αυτό συμβαίνει και με την κόρη μου, αλλά εκεί κάνω μια επιπλέον προσπάθεια για μία σχέση αγάπης και κατανόησης μεταξύ δύο διαφορετικών φύλων.

Ο γιος σας του χρόνου θα φοιτά στην Πρώτη Δημοτικού. Ανησυχείτε για τις επιδόσεις που θα έχει στα μαθήματά του;

Ευτυχώς είναι πολύ φιλομαθής και δεν αισθάνομαι ότι θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα σε μαθησιακό επίπεδο. Περισσότερο με αγχώνει το γεγονός ότι είναι ένα παιδί αεικίνητο και θα δυσκολευτεί να κάτσει πολλές ώρες σε ένα θρανίο.

Βοηθάτε στην καθημερινότητα της οικογένειας σας και πώς;

Στις δουλειές βοηθάω τόσο που δεν ξεχωρίζεις ποιος είναι η μαμά και ποιος ο μπαμπάς!

Είναι εύκολο να συνδυαστεί η δουλειά με την πατρότητα;

Εξαρτάται το επάγγελμα. Τα παιδιά χρειάζονται -ειδικά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους- διάθεση χρόνου από τον γονέα. Κάποιες εργασίες, όπως εκείνη του δασκάλου, στην οποία έχεις οικειότητα με τα παιδιά και αρκετό χρόνο διακοπές, ναι συνδυάζονται καλύτερα. Στο δικό μου επάγγελμα, πρέπει να οργανώνω το χρόνο μου πολύ μελετημένα, για να τα καταφέρω.

Έχουν επηρεάσει τα παιδιά σας την προσέγγιση που είχατε στη δουλειά σας; Σας έχουν, ενδεχομένως, κάνει κάποια κριτική στη δουλειά σας;

Μου αρέσει να παρατηρώ πόσο ακομπλεξάριστοι θεατές είναι όταν βλέπουν μια παράσταση και πόσο παρορμητικά φτιάχνουν τη δική τους. Έτσι, μέσα από αυτά, βάζω φίλτρα και αυτολογοκρίνομαι όσο μεγαλώνω.

Κάνετε όνειρα για τα παιδιά σας; Τι θα απαντούσατε αν κάποιο σας έλεγε, ότι θέλει να γίνει ηθοποιός;

Προσπαθώ να μην κάνω όνειρα πέραν του να αγαπήσουν την ζωή και να μη γίνουν καταστροφικά και αυτοκαταστροφικά όντα. Τα παιδιά μου θα ήθελα να είναι ευτυχισμένα κάνοντας αυτό που ονειρεύτηκαν και όχι αυτό που ονειρεύτηκα εγώ. Ίσως είναι δύσκολο να το δεχτώ γιατί ως γονέας θέλω το καλύτερο γι’ αυτά, αλλά καθημερινά το παλεύω.

Τι μήνυμα θα στέλνατε στους μπαμπάδες σήμερα, με αφορμή την Ημέρα του Πατέρα;

Να αφήνουν την ελευθερία στα παιδιά τους να εκφράσουν οποιαδήποτε αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του γονέα και να συζητούν ήρεμα, σε περίπτωση διαφωνείας, όχι με βία και φωνές. Τα παιδιά με την άδολη αγάπη τους μας δίνουν την ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.