Πώς να γίνουμε γονείς με ενσυναίσθηση την εποχή της καραντίνας και του #ΜένουμεΣπίτι

Ο πολύτιμος χρόνος που έχουμε να διαθέσουμε στον εαυτό μας, στο σύντροφό μας και στα λατρεμένα μας παιδιά, θα είναι καλό να τον διαχειριστούμε με τέτοιον τρόπο ώστε, να έχουμε μια συντροφική σχέση με αρμονία και η σχέση με τα παιδιά μας να είναι σχέση αγάπης , στοργής και αποδοχής . Οι περισσότεροι γονείς επιθυμούμε να έχουμε καλά παιδιά που μας υπακούν.

Πώς μπορούμε όμως να καταφέρουμε να έχουμε συνεργάσιμα παιδιά και εμείς να είμαστε τρυφεροί και αποτελεσματικοί γονείς; Πώς θα είμαστε οι γονείς που θα ήθελαν να έχουν τα παιδιά μας;

Είμαι σίγουρη ότι δεν θα ήθελαν να έχουν γονείς , να τα φωνάζουν, να τα χτυπούν , να τα τιμωρούν και που δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους. Αν έχουμε την ικανότητα της ενσυναίσθησης και μπορούμε να μπούμε στη θέση των αγαπημένων μας παιδιών, θα είμαστε οι γονείς που θα θέλουν να έχουν τα παιδιά μας .

Ας κατέβουμε από το βάθρο της εξουσίας και της εύκολης κριτικής και αυταρχικής συμπεριφοράς . Ας κατέβουμε στο ύψος τους και ας τους ακούσουμε τι έχουν να μας πουν.

Ένας συμπονετικός και τρυφερός γονέας θα κατανοήσει και θα ανακαλύψει ποιος είναι ο λόγος που τα παιδιά του αντιδρούν με τον Α ή Β τρόπο ποιες είναι οι πραγματικές τους ανάγκες και ποια μηνύματα του στέλνουν .

Τα παιδιά γίνονται καλοί άνθρωποι αν τους συμπεριφερθούμε με καλοσύνη και συμπόνοια και όχι με σκληρότητα.

Τα παιδιά διδάσκονται με το παράδειγμα μας και όχι με κηρύγματα , τιμωρίες , συνέπειες και ταπεινωτικές συμπεριφορές!

Βούλα Γκάντσιου

Life / Family Coach & Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Γονέων Attachment Parenting (Δεσμού Προσκόλλησης)