Πώς θα βοηθήσουν οι καρποί του φθινοπώρου τα παιδιά να ανακαλύψουν την Τέχνη;

Ένα δημιουργικό, βιωματικό πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για μικρά παιδιά, που στόχο έχει μέσα από πολλά και διαφορετικά ερεθίσματα να ενεργοποιήσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα αλλά και να ενισχύσει τον ποιοτικό χρόνο μεταξύ παιδιού και γονέα.

Παιχνίδια, παραμύθια, ήχοι αλλά και έργα σπουδαίων καλλιτεχνών γίνονται αφορμή για το ταξίδι μας. Παράλληλα τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν διάφορα υλικά, υφές και τρόπους έκφρασης και να δημιουργησουν το δικό τους έργο τέχνης.

Δίνοντας την απαραίτητη προσοχή στην ευαίσθητη αυτή ηλικία, βοηθάμε τα παιδιά να αντιληφθούν τις σχέσεις ανάμεσα στα νοήματα που θέλουν να εκφράσουν καθώς και να ενισχύσουν τη λεπτή κινητικότητά τους.

Αναπτύσσουν τη φαντασία τους, οξύνουν την αντίληψη και τη σκέψη τους, μαθαίνουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, να παρατηρούν, να συνεργάζονται αλλά και να αναγνωρίζουν τη μοναδικότητά τους.

Οι καρποί του φθινοπώρου βοηθούν τα παιδιά

Κολοκύθες μεγάλες και μικρές, αλλά και τα υπόλοιπα λαχανικά και φρούτα του φθινοπώρου, θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε τα χρώματα που συνθέτουν την εποχή αυτή, ενώ παράλληλα θα παρατηρήσουμε πως σπουδαίοι καλλιτέχνες τα ενσωμάτωσαν στα έργα τους (Yayoi Kusama, Giuseppe Arcimboldo).

Στο τέλος τα ζαρζαβατικά θα γίνουν τα πινέλα μας και θα δημιουργήσουμε έργα με μια μοναδική τεχνική!

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Έλλη Λαμπαδαρίδου, Εικαστικός Παιδαγωγός

Κυριακή 18/10, 11.00-12.00

Κόστος συμμετοχής: 20€

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή

Κασσαβέτη 18
Κηφισιά