«Πού σε πάει το όνομά σου;»: Το δώρο που φέτος το Πάσχα θα σε κάνει τον καλύτερο νονό

Κάθε Πάσχα ένα είναι το άγχος των νονών: αν το δώρο τους θα αρέσει στο βαφτιστήρι τους. Γι’ αυτό και ξεκινούν από νωρίς να ψάχνουν για το δώρο εκείνο που θα ξεχωρίσει και θα χαρίσει ένα τεράστιο χαμόγελο στα παιδιά και μια τεράστια αγκαλιά στον νονό ή την νονά.

Φέτος, νονοί και νονές, συνοδεύστε τα κλασικά δώρα (λαμπάδα, παπούτσια) με ένα το οποίο το παιδί θα μπορεί κρατήσει για πάντα και θα είναι απόλυτα προσωπικό.

Αυτό το Πάσχα πρωτοτυπήστε προσφέροντας στα βαφτιστήρια σας το… «Πού σε πάει το όνομά σου;», ένα βιβλίο φτιαγμένο αποκλειστικά για το δικό σας παιδί και γραμμένο με βάση το δικό του όνομα.

Τα τελευταία χρόνια τα προσωποποιημένα δώρα είναι πολύ αγαπητά σε μικρούς και μεγάλους και η ομάδα της Magic Name (νέοι και ταλαντούχοι άνθρωποι που δημιουργούν πολύχρωμες ιστορίες για παιδιά) είναι εδώ για να μας προσφέρει την ευκαιρία να δώσουμε στα βαφτιστήρια μας ένα δώρο που παρόμοιό του δεν έχει υπάρξει ξανά.

Τι είναι το «Πού σε πάει το όνομά σου;»

Το «Πού σε πάει το όνομά σου;» είναι μια προσωποποιημένη ιστορία με πρωταγωνιστή το παιδί για το οποίο προορίζεται.

βιβλίο που σε πάει το όνομά σου

Πρόκειται για ένα βιβλίο που περιγράφει ένα ταξίδι, το οποίο εξελίσσεται και αλλάζει ανάλογα με τα γράμματα του μαγικού ονόματος και το φύλο κάθε παιδιού.

Έτσι εάν το παιδί λέγεται, για παράδειγμα, Άννα, το ταξίδι της ξεκινά και μπορεί τη διάρκειά του να συναντήσει ένα Αλπάκα στο Περού, μια Νυχτερίδα σε μια σπηλιά, το Νερό και μια Αλεπουδίτσα!

Αν λέγεται Πέτρος, τότε θα συναντήσει ένα Πάντα στην Κίνα, έναν Ελέφαντα στην Αφρική, ένα Τσιτάχ, έναν Ρινόκερο, έναν Ουρακοτάγκο και μια εξωτική Σουρικάτα!

Στόχος του «Πού σε πάει το όνομά σου;»

Όπως ξέρετε τα δώρα δεν προσφέρουν μόνο διασκέδαση αλλά και μάθηση, εμπειρία, γνώση. Τα προσωποποιημένα βιβλία της Magic Name «Πού σε πάει το όνομά σου;» δεν στοχεύουν μόνο στην χαρά των παιδιών, αλλά μέσα από τις απλές και ξεχωριστές ιστορίες τους αναδεικνύουν σημαντικές ανθρώπινες αξίες για τις σχέσεις μας με τους γύρω μας, κινούν το ενδιαφέρον του παιδιού με την ζωντανή εικονογράφησή τους και αναπτύσσουν την αγάπη και τον σεβασμό του παιδιού για τη φύση και τα πλάσματα που την αποτελούν μέσα από πραγματικά στοιχεία.

πού σε πάει το όνομά σου

Γονείς, νονοί, γιαγιάδες, παππούδες, θείοι και θείες, φτιάξτε μια υπέροχη ιστορία με πρωταγωνιστή το δικό σας παιδί και ταξιδέψτε σε μέρη μοναδικά. Γνωρίστε χαρακτήρες και γίνεται εσείς οι ήρωες της κάθε ιστορίας. Ζωγραφίστε και χειροτεχνήστε εσείς το όνομα του παιδιού. Κάντε το δώρο σας ακόμα πιο ξεχωριστό με ένα μήνυμα γραμμένο προσωπικά από εσάς – κάτι σαν αφιέρωση και ευχή – το οποίο θα διαφοροποιήσει το βιβλίο σας από τα υπόλοιπα στη βιβλιοθήκη!

Σε ποιες ηλικίες απευθύνονται τα βιβλία;

Αν έχετε παιδάκι στην προσχολική ηλίκια τότε θα ενδιαφέρεται περισσότερο για ήχους και χρώματα. Διαβάστε του, λοιπόν, την ιστορία, αλλά επικεντρωθείτε περισσότερο στους ήρωες του βιβλίου και στο όνομα.

Δείξτε στο παιδί το όνομά του με τα πολύχρωμα γράμματα και διαβάστε του τον τίτλο και την αφιέρωση.

Αντικαταστήστε τις λέξεις «κορίτσι» και «αγόρι» μέσα στο κείμενο με το δικό του όνομα. Άλλωστε, εκείνο θα είναι ο πρωταγωνιστής!

Δείξτε του τα ζωάκια, ζητήστε του να μαντέψει ποιο ζωάκι απεικονίζεται στην κάθε ιστορία κι έπειτα πείτε δυνατά τα ονόματά τους και εξηγήστε γιατί τα συναντά στην ιστορία (επειδή το όνομά τους και το όνομα του παιδιού έχουν τουλάχιστον ένα γράμμα κοινό).

Στις μεγαλύτερες ηλικίες διαβάστε ολόκληρες τις ιστορίες, δώστε διαφορετικό χρώμα στη φωνή σας όταν διαβάζετε την αφήγηση και διαφορετικό όταν διαβάζετε τους διαλόγους.

Ρωτήστε το παιδί αν έχει άγνωστες λέξεις και συζητήστε την ιστορία. Τι καινούριο έμαθε; Τι θα θυμάται από αυτήν την «συνάντηση»; Μετά από πολλαπλές αναγνώσεις το παιδί πλέον θα μπορεί να λέει τα λόγια των διαλόγων.

Παίξτε μαζί του και αφηγηθείτε την κάθε ιστορία παρέα. Παρά το μικρό μέγεθος των ιστοριών κάθε μία εμπεριέχει αρκετές πληροφορίες και νοήματα. Εξερευνήστε τι σκέφτεται το παιδί κάθε φορά που την ξανακούει και εμπλουτίστε την με καινούριες πληροφορίες που μπορείτε να ψάξετε μαζί για τον κάθε χαρακτήρα.

Τα ακόμη μεγαλύτερα παιδιά μπορούν, φυσικά, να διαβάζουν την ιστορία μόνα, με εσάς δίπλα τους, και να κάνουν πραγματικότητα κάθε μικρή, φανταστική σκέψη τους!

Και αν διαβάζετε το μαγικό μας βιβλίο για καληνύχτα, μη διστάσετε να διαβάσετε κάθε ιστορία ξεχωριστά! Ειδικά αν το παιδί έχει μεγάλο όνομα!

Σημειώνεται ότι το βιβλίο απευθύνεται κυρίως σε παιδιά έως 8 ετών, χωρίς να αποκλείονται τα μεγαλύτερα που θα ήθελαν να δουν το όνομά τους γραμμένο σε μια ξεχωριστή περιπέτεια.

Πού μπορείτε να βρείτε το «Πού σε πάει το όνομά σου;»

Το «Πού σε πάει το όνομά σου;» μπορείτε να το παραγγείλετε ηλεκτρονικά εδώ και να το παραλάβετε το αργότερο εντός 10 ημερών.

Οι εντυπώσεις που έχει δημιουργήσει μέχρι στιγμής είναι μόνο θετικές και είναι σίγουρο ότι είναι ένα δώρο που θα φέρει χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους! Προτιμήστε το και κάντε τη διαφορά με την επιλογή σας, φέτος το Πάσχα!

Ακολουθήστε τη σελίδα του Magic Name σε Facebook και Instagram και μπείτε στην ενότητα #sundayfunwithnaturefacts που είναι απολαυστικότατη και για μικρούς και για μεγάλους.