Προσοχή στα αγριογούρουνα: Μητέρα με το μωρό της κινδύνευσαν στον Δήμο Κηφισιάς

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, τόσο πιο διψασμένα θα προσεγγίζουν τα ζώα της αττικής υπαίθρου τις πόλεις αναζητώντας νερό. Έτσι και τα αγριογούρουνα, στην Κηφισιά, τα οποία όπως φαίνεται έρχονται με… άγριες διαθέσεις!

Έτσι και το απόγευμα της Δευτέρας που, την ώρα που μια νέα μαμά έκανε βόλτα με το καρότσι της στην Κηφισιά, ένα αγριογούρουνο εμφανίστηκε μπροστά της προκαλώντας της τρόμο!

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος μίλησε σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και αναφέρθηκε στο πρόσφατο περιστατικό. Όπως είπε, το πρόβλημα ξεκίνησε πριν από 2,5 περίπου χρόνια, όμως πλέον έχει κλιμακωθεί.

Ακόμα πιο επικίνδυνο είναι το γεγονός, ότι αγριογούρουνα εμφανίζονται και στον δρόμο της Εκάλης, αποτελώντας κίνδυνο για τα διερχόμενα οχήματα και για ατυχήματα.

Μάλιστα, το πρόβλημα δεν συναντάται μόνο στα Βόρεια Προάστια: Την ίδια μέρα (24/5)  στην Ελευσίνα στο ρεύμα προς Αθήνα, ένα σοβαρό τροχαίο, στο οποίο ενεπλάκησαν δύο αυτοκίνητα, προκλήθηκε ξανά από αγριογούρουνο.

Όπως είπε ο Δήμαρχος, βάσει εμπειριών πια, τα αγριογούρουνα είναι μεγάλη απειλή για όσους περπατούν με σκυλιά στο δρόμο, αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν κυνηγηθεί σκυλιά με τους συνοδούς τους. Επίσης επικίνδυνο είναι και το να πλησιάσει κανείς αγριογούρουνο με μωρά, αφού τότε το ζώο γίνεται επιθετικό.

Ο ίδιος αποκάλεσε ανεύθυνους όσους ταΐζουν τα αγριογούρουνα και τόνισε ότι τα αγριογούρουνα είναι χορτοφάγα. Δεν θα πρέπει τα αγριογούρουνα να συνηθίζουν να ταΐζονται από τους ανθρώπους.

Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να μην αφήνουν ανοιχτούς τους κάδους απορριμμάτων, ως μέτρο προφύλαξης.