Γενναία μάχη δίνει η 44χρονη Γλυκερία με εγκεφαλική αιμορραγία – Μια προσευχή για την μητέρα των 3 παιδιών

Κορυφώνεται η αγωνία στην Κρήτη για την 44χρονη Γλυκερία που νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση  στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, εξαιτίας της εκτεταμένης εγκεφαλικής αιμορραγίας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γιώργου Χαλκιαδάκη, διοικητή ΠΑΓΝΗ.  «Η κατάσταση της 44χρονης είναι σταθερά κρίσιμη. Δεν υποστηρίζονται τα λοιπά όργανα με φαρμακευτική αγωγή και περιμένουμε τ’ αποτελέσματα των εξετάσεων που έχουμε στείλει για να δούμε τα επίπεδα φαρμάκων για να ξεκινήσουμε τα τεστ εγκεφαλικής λειτουργίας».

Με μία ανάρτηση στο Facebook η «Ηράκλεια Πρωτοβουλία» ζητά από όλους τους Κρητικούς να προσευχηθούν για τη Γλυκερία. «Γίνονται και θαύματα» αναφέρει, χαρακτηριστικά, η ανάρτηση:

Πώς η υγεία της κλονίστηκε και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

Η άτυχη Γλυκερία έξι μέρες μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της Astrazeneca υπέστη θρόμβωση, που παραμένει άγνωστο εάν σχετίζεται με το εμβόλιο, και εισήχθη αρχικά στο Βενιζέλειο νοσοκομείο και αμέσως μετά στο ΠΑΓΝΗ, όπου όμως το βράδυ της Παρασκευής παρουσίασε εγκεφαλική αιμμοραγία. Εισήχθη στο χειρουργείο και θεωρείται  εγκεφαλικά νεκρή.

Συγκλονισμένος ο σύζυγός της

Συντετριμμένος από την απροσδόκητη οδυνηρή εξέλιξη της κατάστασης υγείας της 44χρονης Γλυκερίας ο σύζυγος της Μάνος Μανουσάκης μίλησε στο MEGA για τον Γολγοθά που ανεβαίνει η οικογένεια τα τελευταία 24ωρα.Έχουμε ενημερώσει τα παιδιά για την μαμά

Αυτή τη στιγμή πρέπει να διαχειριστούμε τον πόνο μας. Έχουμε τρία παιδιά ηλικίας 12 10 και 8 ετών. Έχουμε ενημερώσει με τη βοήθεια ψυχολόγου τα δύο μεγαλύτερα παιδιά” σημείωσε ο Μάνος Μανουσάκης.

“Χάθηκε κάθε ελπίδα… Οι γιατροί μου είπαν ότι θα επέλθει ο εγκεφαλικός θάνατος”

Τα παιδιά έγραψαν μάλιστα και ένα γράμμα και το παρέδωσαν στον πατέρα τους. Εκεί αποτυπώνουν τις παιδικές απορίες τους μιας και μόλις πριν από λίγα 24ωρα η ίδια η μητέρα τους, τους βεβαίωνε ότι θα επιστρέψει υγιής στο σπίτι.