Προσχολική εκπαίδευση: Το κατάλληλο “πρώτο” σχολείο για το παιδί σου και πώς να το επιλέξεις

Δεν υπάρχει ψυχολόγος που να διαφωνεί πως τα 6 πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού είναι τα πιο κρίσιμα για την συνολική του ανάπτυξη και το “χτίσιμο” της ψυχικής και σωματικής του υγείας. Οι γονείς που εμπλέκονται ενεργά στην διαδικασία αυτή θα παίξουν σίγουρα τον πρωταρχικό ρόλο στο αναπτυσσόμενο άτομο, όμως την σκυτάλη αμέσως μετά παίρνει ο δάσκαλος και για την ακρίβεια οι νηπιαγωγοί, που θα βρεθούν στον δρόμο του παιδιού, και το περιβάλλον μέσα στο οποίο αυτό θα “ανθίσει”.

Η επιλογή, λοιπόν, του κατάλληλου “πρώτου” σχολείου για το νηπιάκι μας, αυτό που θα αποτελεί σχεδόν φυσική συνέχεια της ζωής στο σπίτι, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία και ένα πραγματικό δώρο, το οποίο -όσοι γονείς είχαν αυτή την τύχη θα συμφωνήσουν- θα αναγνωρίσετε αργότερα στην ακαδημαϊκή του ζωή, αλλά και στο μέλλον του.

Το «Διαμαντίδειο Νηπιαγωγείο» της Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης κερδίζει τις εντυπώσεις για όλους τους σωστούς λόγους

Αποδεχόμενη την πρόκληση της διαπαιδαγώγησης των παιδιών προσχολικής ηλικίας, η Λεόντειος Σχολή Νέας Σμύρνης, ένα σχολείο που μετρά περισσότερα από 180 χρόνια παρουσίας στα εκπαιδευτικά δρώμενα, μας συστήνει το μικρό της… διαμάντι: Το «Διαμαντίδειο Νηπιαγωγείο», ένας υπερσύγχρονος παιδικός σταθμός και νηπιαγωγείο που από τον Σεπτέμβριο του 2021 θα υποδεχτεί παιδιά ηλικίας από 2,5 ετών και άνω στο εντυπωσιακό, ολοκαίνουργιο κτήριό του που κατασκευάστηκε με γνώμονα τις ανάγκες τους.

Ο Παιδικός Σταθμός αποτελείται από τρία τμήματα και οι αίθουσες διδασκαλίας βρίσκονται στον 1ο όροφο, ενώ το Νηπιαγωγείο έχει 6 τμήματα στο ισόγειο του κτηρίου. Τα παιδιά θα παίζουν σε ειδικά διαμορφωμένους κήπους με ποικίλα παιχνίδια, σε ένα περιβάλλον με ζεστό, οικογενειακό κλίμα και σεβασμό στην διαφορετικότητα. Όσο για το φαγητό τους, αυτό θα ετοιμάζεται καθημερινά σε σπιτικά πρότυπα, στο ίδιο το σχολείο και θα σερβίρεται στην τεράστια, ηλιόλουστη τραπεζαρία.

Το παιδαγωγικό πρόγραμμα θα διαμορφώνεται με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες όλων των παιδιών, κυρίως μέσα από βιωματικές δραστηριότητες στο πλαίσιο ενός διευρυμένου ωραρίου. Σε αυτό οι πιο πρόσφατες τεχνολογίες εκπαίδευσης θα συναντήσουν την έτσι κι αλλιώς μεγάλη εμπειρία του σχολείου και στην προσχολική εκπαίδευση, αφού Νηπιαγωγείο λειτουργεί ήδη στη Λεόντειο Σχολή Αθηνών.

Ένα πρόγραμμα που βασικό στόχο έχει να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση των μικρών μαθητών, να τους μάθει να συνεργάζονται αρμονικά, καλλιεργώντας τις κοινωνικές και συναισθηματικές τους δεξιότητες και να αφυπνίσει την φυσική τους περιέργεια, αυτή που θα ανάψει μέσα τους την δίψα για μάθηση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα νηπιάκια που θα φοιτήσουν στο «Διαμαντίδειο Νηπιαγωγείο» θα έχουν άμεση προτεραιότητα για την Α’ Δημοτικού της Λεοντείου. Όσο για τα δίδακτρα, θα διαπιστώσετε κι εσείς, ότι είναι αρκετά οικονομικά σε σχέση με τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Βοηθήστε, λοιπόν, το παιδί σας να προετοιμαστεί για μια επιτυχημένη, λαμπρή σχολική ζωή, επιλέγοντας το κατάλληλο πρώτο του σχολείο!

Περιηγηθείτε στους χώρους του σχολείου εδώ:

«Διαμαντίδειο Νηπιαγωγείο»

Θεμιστοκλή Σοφούλη 2, ΤΚ 17122 Νέα Σμύρνη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-9418011