Ψηφιακή Μέριμνα 2021: Εδώ θα βρεις το κατάλληλο tablet ή laptop για τις ανάγκες τηλεκπαίδευσης

Εδώ και ένα χρόνο η τηλεκπαίδευση έχει μπει για τα καλά στη ζωή των μαθητών και των σπουδαστών που κλήθηκαν ξαφνικά να προσαρμοστούν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση για να μπορέσουν να συνεχίσουν απερίσπαστα τη μαθησιακή διαδικασία ενόσω τα σχολεία παρέμεναν κλειστά.

Ψηφιακή Μέριμνα 2021: 560.000 μαθητές και φοιτητές δικαιούνται voucher 200€! Είσαι δικαιούχος;

Με σύνθημα “Η εκπαίδευση αλλάζει σελίδα” ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ συμμετέχει στο πρόγραμμα  Ψηφιακή Μέριμνα  που έχει ως στόχο την υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας με σύγχρονα ψηφιακά μέσα, εξασφαλίζοντας  επιταγή (voucher) 200 ευρώ για κάθε μαθητή, σπουδαστή και φοιτητή, που εμπίπτει σε συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop).

Δικαιούχοι του Προγράμματος είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ και καλύπτει όλες τις βαθμίδες μαθητών, σπουδαστών ηλικίας από 4-24 ετών που φοιτούν σε δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και Πανεπιστήμια της χώρας. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με την Κοινωνία της Πληροφορίας.

Συγκεκριμένα, αφορά:

-οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, μικτά εισοδήματα έως 12000 ευρώ.

-οικογένεια με ένα παιδί, μικτά εισοδήματα έως 10.500 ευρώ.

-οικογένεια με ένα γονιό κι ένα παιδί, μικτά εισοδήματα έως 9.000 ευρώ.

Δείτε εδώ αν είστε ένας από τους δικαιούχους του προγράμματος 

Οι οικογένειες με περισσότερα από ένα ωφελούμενα τέκνα μπορούν να χρησιμοποιήσουν έως και τρεις επιταγές για την αγορά μίας μοναδικής συσκευής, εφόσον το επιθυμούν.

Για την Ψηφιακή Μέριμνα, έχεις κάθε λόγο να επισκεφθείς ένα κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Αν είσαι δικαιούχος τότε τα καταστήματα  ΓΕΡΜΑΝΟΣ που συμμετέχουν στην Ψηφιακή Μέριμνα, στηρίζοντας ενεργά την προσπάθεια να μην μείνει κανένα παιδί εκτός τηλεκπαίδευσης, είναι η καλύτερη επιλογή για να εξαργυρώσεις την επιταγή σου και να αγοράσεις τον τεχνολογικό εξοπλισμό της αρεσκείας σου.

Είναι ο νο1 προορισμός τεχνολογίας αφού εκεί θα βρεις σε συμφέρουσες τιμές μια μεγάλη ποικιλία από Tablets και Laptops τελευταίας τεχνολογίας που μπορείς να τα συνδυάσεις με αξεσουάρ (θήκες, ακουστικά, powerbanks, φορτιστές, βάσεις στήριξης) και Περιφερειακά (εκτυπωτές, πολυμηχανήματα, ποντίκια, πληκτρολόγια, web cameras, ηχεία κ.ά.).

Σε ένα κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ –που βρίσκονται παντού, σε όλη την Ελλάδα- ή στο germanos.gr ή ακόμα και τηλεφωνικά στο 210 800 6000, μπορεί κανείς -μέχρι και τις 30 Ιουλίου- να εξαργυρώσει το voucher των 200€ και να επωφεληθεί από τις μοναδικέςπροσφορές για την αγορά tablet ή laptop. Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι που αποκτούν το tablet ή το laptop τους στον ΓΕΡΜΑΝΟ παίρνουν δώρο 12GB COSMOTE Mobile Internet για 1 χρόνο. Επιπλέον, για όσους επιθυμούν να έχουν Wi-Fi πάντα μαζί τους, διατίθεται σε προσφορά το COSMOTE 4G Pocket Wi-Fi, από 99€ στα 79€, με 50GB για 6 μήνες και με δυνατότητα σύνδεσης στο internet έως και 16 συσκευές ταυτόχρονα.

Πώς να επιλέξεις τον εξοπλισμό που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες

Για τους μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού οι απαιτήσεις δεν είναι πολύ μεγάλες σε σύγκριση με αυτές ενός ενήλικα. Ιδανική σε αυτή την περίπτωση θα ήταν η αγορά ενός tablet και συγκεκριμένα μιας οικονομικής συσκευής καθώς ο μαθητής δεν γράφει κείμενα και το μόνο που χρειάζεται είναι μια οθόνη υψηλής ανάλυσης για να παρακολουθεί το μάθημα και να κάνει τις ασκήσεις κατά τη διάρκεια του εκάστοτε μαθήματος. Καλό είναι η οθόνη αυτή να είναι μεγάλη, με ρύθμιση χαμηλού φωτισμού για να μην κουράζει τα μάτια.

Ενδεικτικά, στα tablets μπορεί κανείς να επιλέξει τρία μοντέλα των 10” που είναι δωρεάν με τη χρήση του voucher από τις LENOVO και HUAWEI. Με 2 ή 4GB RAM, 32 ή 64GB αποθηκευτικού χώρου, 4πύρηνο ή 8πύρηνο επεξεργαστή. Όλα διατίθενται με λογισμικό για προστασία από ιούς (το ZoneAlarm antivirus) για ασφαλή πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου ιδανική επιλογή θα ήταν ένα laptop όπου οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν όλες τις εκπαιδευτικές τους δραστηριότητες και να κάνουν όλες τις ασκήσεις που χρειάζονται. Η επιλογή μιας οθόνης η οποία διαθέτει τεχνολογία κατά της κόπωσης των ματιών, θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο τη χρήση, ειδικά για τους μαθητές του Λυκείου που λόγω των απαιτήσεων περνούν περισσότερες ώρες στον υπολογιστή τους.

Στον ΓΕΡΜΑΝΟ μπορεί κανείς να βρει laptops κορυφαίων κατασκευαστών όπως HP, LENONO & DELL, με οθόνη 14” ή 15,6”, επεξεργαστή AMD ή Intel για ισχυρές επιδόσεις και γρήγορες ταχύτητες, με Windows 10, σκληρό δίσκο SSD και μεγάλη μνήμη RAM, που καλύπτουν εύκολα τις καθημερινές ανάγκες, αλλά και με 2ετή άδεια χρήσης του ZoneAlarm Antivirus. Καλό είναι να είναι ελαφριά, να έχουν μεγάλη εξοικονόμηση της μπαταρίας, αλλά και ενσωματωμένη web camera για την παρακολούθηση των online μαθημάτων.

Extra tip: Στον ΓΕΡΜΑΝΟ σε περιμένει ένας Tech Expert που θα σου λύσει κάθε απορία και θα σε κατατοπίσει πλήρως για το πως να επιλέξεις τη συσκευή που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου. Είναι ο άνθρωπός σου σε θέματα τεχνολογίας και θα σε βοηθήσει να κάνεις την καλύτερη αγορά.