Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για το άνοιγμα των Λυκείων τη Δευτέρα 12 Απριλίου

Οι προετοιμασίες στα Λύκεια όλης της χώρας ξεκίνησαν για να είναι όλα έτοιμα κστις τάξεις που θα επιστρέψουν οι μαθητές από Δευτέρα 12 Απριλίου.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται στα Λύκεια διεργασίες προκειμένου να διασφαλιστεί η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία με τους καλύτερους όρους.

«Απολυμαίνουμε τα πάντα τα θρανία, πόμολα τα πάντα για να είναι έτοιμο το σχολείο τη Δευτέρα» ανέφεραν σχολικές καθαρίστριες στο Ιnfokids.gr.

Οι σχολικές καθαρίστριες έχουν αναλάβει τον ρόλο να καθαρίσουν, να απολυμάνουν και να προετοιμάσουν καταλλήλως τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους που θα βρεθούν οι μαθητές ώστε να εφαρμοστούν πλήρως τα πρωτόκολλα ασφαλείας και προστασίας από τον ιό. Οι Δήμοι εξοπλίζουν τις σχολικές μονάδες με  αντισηπτικά διαλύματα, απολυμαντικά, σαπούνι χειρός και χλωρίνη.

Το στοίχημα που καλούνται να φέρουν εις πέρας είναι η επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών σε καθαρές και υγειονομικά ασφαλείς σχολικές μονάδες.

Προετοιμασία και απολυμάνσεις για το άνοιγμα των σχολείων

Παράλληλα πολλοί Δήμοι έχουν ξεκινήσει απολυμάνσεις στα κτιριακά συγκροτήματα των σχολείων τηρώντας όλους τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Οι απολυμάνσεις γίνονται σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας, στους κοινόχρηστους χώρους, καθώς επίσης και στον προαύλιο χώρο των σχολικών μονάδων.