Αρχική Infokids Υγεία Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας σε παιδί στην Αχαΐα

Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας σε παιδί στην Αχαΐα

Με μικροβιακή μηνιγγίτιδα νοσηλεύεται ένα παιδί, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο. Το προσωπικό της μονάδας, με τον διευθυντή Ανδρέα Ηλιάδη βρίσκονται στο πλευρό του παιδιού, το οποίο όπως αναφέρουν πηγές του Tempo24.gr, έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα κρούσματα είναι αρκετά συχνά το τελευταίο διάστημα, όμως χάρη στο εμβόλιο που υπάρχει μπορούν να προληφθούν τα χειρότερα.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ένας μαθητής της Α' Δημοτικού Ιωαννίνων με μηνιγγίτιδα τύπου Β, ο οποίος είχε δυσκαμψία στον αυχένα και εξανθήματα, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Γιατί η μηνιγγίτιδα είναι ο "φόβος και ο τρόμος" των γονιών

Η μηνιγγίτιδα είναι μια ασθένεια που προκαλεί φόβο και τρόμο στους γονείς αφού μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές στην υγεία του παιδιού. Υπογίζεται ότι στο 10% των περιπτώσεων η νόσος προκαλεί το θάνατο ενώ στο 20-30% των περιπτώσεων μπορεί να αφήσει και μόνιμη αναπηρία. Μετά τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής, κυρίως την παροχή καθαρού πόσιμου νερού, ο εμβολιασμός αποτελεί μία από τις πιο αποτελεσματικές και αποδοτικές παρεμβάσεις της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ εκατοντάδες είναι τα κρούσματα μηνιγγίτιδας κάθε χρόνο στη χώρα μας, κυρίως σε παιδιά γι αυτό και οι επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) υπογραμμίζουν τη σημασία του εμβολιασμού από μικρή ηλικία.

Σύμφωνα με όσα μας λέει η παιδίατρος κ. Αναστασία Νάτσιου με τον εμβολιασμό δημιουργούνται τα απαραίτητα αντισώματα στον οργανισμό για τον ιό ή βακτήριο για το  οποίο έγινε ο εμβολιασμός, προκειμένου να μπορεί να εξουδετερωθούν τα φυσικά μικρόβια όταν έρθει σε επαφή ο οργανισμός. Για αυτό άλλωστε και θεωρείται σημαντικό να γίνονται τα εμβόλια σε μικρή ηλικία, ώστε να αναπτυχθούν έγκαιρα τα προστατευτικά αντισώματα. Στις μέρες μας, λοιπόν, είναι παράλογο να υπάρχουν ακόμη παιδιά που να πεθαίνουν από νοσήματα για τα οποία υπάρχει εμβόλιο. Φυσικά υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος και η πρόοδος στο χώρο των εμβολίων πρέπει να συνεχιστεί, εφόσον παραμένουν ανεκπλήρωτες ανάγκες της δημόσιας υγείας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.