Σάλος για τη φιλόλογο που αρνείται να φορά μάσκα – Υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός, δεν κολλάει κανείς

Φιλόλογος στο 1ο ΕΠΑΛ Υμηττού δηλώνει ιδεολογικά αντίθετη με τη χρήση μάσκας και ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός. Μάλιστα στις εκκλήσεις των μαθητών να φορέσει μάσκα, εκείνη απαντά με απουσίες.

Τι καταγγέλουν γονείς και μαθητές του σχολείου

“Η καθηγήτρια αυτή έχει μία δική της ιδεολογία, να το πω έτσι. Δεν θέλει να φοράει τη μάσκα”, υποστηρίζει μαθητής της. “Της λέμε και εμείς οι ίδιοι οι μαθητές να φορέσει μάσκα, αλλά αρνείται”.

Η Όλγα Χριστινάκη, Πρόεδρος της ‘Ενωσης Συλλόγου Γονέων Υμηττού ανέφερε στο κανάλι του Mega: “Μας ενημέρωσαν οι γονείς ανεπίσημα από το σχολείο ότι όντως υπάρχει μία καθηγήτρια που αρνείται να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις και να φοράει τη μάσκα της και είναι προφανές ότι έχει προκληθεί μία αναστάτωση”.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει δεκάδες συστάσεις στην εν λόγω καθηγήτρια, ακόμα και από το διευθυντή του σχολείου, ωστόσο εκείνη δεν συμμορφώνεται.

«Υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός, δεν παθαίνει κανείς τίποτα, δεν κολλάει κανείς» αναφέρει στο MEGA ένας μαθητής του σχολείου.

Της έχουν κάνει αναφορά στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Πάρα το γεγονός ότι έχει γίνει αναφορά και στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η φιλόλογος επιμένει να μην φοράει μάσκα, ενώ δεν κρατάει ούτε τις απαραίτητες αποστάσεις με τους μαθητές.

Οι μόνες αποστάσεις που κράτησε ήταν όταν της ζητήσαμε να σχολιάσει τη στάση της, απαντώντας: «No comment».

«Πάρτε μου μάσκαρα»

Οι μαθητές αναγκάστηκαν να κάνουν αποχή ως ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά και πάλι εμφανίστηκε στο μάθημα χωρίς μάσκα. Μάλιστα προσφέρθηκαν να της αγοράσουν μάσκα και έμειναν εμβρόντητοι με την απάντησή της: «Πάρτε μου μάσκαρα».

Συνελήφθη και σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος της

Μετά την έκταση που πήρε το ζήτημα λόγω της δημοσιότητας που δόθηκε, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο διευθυντής του σχολείου προχώρησε σε μήνυση κατά της εκπαιδευτικού και η φιλόλογος συνελήφθη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος της φιλολόγου, η οποία φέρεται είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, αφού πέρασε Πειθαρχικό για ανάλογο παράπτωμα.

«Δεν θα λάβω προθεσμία. Επιθυμώ να δικαστώ» φέρεται να είπε η φιλόλογος

Την πρόθεσή της να μην πάρει προθεσμία και να δικαστεί, φέρεται να εξέφρασε η καθηγήτρια. Η φιλόλογος οδηγήθηκε το μεσημέρι στα δικαστήρια και σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου την ενημέρωσε ότι μπορεί να λάβει τριήμερη προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή της, η ίδια αρνήθηκε. «Δεν θα λάβω προθεσμία. Επιθυμώ να δικαστώ» φέρεται να είπε η εκπαιδευτικός.