Σε αυτή την ιστοσελίδα μπορείτε να καταγγείλετε περιστατικά κακοποίησης παιδιών στην εκπαίδευση ή στην οικογένεια

Τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης που κατακλύζουν το τελευταίο διάστημα την επικαιρότητα με θύματα τόσο ανήλικους όσο και ενήλικες οδήγησαν την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία και να δημιουργήσει την ιστοσελίδα metoogreece.gr.

Με βασικό μήνυμα  «Μαζί σπάμε τη σιωπή» η εν λόγω ιστοσελίδα αποτελεί ένα εργαλείο της Πολιτείας στη διάθεση όλων των πολιτών, ώστε να ενημερώνονται για τα θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης, εξουσιαστικής βίας και τις δράσεις καταπολέμησής τους. Στον ιστότοπο υπάρχουν όλοι οι αριθμοί επικοινωνίας για βοήθεια και καταγγελίες.

«Εάν έχεις υποστεί σεξουαλική ή εξουσιαστική βία Στη δουλειά. Στον αθλητισμό. Στον πολιτισμό. Στην εκπαίδευση. Στο οικογενειακό περιβάλλον. ΜΑΖΙ ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ. Η σιωπή προστατεύει τους θύτες. Δεν είσαι μόνη. Δεν είσαι μόνος. Είμαστε όλοι δίπλα σου» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σελίδα.

Πού πρέπει να απευθυνθούν τα παιδιά θύματα κακοποίησης

Αν ένα παιδί έχει πέσει θύμα κακοποίησης είτε στο οικογενειακό περιβάλλον είτε στο χώρο της εκπαίδευσης συστήνεται να επικοινωνήσει με την γραμμή SOS 1056.

Δείτε το video