Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη: Κλείνουν μέχρι νεωτέρας τα σχολεία

Πρωινό ξύπνημα στους ρυθμούς του Εγκέλαδου: Ποια σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά

Η ισχυρότατη σεισμική δόνηση των 5,8 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Κρήτη, νωρίς το πρωί, έσπειρε τον πανικό και στους γονείς για τους μαθητές τους που ήταν στο σχολείο.

Σε όλες τις σχολικές μονάδες, οι εκπαιδευτικοί τηρώντας τη διαδικασία που προβλέπεται οδήγησαν με ασφάλεια τα παιδιά στους προαύλιους χώρους και οι διευθυντές των σχολικών μονάδων παραδίδουν τα παιδιά σε όσος γονείς προσέρχονται στα σχολεία.

Κλείνουν μέχρι νεωτέρας τα σχολεία

Κλείνουν με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Νίκου Συριγωνάκη, όλα τα σχολεία της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου, μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε το πρωί. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, Λύκεια και κάθε σχολική δομή στα όρια της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου κλείνουν, μέχρι να εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση.

Κλειστά και τα φροντιστήρια στο Ν. Ηρακλείου

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα φροντιστήρια του Ν. Ηρακλείου όπως αποφασίστηκε μετά από έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φροντιστών Ν. Ηρακλείου ενώ ειδικά για τη σημερινή ημέρα δεν θα πραγματοποιηθούν ούτε διαδικτυακά μαθήματα.

Κλειστά σχολεία στο Μαλεβίζι

Κλειστά παραμένουν όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Μαλεβίζι, καθώς και οι Δημοτικοί και ιδιωτικοί Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί με Απόφαση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα, έπειτα από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στο Νομό και την έντονη σεισμική ακολουθία.

Ο ένας μετά τον άλλο οι μετασεισμοί

Δέκα μετασεισμοί έχουν καταγραφεί από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο μετά τον  μεγάλο σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που έριξε κτίρια, βράχους και προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο Ηράκλειο.  Ο μεγαλύτερος από αυτούς ήταν μεγέθους 4,6 ρίχτερ και σημειώθηκε στις  10:30 σε εστιακό βάθος 14 χλμ.

4,6

Ο πιο πρόσφατος, μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10:44 ενώ είχαν προηγηθεί μετασεισμοί με τον μικρότερο να είναι 2,3 Ρίχτερ και τον πιο δυνατό 4,6, με την ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου αλλά και του Ηρακλείου να ταράζεται συνεχώς και με τον κόσμο να παραμένει στους δρόμους.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη – Έπεσαν δύο εκκλησίες – Μεγάλες ζημιές

Έκκληση: Ο 16χρονος Λευτέρης με εκ γενετής παραπληγία χρειάζεται αναπηρικό αμαξίδιο και ορθοστάτη

Οι θηλάζουσες που νόσησαν εκκρίνουν αντισώματα στο γάλα τους για πολλούς μήνες μετά