Σεμινάριο Ιnfokids.gr: «Άριστα» στο σχολείο με σωστή διατροφή (25/9)

Ημερίδα: “Σωστή διατροφή και άσκηση για υψηλές επιδόσεις στο σχολείο!”

Με μεγάλη χαρά, τo infokids.gr σε συνεργασία με το Νέο Διατροφολογικό και Εργομετρικό Κέντρο του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, Bioiatriki+ προσκαλούν γονείς και παιδιά στo σεμινάριο με θέμα “«Άριστα» στο σχολείο με σωστή διατροφή” (ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ), η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, ώρα 18:00-21:00 στον Υπαίθριο Χώρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη 115 21 Αθήνα).

Η επιστροφή στο σχολείο σηματοδοτεί μία νέα εποχή για τις οικογένειες μικρών παιδιών και εφήβων που καλούνται να οργανώσουν την καθημερινότητά τους σε ένα νέο πρόγραμμα, από το οποίο δεν θα πρέπει να λείπουν η τακτική σωματική άσκηση και οι καλές διατροφικές συνήθειες προκειμένου τα παιδιά να έχουν καλή ψυχολογία, αλλά και υψηλές σχολικές επιδόσεις.

Εξάλλου έχει αποδειχθεί, σύμφωνα με έρευνες (*), πως οι μαθητές με υγιεινές διατροφικές συνήθειες επιτυγχάνουν καλύτερες σχολικές επιδόσεις!

Η Ημερίδα λαμβάνει χώρα υπό την Αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων.

Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της Ημερίδας θα περιλαμβάνει ομιλίες από καταξιωμένους επιστήμονες στον χώρο της παιδικής υγείας και συζήτηση με το κοινό.

18.00 

Προσέλευση

18.30

Έναρξη ομιλιών

19.45

Τέλος ομιλιών

Θα ακολουθήσουν οι ερωτήσεις του κοινού

Οι ομιλητές

O κ. Γιάννης Αρναούτης MSc, PhD, Υπεύθυνος Bioiatriki+, Εργοφυσιολόγος, Διδάκτωρ Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο θα μιλήσει για τη “Σημασία της φυσικής δραστηριότητας για το παιδί”.

Η κ. Μελίνα Τσαγκατάκη Τσιρίγγα MSc, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Επιστημονική συνεργάτης ΒιοΚλινικής ΑΘηνών θα ενημερώσει τους γονείς για τους “Βασικούς διατροφικούς κανόνες για το παιδί”.

Η παιδίατρος Dr. Άννα Παρδάλη MD, Msc, Επιστημονικός Συνεργάτης της Β Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών, θα μιλήσει στους γονείς για την “Παιδική και εφηβική παχυσαρκία: Αίτια και επιπτώσεις” και τους κινδύνους της στην υγεία του νεαρού ατόμου, αλλά και σε σχέση με τη νόσο Covid-19.

Ο παιδίατρος Κώστας Νταλούκας, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, με την ομιλία του “Ο ρόλος και η σημασία του παιδιάτρου στην διάγνωση και την θεραπεία της παχυσαρκίας των παιδιών” θα αναφερθεί στο πώς οι γονείς θα πρέπει να εντοπίσουν έγκαιρα το πρόβλημα. Η αξιολόγηση πρέπει να γίνεται με τη βοήθεια των διαγραμμάτων του Δείκτη Μάζας Σώματος.

Η κ. Ευαγγελία Χαρμανδάρη, Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας, Ιατρική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην ομιλία της με τίτλο “Νεότερες προσεγγίσεις στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας σε παιδιά και εφήβους” θα αναφερθεί στα νεότερα δεδομένα σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση του αυξημένου βάρους σώματος κατά την παιδική και εφηβική ηλικία, καθώς και στον ρόλο των ηλεκτρονικών εφαρμογών στον χώρο της υγείας για την αντιμετώπισή του.

ΔιαγωνισμOI

Κατά την διάρκεια της Ημερίδας θα πραγματοποιηθεί ζωντανά διαγωνισμός από το Διατροφολογικό Εργομετρικό Κέντρο Bioiatriki+ από τον οποίον θα προκύψει 1 νικητής (από τους παρευρισκόμενους) που θα κερδίσει μία “3μηνη” διατροφική παρακολούθηση για τον ίδιο και το παιδί του.

Για τους μικρούς συμμετέχοντες θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός κατά τον οποίον δύο τυχεροί θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο! Κάθε διπλή πρόσκληση αφορά σε 1 ενήλικο εισιτήριο αξίας 18 ευρώ και σε 1 παιδικό (για ηλικίες 3-12 ετών) αξίας 14 ευρώ.  Η ισχύς τους είναι για 3 μήνες από την ημέρα της κλήρωσης τους.

Απασχόληση για τα παιδιά

Για τους μικρούς συμμετέχοντες που θα συνοδεύουν τους γονείς θα υπάρχει απασχόληση, καθώς και ένα μικρό κέρασμα, προσαρμοσμένο στα υγειονομικά μέτρα κατά της πανδημίας.

Τα παιδιά θα απασχοληθούν με παιχνίδια και χειροτεχνίες από παιδαγωγό του παιδότοπου Fundom Athens, ένας απίθανος πολυχώρος για παιδιά από 2 έως 14 ετών που συνδυάζει την διασκέδαση, την περιπέτεια και την έμφαση στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη.

Φεύγοντας τα παιδιά θα πάρουν ένα όμορφο και πρακτικό δωράκι από την Coverderm: Ένα μικρό αντισηπτικό που θα μπορούν να παίρνουν μαζί τους καθημερινά στο σχολείο, καθώς και μία υφασμάτινη μάσκα πολλαπλών χρήσεων!

…καθώς και μία απίθανη μπάλα με τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών από την εταιρεία STAR!

 

 

Info

Πότε: Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021

Ώρα: 18.00-21.00

Χώρος: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 115 21 Αθήνα

 

Δηλώστε συμμετοχή

Η συμμετοχή στην Ημερίδα θα πραγματοποιείται ΜΟΝΟ έπειτα από δήλωση στη ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η πρόσβαση του κοινό στον χώρο θα γίνεται αποκλειστικά με την επίδειξη ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ή ΝΟΣΗΣΗΣ, ενώ για τα παιδιά απαιτείται η επίδειξη self test του τελευταίου 24ωρου.

Παρακαλείσθε σε περίπτωση ακύρωσης καλέστε μας στο 2105121893.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας, ενώ θα τηρούνται όλα τα μέτρα σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν για την οργάνωση εκδηλώσεων.

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ασφάλεια και προστασία της υγείας των επισκεπτών, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τη δημόσια υγεία όπως αυτά υποδεικνύονται από την ισχύουσα νομοθεσία και τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών, θα θέλαμε να επισημάνουμε την ατομική ευθύνη κάθε συμμετέχοντα ως ικανότερο μέτρο προστασίας έναντι της μόλυνσης από τον COVID-19. Παρακαλούμε σεβαστείτε τις υποδείξεις των υγειονομικών αρχών, αποφεύγοντας τον συνωστισμό και φορώντας μάσκα.

 

(*) Πηγή έρευνας: www.academia.edu