Σέργουφ Χολμς: 8 απίθανες ιστορίες μυστηρίου για να «κολλήσουν» τα παιδιά φέτος το καλοκαίρι!

Ποιο παιδί δεν λατρεύει μια καλή ιστορία μυστηρίου; Ένα αίνιγμα που θα ιντριγκάρει το μυαλό του και θα προκαλέσει τη στρατηγική του σκέψη; Ακόμα περισσότερο, όταν πρωταγωνιστές στο μυστήριο είναι δύο συνομήλικοί του, με τους οποίους μπορεί να ταυτιστεί απόλυτα!

Η νέα σειρά παιδικών βιβλίων «Σέργουφ Χολμς» από τις εκδόσεις Διόπτρα πετυχαίνει ακριβώς αυτό: Επιστρατεύει δύο συμπαθέστατους μικρούς ήρωες, τη Τζούλια και τον Ντιέγκο και παρέα με τον σκυλάκο τους, τον απίθανο Σεργουφ, ξετυλίγει τις πιο απίθανες ιστορίες! Οι μικροί αναγνώστες παρασύρονται από την έξυπνη δράση, θαυμάζουν τις ικανότητες των ηρώων και καλούνται να σκεφτούν μεθοδικά μαζί τους, για την επίλυση του μυστηρίου.

Απευθύνεται ιδανικά σε παιδιά από 7 ετών, τα οποία τώρα ξεκινούν να διαβάζουν μόνα τους και πετυχαίνει άριστα τον σκοπό αυτό!

Οι 8 ιστορίες από τις οποίες αποτελείται προς το παρόν η σειρά «Σέργουφ Χολμς» είναι τόσο ευκολοδιάβαστες και το «ταξίδι» μέσα από αυτές τόσο απολαυστικό που το μόνο σίγουρο είναι, ότι το παιδί σας θα τις «ρουφήξει», εξασκώντας έτσι την αναγνωστική του ικανότητα με τον καλύτερο τρόπο.

Την ίδια ώρα, όμως, θα κάνει και μια μεγάλη βουτιά μέσα του, καθώς παρακολουθώντας τους σύγχρονους, περιπετειώδεις αλλά και γεμάτους «παραξενιές» ήρωες, ίσως αναγνωρίσει πτυχές του δικού του χαρακτήρα. Ίσως μέσα από την Τζούλια και τον Ντιέγκο, το παιδί να «δει» δικές του ιδιαιτερότητες, αλλά και να μάθει να τις διαχειρίζεται πιο αποτελεσματικά.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, καθώς θα ξετυλίγεται η κάθε ιστορία, το παιδί θα ενεργοποιήσει, μα και θα διευρύνει τη σκέψη του. Θα μάθει να δίνει έμφαση στις λεπτομέρειες, αλλά και να τις συσχετίζει με λογική σειρά, προκειμένου να καταλήξει στην πολυπόθητη λύση!

Φέτος το καλοκαίρι, λοιπόν, συστήστε στο παιδί σας τον «Σέργουφ Χολμς». Κάντε την αρχή με το πρώτο βιβλίο της σειράς, το «Δύο ντετέκτιβ και μισός», και αφήστε το έπειτα να κάνει τις δικές του επιλογές.

Τα δύο νέα βιβλία της σειράς, «Μια παράξενη απαγωγή» και «Βοήθεια, ποντίκια!» είναι ήδη στα βιβλιοπωλεία και σας περιμένουν. Γιατί εδώ… μυρίζει μυστήριο και οι καλοκαιρινές διακοπές είναι η ιδανική εποχή για να το λύσουμε!